Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 2

  • USA How to Train Your Dragon 2 (více)
Trailer 2

Ostrov Blp býval místem, kde Vikingové ve dne v noci bojovali s draky. Pak však mladý snílek Škyťák vycvičil draka Bezzubku, spřátelil se s ním a hlavně všem vysvětlil, že lidé a draci mohou žít v harmonii. Příběh poskočil o pět let dopředu a z Blpu se stal v mezidobí dračí ráj, kde se lidé a draci navzájem respektují a mají se rádi. Škyťákova největší kamarádka Astrid je hvězdou oblíbených dračích závodů, ve kterých hravě poráží ostatní vikinské teenagery, zatímco Škyťák dává přednost osamělým spanilým letům s Bezzubkou, během nichž mapují neznámá území a objevují nové světy a nové draky. Jedno z jejich dobrodružství je přivede do těžko přístupné ledové jeskyně, která je domovem stovky neznámých divokých draků. Taky se zde setkají s tajemnou Dračí jezdkyní, z které se vyklube Škyťákova dávno ztracená matka Valka. Na láskyplné objetí matky se synem ale není čas, protože nad soužitím lidí a draků se stahují mračna, která se přihnala díky Dragovi, mocichtivým a samozvaným „dračím bohem", kterému slouží nafoukaný lovec draků Eret. Tihle dva představují nebezpečí, se kterým sám Škyťák s Bezzubkou nic nezmůžou, a tak dají dohromady starou partu, do níž kromě Astrid patří i Tlamoun, Snoplivec, Rybinoha a dvojčata Ťafan a Rafana. Spolu s nimi se ale budou muset mocnému nepříteli postavit i Škyťákův otec, vikinský náčelník Kliďas Velikán a především jeho matka Valka. Naučit táhnout tenhle nesourodý spolek za jeden provaz bude nesmírně obtížné. Bez toho ale nebudou mít obyvatelé Blpu sebemenší šanci. (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (809)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jako jo, Bezzubku chci domů po celkově roztomilejší dvojce snad ještě víc než před léty... Záhadou mi ale zůstává, proč tyto animované sequely stále automaticky znamenají "větší", "přeplácanější" a "kýčovitější". Věřím, že patřičně dramatický minimalistický oblouk mezi hlavním hrdinou a jeho šupinatým přítelem lze vystavět i bez toho, aniž by se po plátně musela prohánět miliarda draků a vikingských válečníků (povzdech). ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

DreamWorks ukazují, že kvalitní animák hned tak zhebnout nehodlá. Druhý Dračí trénink je pořád stejně osobitě animovaný, pořád má jednoduchý, ale funkční příběh a pořád stejně skvěle mixuje humor s emocemi. Tam, kde měla jednička kouzelnou scénu spřátelení se, tam má dvojka neméně kouzelnou scénu rodinného shledání (která hezky přechází z milostného cajdáku do rozverného tanečku). Draci navíc nadále udržují anticukrový trend a zatímco v předchozím filmu hlavního hrdinu nevratně připravili o nohu, tady jednu z hlavních postav dokonce zabijí (a to způsobem nečekaně podlým)! Rozhodně nejde o samoúčelný akt - kromě nezbytného ponaučení, že se ztrátami se musíme vyrovnat a naučit se s nimi žít, nabízí totiž dotyčná scéna završení zdrcujícího zvratu a bezmála apokalyptickou atmosféru, při níž jsem v první chvíli vážně netušil, co se bude odehrávat dál. Kolik animovaných filmů se může výše zmíněnými věcmi chlubit? Výborně funguje také tah s dlouho nepředstaveným záporákem (v první půli filmu se o něm pouze mluví jako o něčem infernálně superstrašném), John Powell opět dodal kus parádní hudby a trapný nakonec nebyl ani nápad s ošklivou a nadrženou vikingskou holkou (zní to hrozně a fakt to tam je - a vlastně už to je vtipné). Jasně, občas je gag silně předvídatelný, občas vážná scéna trvá déle/je vážnější, než by měla, ale - nevadí to, protože draci i jejich kámoši válej a Bezzubka je pořád frajer. P.S. Český dabing podařený, 3D nic moc. 9/10 ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že dnes sme už zvyknutí na úplne iný level animákov, a že niekedy nám uniká tá podstata, pre ktorú sa tieto filmy točia. Príbeh nemusí mať za každú cenu logické vysvetlenie, postavy nemusia vždy konať racionálne, rovnako tak nepotrebujem, aby druhý diel musel vyzerať rovnako ako prvý. To by som si pustil originál a nemal sa na čo sťažovať. Tvorcovia sa s nápadom pohrali veľmi slušne a zakomponovali ho do deja celkom prirodzene. Dej má spád, veľmi pekný je vizuál, akčné sekvencie sa počas filmu predbiehajú o prím vo veľkoleposti a ja som bol týmpádom spokojný. Milá, nenáročná a technicky brilantná rozprávka. 80%. ()

sarkas21 

všechny recenze uživatele

O pět procent méně než výborná jednička. Ovšem Jak vycvičit draka 2 si stále drží laťku velice vysoko. Za sebe mohu říci: Pixar padl, ať žije Dream Works animation. Občas mi sice tu a tam vadí přemoralizovanost hlavního hrdiny, ale jde o film pro děti, tak toleruji. I když, opravdu jde o film pro děti? Ani s tím se nedá plně souhlasit, což je další pozitivní aspekt filmu. Tvůrci měli koule na to, aby !SPOILER! nechali jednu z důležitých postav zemřít. !KONEC SPOILERU! Takže ve verdiktu je Jak vycvičit draka 2 úctyhodným pokračováním, které dělá čest celé sérii. Draci jsou stále těmi pejsky, kteří pobaví vždy, když se objeví na scéně. Bitevní scény jsou epické a animace všeobecně na perfektní úrovni. Zamrzí jen několik nudnějších pasáží a nemastný, neslaný záporák. I tak si to ale stále zaslouží plný počet hvězd. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Určitě slabší než geniální jednička, přesto i tohle pokračování má ve spojení s Powellovým úchvatným doprovodem několik nezapomenutelných scén a i jako celek to funguje bez nějakých škobrtnutí. S klidným svědomím to lze zařadit mezi to nejlepší, co se na poli animáků (za posledních léta) vypustilo do světa. 90% ()

Galerie (97)

Zajímavosti (20)

  • Hudba k teaser traileru bola "Beyond the Clouds", napísaná a vedená Audiomachine. (moviereview)
  • Keď Štikút (Jay Baruchel) vystrelí šíp na loď jeho otca Chladnobrva (Gerard Butler), strieľa pravou rukou. V knihe je však Štikút ľavák. (Mery235)

Související novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Reklama

Reklama