Reklama

Reklama

Ukradené Vánoce

  • Česko Ukradené Vánoce Tima Burtona (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jack Skellington je oblíbený vládce městečka Halloween, který dohlíží na tvoření všech morbidních potěšení, hrůz a překvapení. Jack je svou každoroční neměnnou rutinou absolutně znuděný. Jednoho dne se ocitne v sousedním Vánočním městě a za zvuků vánoční hudby prozkoumává zdejší tradice a obyvatele. Rozhodne se, že unese Santu Clause a uspořádá si Vánoce podle vlastních představ. Na pomoc si pozve své přátele ze záhrobí a vyrobí nádherné dárečky pro všechny hodné děti. Naloží je na sáně tažené kostrami sobů a vyráží nadělovat vánoční pohodu. Co na to budou říkat děti, až jim dárky budou předávat duchové a vlkodlaci? (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (795)

H34D 

všechny recenze uživatele

Animovaný muzikál je u mě tak trochu předurčen ke skáze, ale Burtonův styl, nápadité ztvárnění originálního pojetí Halloweenu/Vánoc a dobré texty písní svou kvalitu nezapřou. Atmosféra je ucházející i pro odpůrce žánru a film příjemně balancuje mezi pohádkou pro děti a animovaným "hororem" pro dospělé, ovšem své nižší a samozřejmě velice subjektivní hodnocení popřít nemohu, takže promiňte upíři, kdož jste tuto noc vypili nejvíc krve... 5/10 ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

60% - One-man-show skladatele Dannyho Elfmana. Muzikálů tohoto typu jsem si nikdy moc nevážil, a ačkoli jsem Elfmanův fanda, ani tato nekrofilní záležitost mi k srdci nepřirostla. Tři hvězdy jsou za originální, zajímavý nápad, za explozi fantazie, a za barevnou hudbu, která roztomile osciluje mezi Saint-Saensem a Čajkovským. Nightmare Before Christmas je Úsměvný Úchylný Umrlčí Úlet.Úůůůů… ()

Reklama

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Koukám, že nás tento film dělí na dvě části, já jsem v té o hodně menší. Kdoví, co by se s tímto dílkem stalo, kdyby v něm nefiguroval náš oblíbenc TB. Pro mě jeho shlédnutí bylo spíš utrpení, samozřejmě až na skvělé nápady a místy geniální výtvarnou stránku. Ale nicméně nás asi všechny zvednul ze židle...a o to jde ()

Shit 

všechny recenze uživatele

nemá to nic moc animace, i když teda nevim jaký nejlepší animace v tý době byly, ale tyhle starý animace, který vypadaj strašidelně se do filmu skvěle hoděj a myslim si že kdyby to mělo nějaký super digitální efekty tak by to nebylo ono. Co se týče děje tak je to originální a zábavný, ale občas to má hluchý místa, ale to zase vynahradí skvělá hudba a dokonalý texty k písním, který jsou fakt skvěle zazpívaný. A taky si myslim že tvůrci udělali hodně dobře, že to nijak moc neprodlužovali a nechali tomu něco málo přes hodinu, což bylo tak akorát. Jako filmu bych tomu dal 4*, ale když se k tomu přidá ta skvělá hudba tak vznikne muzikál, který si zaslouží 5* ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Velká očekávání - velké zklamání. Vlastně ani nevím proč - Tima Burtona takřka zbožňuji, ale tenhle film mě prostě nudil. Možná je to tím, že český divák nemůže spolehlivě rozkódovat prakticky celou tématiku halloweenu a tím pádem nechápe řadu narážek tímto směrem. Možná na mě negativně zapůsobil rozpor situačních vtípků a orchestrálních hudebních čísel, který pro mě činil film nevyváženým a zmateným. Nevím. Nechci být krutý, tak alespoň místopřísežně prohlašuji, že Noční můře dám někdy ještě jednu šanci (možná příští vánoce?). ()

Galerie (91)

Zajímavosti (26)

  • Inspirací pro film se údajně Timu Burtonovi stala návštěva obchodního domu, kde v tu dobu nahrazovali halloweenskou dekoraci vánoční výzdobou. (Trainspotter)
  • Pro animaci švenků (tj. pohyblivých záběrů) bylo použito počítačové techniky pro správné určení pozice kamery a jejího plynulého pohybu. (Trainspotter)
  • Danny Elfman se zde projevil jako dokonalý tvůrce, nejenže složil hudbu a napsal slova, ale i propůjčil svůj zpěv několika postavám v čele s Jackem Skellingtonem. (Trainspotter)

Související novinky

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

24.01.2013

„Kniha hřbitovů“ populárního fantasy autora Neila Gaimana je tak trochu hororovou variací na slavnou Knihu džunglí. Jak už název napovídá, neodehrává se v džungli, ale na hřbitově, kde sirotu jménem… (více)

Reklama

Reklama