Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice mladíků Filos a Kája míří do vesnice Zálesí, aby si z důvěřivých místních obyvatel vystřelila. Považují za velkou legraci je mystifikovat chystanou stavbou vysílače a pozorovat jejich reakce. Vystupují jako zástupci společnosti, která bude ve vesnici hledat nejvhodnější pozemek pro stavbu vysílače mobilního operátora, a samozřejmě slibují vysokou částku za pronájem pozemku v eurech. Vidina příjmů je pro obyvatele natolik lákavá, že na nějaké podezírání "pánů inženýrů" vůbec nepomyslí. Vesnice se rychle stává bitevním polem, a to s využitím všech povolených i nepovolených zbraní. Protože se ale situace nakonec nevyvine podle jejich plánu, budou muset Kája a Filos vymyslet nějaké náhradní řešení, aby se sami nestali oběťmi svého vlastního podvodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (448)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tohle natočil Řehořek? Podle scénáře Epsteina? Ve spolupráci s HBO? To jako vážně?! Neměl jsem zas nějaká přehnaná očekávání, prostě něco lehounce nadprůměrného (poněvadž zdejší hodnocení u novějších českých filmů už z principu neberu vážně), u čeho mi příjemně utečou 2 hodiny a tu a tam se zasměju. No, tak jsem se s očekáváním hrubě sekl. Jako komedie to nefunguje prakticky vůbec. Absence alespoň jediné zapamatovatelné hlášky je docela průser, i kdyby mělo jít „jen“ o tragikomedii. Párkrát jsem se usmál snad jen nad tím „nápaditým“ podplácením. Jestli to měla být satira, tak výsledek je dost banální a takřka nefunguje. Ústřední dvojka podvodníků je spíš nesympatická, naštěstí je tu alespoň Menzel a Roden, kteří sice nemají moc co hrát, ale i tak z toho mála jsou schopní něco vykřesat (škoda téměř nevyužitého Polívky). A ani technickou stránku nemůžu nijak zvlášť vyzdvihnout, těch pár vizuálních kousků je od Řehořka málo, jsem u něj prostě zvyklý na odvážnější a nápaditější práci. Celkově tedy pouhé 2*. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Signál je hodně divná záležitost, která má ke komedii hodně daleko. Nad typickém karikováním venkovského lidu, kde co kus to originál zde moc humorného neshledávám a pokud humor mělo dělat ústřední duo Dyk - Hádek, tak se to nepovedlo. Nemám nic proti filmům co vykreslují venkovský život se všemi postavičkami starousedlíků, sedláků, starostů i chalupářů. Nemám nic ani proti moralizování. Signál se evidentně snažil nakousnout téma, že za prachy dnes kde kdo prodá vlastní mámu (přičemž se za to alespoň pár jedinců skrytě stydí). Mámu by ale prodali i tak. Z tohoto mixu slepit dvou hodinový film potřebovalo hodně omáčky kolem... Závěr byl absurdní, neuvěřitelný a rozpačitý(hlavně postoj místního policisty k jednání Rodena). Holt neměl jsem se nechat namlsat upoutávkou. Hvězda za Rodena, i když tu zase hraje podivína... Kde v závěru (a jak) našli hoši pneu na svou dodávku jsem také nepochopil... Závěr ? Než jít na Signál, je lepší být dvě hodiny někde bez signálu... Pokud venkov, pokud drama, tak to už raději třeba Mistry http://www.csfd.cz/film/158200-mistri/ Hvězda za to rýpnutí. * ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Takovéto podvodníčky v Americe 19. století polili dehtem, vyváleli v peří a vyhnali z města. 1) 24letý Tomáš Řehořek v sobě talent nezapře. Typologicky přesný výběr herců sice místy hraničí se schematičností, ale 26letý Vojtěch Dyk i 29letý Kryštof Hádek zahráli podle očekávání dobře a o dalších hereckých hvězdách i v malých rolích se není třeba rozepisovat. V různé míře současně sympatickým i nesympatickým empaticky zahraným postavám jsem měl ze začátku tendenci se vysmívat, postupně jsem se však stal jejich fanouškem - ne, že bych si je nějak oblíbil, ale jsou mi blízké, znám je a rozumím jejich konání. 2) Film nejde proti české vesnici, ale proti českým (nejenom) buranům - jak je vidět z komentů, mnozí se poznali a hlasitě kejhají a kejhají. Zmateného střihu jsem si nějak nevšiml, ani oné žumpy, sraček a podobných ingrediencí, z nichž je podle části kultivovaných komentátorů tento snímek poskládán. 3) Ke konci se autoři rozběhli k thrilleru, pak se ale lekli a poslušně se vrátili k české úsměvné komedii. Ostatně už nightworkská dechovková comingoutová vypalovačka dala hned na začátku jasně na vědomí, že bude sranda přeukrutná... 4) Vadily mi nadužívané basy a echa v postsynchronech, místy až na úkor srozumitelnosti, a především zdlouhavost celého snímku. Půlhodinu vyškrtnout, závěrečné quasithrillerové scény rozšířit a vše by bylo fajn. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu dávám 2 hvězdy z 5 a to dle následujícího vzorce: Pozitiva filmu jsou 1) kvalitní herecké obsazení 2) vesnický prostředí se samýma sviněma ... naopak negativa filmu jsou 1) Kryštof Hádek a jeho postava 2) trapný humorný vsuvky (tento film není komedie!!) 3) Žádná sympatická / dobrácká postava ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Blátivá neo-normalizační satira, v níž se odporný rurální nádech Bobulí mísí s pachutí Gogola, v němž je idiot opravdu jen idiotem a smradlavými holinkami Ládi Stroupežnického (od furiantů jsem ušli opravdu kus cesty, ale bohužel zadkem napřed). Za postavu "pravého českého génia", který už ví, že se nedá dělat nic, než chcát na pomník budovatelům, bych rozdával facky... Každým dalším přemýšlením ve mně tenhle film probouzí hluboký pocit morálního hnusu a opovržení (nevím, proč mu dávám tolik, asi proto, že je solidně natočený a i herecky se zuby nehty drží milimetr nad úrovní lokálních splašek). ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení filmu Signál proběhne v srpnu a září 2011. (POMO)
  • Snímek měl premiéru ve dvou pražských kinech současně, a tak si diváci v Lucerně museli počkat na delegaci tvůrců přesunující se ze Světozoru. (Olík)
  • Kvůli natáčení muselo být prostředí natáčení leckdy upravováno. Přemalována byla například hospoda, a to jak výčep, tak i sál. Pomník připomínající 700leté výročí Lhoty byl pak obalen, aby získal jiný tvar. (Lenny09)

Reklama

Reklama