Reklama

Reklama

Ukradené Vánoce

  • Česko Ukradené Vánoce Tima Burtona (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jack Skellington je oblíbený vládce městečka Halloween, který dohlíží na tvoření všech morbidních potěšení, hrůz a překvapení. Jack je svou každoroční neměnnou rutinou absolutně znuděný. Jednoho dne se ocitne v sousedním Vánočním městě a za zvuků vánoční hudby prozkoumává zdejší tradice a obyvatele. Rozhodne se, že unese Santu Clause a uspořádá si Vánoce podle vlastních představ. Na pomoc si pozve své přátele ze záhrobí a vyrobí nádherné dárečky pro všechny hodné děti. Naloží je na sáně tažené kostrami sobů a vyráží nadělovat vánoční pohodu. Co na to budou říkat děti, až jim dárky budou předávat duchové a vlkodlaci? (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (795)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

I keď skutočne oceňujem značnú kreativitu a snahu tvorcovov, je pre mňa takmer nemožné prekročiť hranicu troch hviezd. Za prvé, muzikálové skladby v animovaných filmoch sú jedna veľká otrapa (výnimka potvrdzujúca pravidlo - Tangled). Za druhé, príbeh je neuveriteľne prostý, čo by síce ani nevadilo, ale.. neviem z akého dôvodu by som sa mal vlastne ospravedlňovať. Jednoducho mi to nesadlo! Keby Selick zameral svoje pracovité ručičky na dejovú stránku a odpísal spevácke prejavy postáv (okrem prvej scény, tá je skvelá), mohlo by z Ukradených Vánoc vzniknúť něco dle mého gusta. __ Viac kecov, menej spevu, prosím. __ P.S. po 5tich rokoch zvyšujem na štyri hviezdy, pretože som zistil, že sa mi mnohé skladby z Nightmare Before Christmas veľmi páčili a po projekcii som ich doma niekoľko dní počúval. Človek asi dospieva časom ľudsky aj filmovo a zmena názoru (i na film) je predsa vyhradená.. :) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

nemá to nic moc animace, i když teda nevim jaký nejlepší animace v tý době byly, ale tyhle starý animace, který vypadaj strašidelně se do filmu skvěle hoděj a myslim si že kdyby to mělo nějaký super digitální efekty tak by to nebylo ono. Co se týče děje tak je to originální a zábavný, ale občas to má hluchý místa, ale to zase vynahradí skvělá hudba a dokonalý texty k písním, který jsou fakt skvěle zazpívaný. A taky si myslim že tvůrci udělali hodně dobře, že to nijak moc neprodlužovali a nechali tomu něco málo přes hodinu, což bylo tak akorát. Jako filmu bych tomu dal 4*, ale když se k tomu přidá ta skvělá hudba tak vznikne muzikál, který si zaslouží 5* ()

Reklama

Gimli 

všechny recenze uživatele

Velke zklamani. Pripada mi to jako marna snaha o originalni vytvarne hudebni pocin. Vsechno pusobi vykonstruovane, neprirozene, prazdne, temer bez emoci. Asi jsem cekal prilis. Takze hlavni poslestvi meho komentare hledejte v teto rade: "Snazte se od toho cekat daleko mene, nez byste podle vysokych hodnoceni cekali." Ja jsem to neudelal a ve vetsine pripadu to nedelam. U Nightmare Before Christmas se mi to vymstilo a mrzi me to :-( ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

60% - One-man-show skladatele Dannyho Elfmana. Muzikálů tohoto typu jsem si nikdy moc nevážil, a ačkoli jsem Elfmanův fanda, ani tato nekrofilní záležitost mi k srdci nepřirostla. Tři hvězdy jsou za originální, zajímavý nápad, za explozi fantazie, a za barevnou hudbu, která roztomile osciluje mezi Saint-Saensem a Čajkovským. Nightmare Before Christmas je Úsměvný Úchylný Umrlčí Úlet.Úůůůů… ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejoriginálnějších estetických počinů světového animovaného filmu, který vyšel z dílny režiséra a v tomto případě producenta a imagologa projektu, Tima Burtona. Burton má neskutečně obrovský tvůrčí kapitál, když je schopen přijít s nápadem a posléze realizovat podobně nekonvenční snímek. Osobitá makabrózní poetika, důraz převážně na expresívní funkci uměleckého díla, přičemž podceněna není ani funkce zábavní (téměř každý obraz obsahuje nějaký gag či drobný vtípek) a odpočinková, velmi příznakový neotřelý styl animace, metamorfóza hodnot (dobro ale nakonec i přesto vyhraje, koneckonců je to pohádka...), zasazení příběhu do Burtonova oblíbeného záhrobního světa s jeho emblémovými postavami - kostlivci, duchy, upíry, vlkodlaky, šílenými vědci... K realizaci projektu si Burton coby impresário přizval režiséra Henryho Selicka a především Dannyho Elfmana, který k celému filmu zkomponoval hudbu a nazpíval i hlavní part kostlivce Jacka Skellingtona. Nezdůraznil jsem totiž ještě to nejpřekvapivější - Ukradené Vánoce Tima Burtona jsou muzikálem, určeným nejspíše dětskému divákovi. Filmový tvar je tedy jakýmsi pásmem hudebních čísel, které spojuje jednoduchá dějová kostra - kostlivec Jack Skellington, typická bizarní postava Burtonovského světa, bytost uvězněná v monstrózní tělesné schránce, ale uvnitř hluboce citlivá a dá se říci lidská, jejíž obdoby najdeme snad v každém impresáriově filmu, se necítí ve svém údělu šťasten a vnitřně naplněn, náhodou se dostane do říše Santy Clause a napadne ho spásná idea - udělat dětem Vánoce po svém... Zprvu dobře míněný nápad se v praktické realizaci záhrobního světa zvrhne v cosi vysloveně negativistického a nový dýňový Santa se stává poslem Vánoční Apokalypsy... Jak už to u Burtona bývá, vše nakonec zachrání láska a divákům zbude hřejivý pocit, že ani v záhrobí nepřestávají platit humanizovaně metafyzické principy... Podobné filmy: Mrtvá nevěsta Tima Burtona, Frankenweenie ()

Galerie (91)

Zajímavosti (26)

  • Studio Disney se postavilo k tématu filmu odměřeně a film předalo dceřinému studiu Touchstone Pictures. Film nedoprovázel ani adekvátní merchandising a v den premiéry byl nasazen jen do čtyř set kin, i když obvyklý počet byl cca dva tisíce. (Trainspotter)
  • Studio Disney, které film produkovalo, se zaleklo "kontroverzního" vánočního námětu a při svém mizerném uvedení do distribuce se tedy film nedočkal velkého ohlasu. (Trainspotter)

Související novinky

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

24.01.2013

„Kniha hřbitovů“ populárního fantasy autora Neila Gaimana je tak trochu hororovou variací na slavnou Knihu džunglí. Jak už název napovídá, neodehrává se v džungli, ale na hřbitově, kde sirotu jménem… (více)

Reklama

Reklama