Reklama

Reklama

Fire in the Wind

  • USA No Mercy Man, The (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Sandor, válečný veterán z Vietnamu zocelený roky služby u zvláštních jednotek se vrací ke své rodině a zkouší začít nový život. Otec ho považuje za hrdinu, ale sužují jej přetrvávající trýznivé zážitky z války. Banda agresivních kriminálníků vedená významným charakterním hercem Sidem Haigem terorizuje město z nedaleké základny. Sandor je nucen pozvat si své kamarády ze zvláštních jednotek ke zjednání pořádku, což vyústí v krvavou bitvu. (Karlos80)

(více)

Recenze (2)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát za 3*, ale až "cool" finále (plné výbušné akce a násilí, k vidění jsou tady nádherné zpomalovačky - stále populární ve své době), resp. posledních 20 minut, mě nakonec přesvědčilo o ještě větší známce. Kultovní herec Sig Haig (vypadá úžasně drsně) ve své typické roli špatného chlapce. Ve filmu je jinak i dost flashbacků (traumatizující vzpomínky na válku a její zvěrstva) očima ex-veterána z Vietnamu který se vrací domů, kdy se jen horko těžko znovu aklimatizuje běžným podmínkám života. "No Mercy Man" a.k.a."Trained to Kill: USA" je dobře vyrobený malý akční film (sleazy-exploitation) který stojí za vidění. Viděna vhs verze (originální vhs vydala počátkem 80 let legendární firma "Paragon Video Productions"). Celý film je jinak k viděné na youtube. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec *jen* za 3*. Dobře natočené ale zbytečně roztahané. Nebýt celkem brutálního konce kde se pěstma a řetězama nešetřilo tak dám méně. Celej film je bohužel zbytečně dlouhý, co ale film zachraňuje jsou herci kteří hrají parádně a Haig byl už i v 70 dobře slizkej parchant. ()

Reklama

Reklama