Reklama

Reklama

Babiččiny pohádky

(seriál)
  • Rusko Grandmother´s Tales
všechny plakáty
Animovaný / Pohádka
Rusko, 2010, 90 min

Obsahy(1)

Hned v první pohádce je mladík jménem VALIBUK obdařen neuvěřitelnou sílou a sní o tom, jak by statečným činem okouzlil krásnou Maryšku. ZLATÁ ANTILOPA tě zavede do daleké Indie, kde zlý rádža chytí antilopu, která svými kopýtky razí zlaté mince. V třetí pohádce statečný pastýř Bair zachrání divotvornému ptáku život a za odměnu od něj získá ZLATÝ POKLAD. Další příběh se odehrává v daleké Číně, kde kouzelný ŽLUTÝ ČÁP, namalovaný na zdi čajovny, umí svým tancem oblažit srdce každého dobrého člověka. Ale jen do chvíle, kdy po něm zatouží zlý mandarin. A jak ochrání svou zahradu před liškou, zajícem a medvědem jeden šikovný šikovný děděček, se dozvíš v pohádce nazvané SLAMĚNÝ BÝČEK. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Sada klasických šedesát let starých ruských pohádek se v záplavě kreslených amerických filmů a seriálů jistě neztratí. Jejich vydání pamětníky jako jsem já určitě potěší a přiměje zavzpomínat na mládí, kdy jsme jako žáčci chodili do kina na tyto filmy v rámci školních představení. Jsou milé, animace si nezadá s tou Disneyovskou a jejich ruský původ a poetika je zřejmá. Nejvíc se mi líbila orientální pohádka Zlatá antilopa. Sama jsem zvědavá, jestli obstojí v dnešní konkurenci a budou-li se tyto příběhy ještě líbit mým vnoučatům. ()

Arbogast 

všechny recenze uživatele

Na 3xDVD sa nachádzajú tieto rozprávky: 1. DVD: Validub, Zlatá antilopa, Kouzelný poklad, Žlutý čáp, Slaměný býček. 2. DVD: Kouzelný mlýn, Ošklivé husi, Pohádka o rybáři a rybce, Statečné srdce, Vyprávění starého dubu. 3. DVD: Lev a zajíc, Šedokrčka, Pohádky z tajgy, Na vysokém kopci, Bratři Luové. ()

Reklama

Reklama