Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Ricu nesnáší, když si lidé kolem něj myslí, že je úspěšný díky svým rodičům. Rozhodne se tedy odejít z rodinného podniku a najít si práci jinde. Stane se editorem mangy, i když o takové práci nemá ani tušení. To ovšem nevadí, Ricu je ochotný se vše naučit. A pak jednoho dne zjistí, že jeho současný šéf je jeho středoškolská láska a že jejich rozchod nebyl takový, jaký si myslel, že byl. (Zíza)

(více)

Recenze (11)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

První záběr: Vzduchem poletují okvětní plátky sakur, klavír sladkými tóny šeptá: "Romanťikááá," dvě ruce se natahují po jedné knize netušíc o sobě, jedna větší, druhá menší. Kontakt. Oči se setkají a líčka menšího chlapce zrudnou. Víme, že tahle láska bude bolet a rozhodně nejen tam vzadu. Začíná hovor. Bleeeh. Překvapení: Střih nás přenáší o 10 let dopředu, hlavní hrdina nám na povrchu zdrsněl. Seriál získává druhou rovinu, práci v továrně na mangu. Člověk konečně má možnost pochopit, proč se tiskne a animuje tolik výpotků. Jinak ovšem mangácké epizodky nenabízí zajímavého nic a autory podezřívám z toho, že mají dočasně užírat čas z milostných konfrontací ústřední dvojice, aby příběh jejich vztahu měl zdánlivě stupňující se tempo, čehož by tento sám o sobě nebyl schopen dosáhnout. Aby byly vodou, kterou prokládáte ten příval slaďoučkých dortíků a občasné hořké kávičky. Tak hola, kdo si chce zkazit žaludek, vzhůru fo toho. Po třech dílech slabé **. ()

sarina.chan 

všechny recenze uživatele

Shounen-ai ja mozem. Aj yaoi. Velmi. Ale Sekai-ichi hatsukoi som dopozerala len z povinnosti. Snaha v tomto zanri neukazat prilis ani primalo vedie k strasnym romantickym klise, poletujucim ruzovym lupienkom no a k tomu vytrestene oci hlavneho hrdinu... u Junjou mi to nevadilo, ale pri tomto anime z toho boleli oci. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zase jedno sc shonen-ai o klukovi, který by to strašně chtěl a o druhém, který po tom neméně tak touží, ale tváří se, jakože ne. A Zíza má pravdu: Ricu je vůl. To jeho popírání situace bylo stejně jenom scenáristickým naschválem, jak sérii natáhnout. Takže kromě tanečků, jestli teda jo nebo teda ne, má seriál přidanou hodnotu ve zpodobnění redakce mangy a otřesné otročiny, shonu a absolutního nedostatku času na cokoliv, které tam panují. Proti tomu snad i veslovat na galéře byla úplná procházka růžovým sadem. Při tom tempu a vytížení bych se nedivila, kdyby editoři mangy páchali hromadné sebevraždy jako lumíci. ____ Fajn motivem je rozpomínání, jak to tehdy vlastně bylo, když se spolu na střední ti dva sešli poprvé. A ukáže se, že paměť je vrtošivá. Stejně jako způsob, jakým si vykládáme některé situace. SHRNUTÍ: Sakra, Ricu, tak už se rozhodni! ()

loveless 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud máte rádi Junjou Romantiku, její styl kresby, příběhu, klišé... rozhodněte se podívejte. Nečekejte ale zázraky, protože dostanete pouze to co už znáte, jen s jinými třemi páry a samozřejmě trochu jiným příběhem. Brzy vám navíc začně připadat, že nakladatelství Marukawa zaměstnává pouze určitým způsobem zaměřené pány... (proto tam v JR vzali Misakiho?!) Ale já jsem byla spokojená, protože jsem dostala přesně to, na co jsem se od dokoukání třetí série Junjou marně těšila. Navíc Ritsu mi vzhledem připomíná Hirokiho a nad to všichni prostě milujou knížky a mangu stejně jako já <3 Musím přiznat, že opening ani ending mě zprvu příliš nezaujali, nakonec mě ale docela chytla písnička u endingu, takže Ashita, Boku wa Kimi ni Ai ni Iku od Wakaba. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se bez mučení, že šonen-ai (potažmo yaoi v té soft hladině) je moje Guilty Pleasure. Tohle mě ale nechytlo jako Junjo Romantica, vlastně mi to přijde jen jako opakování a obměňování již viděného s troškou odlišnosti bez novosti. Yaoi fanynkám doporučuju, vždyť přece jenom je to o romantickém vztahu muže a muže. Je to určitě odpočinkové pro ty, kterým "homo" nevadí. Ale konec mi to "pojebal". Ricu je vůl. Slabé 3* ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama