Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice mladíků Filos a Kája míří do vesnice Zálesí, aby si z důvěřivých místních obyvatel vystřelila. Považují za velkou legraci je mystifikovat chystanou stavbou vysílače a pozorovat jejich reakce. Vystupují jako zástupci společnosti, která bude ve vesnici hledat nejvhodnější pozemek pro stavbu vysílače mobilního operátora, a samozřejmě slibují vysokou částku za pronájem pozemku v eurech. Vidina příjmů je pro obyvatele natolik lákavá, že na nějaké podezírání "pánů inženýrů" vůbec nepomyslí. Vesnice se rychle stává bitevním polem, a to s využitím všech povolených i nepovolených zbraní. Protože se ale situace nakonec nevyvine podle jejich plánu, budou muset Kája a Filos vymyslet nějaké náhradní řešení, aby se sami nestali oběťmi svého vlastního podvodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (448)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Čekání na "Signál" jsem si krátíl poslechem písně Nightwork. Konečně jsem se dočkal a kdybych byl býval jen tušil co mě během nekonečných 115 minut čeká, raději bych čekal dál...třeba na Godota. Ale žerty stranou. Nastavit zrcadlo chamtivému češství a národnímu podfukářství se teda nepovedlo ani věčným chcaním Jiřího Menzela na pomník budovatelů. Mimochodem dost blbý nápad. Ústřední dvojice pánů inženýrů Dyka a Hádka se snaží seč může, ale k dobrému výsledku v mých očích teda vůbec nepomůže. Co naplat, že film má hvězdné obsazení (Polívka a Roden), když asi po čtyřicáté minutě jsem byl odhodlaný DVD vysunout z přehrávače, jak se vlekl. To bych se ale nedočkal příjemně vlezlého hitu Nightwork. P.S. A kamera s třesem jakoby kameraman měl každou chvíli dostat infarkt či náhlé záběry havěti, které měly říct nevímco byly fakt děs běs. ()

venus 

všechny recenze uživatele

Žádný hit z toho nebude, ale Signál je solidní komedií, kterou řadím do těch světlejších koutů české kinematografie. Scénář není až tak hloupý, naopak je o lidské hlouposti. Mě se to zachycení debility českého národa docela i líbilo. Nečekejte nic sofistikovaného, myslím ale, že ti, co mají alergii na blbost a hrabivost Čecháčků, by se mohli i solidně pobavit. Jo, zaváním to pěkným béčkem, ale cením, že film není nafouknutý hluchými vycpávkami. Je pravda, že mi Eva Josefíková taky nesedla, zejména její pohled vyplašené laně a toporné pokusy o nějaké hraní... Naopak vítám Kateřinu Winterovou! ()

Reklama

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Nemuseli sa omnoho viac s tým srať a dal by som tri hviezdičky, ale po viacerých stránkach to má rezervy či už hudba, kamera, logika atď... Na druhu stránku ocenujem vykreslenie charakteru ludí aký su a čo pre ludi znamenaju peniaze a čo su pre ne schopní urobyť. Nápad dobrý, prevedenie horšie, dojem ku koncu mizerný. 2* ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Až do včerejšího shlédnutí tohoto filmu jsem si myslela, že Vojta Dyk je sympaťák, ale tím, co tady předvádí si to u mě pěkně rozmáznul. Celou dobu byl na profackování. Pan Řehořek se zřejmě nedokázal rozhodout, co že to vlastně chce natočit a tak vznikl tento absolutně nevýrazný guláš. Čekala jsem příjemnou letní komedii. Mé očekávání vzalo za své. Není tu nic k smíchu a přitom je tu pár situací, u kterých by se člověk mohl zasmát, kdyby to někdo vzal pořádně u huby a ke všemu jsou tu k dispozici výborní herci. Po shlédnutí jsem si ale říkala, co tu Polívka, Roden a Menzel vlastně dělají a jestli jim to vůbec stálo za to. Nepotřebuju nic šíleného nebo extrémního a nebo dokonce ve stylu starých dobrých francouzských komedií. Češi přece komedie točit umí, tak snad příště. Na drama je toho tady taky málo. ()

Pepinec odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tak... U nás na vesnici máme také hospodu. Tuhle do ní přišli dva mutující inženýři a že prý hledají pozemek, na kterém je nejvíc žížal, aby na něm mohli postavit Rybářské potřeby. Majitel takového pozemku pak jako odškodné dostane zlatý prut a doživotní povolenku na pytlačení. A co myslíte? Náš starosta je hned ubytoval v hasičárně a dovolil jim do hospody jezdit na požární bryčce, dobráci jezedáci je krmili ovesnou kaší, ženy z výboru jim po večerech dělaly striptýz, nosily se poděděné flanelové košile, zavařené okurky, buchty od babiček, kdosi dokonce inženýrům daroval vypasené prase, to aby tu bryčku nemusela tahat starostova žena. Těžko tomu věřit, ale byl jim založen účet, na který chodily ´anonymní´ příspěvky, asi na zpáteční cestu nebo co, moc jsem to nechápal... Všechno šlo hladce, dokud se jednoho večera v hospodě neobjevil náš místní squatter, bývalý mistr světa v chytání ryb na žížaly mezi půlkama, v současné době však už jen příležitostný pochcávač pomníků, který začal pánům inženýrům klást nepochopitelné otázky, jako třeba "hledáte žížaly obecné nebo snad divoké? Budete je před odchytem uspávat, a jak naložíte s žížalami na ostatních pozemcích?" No a rázem bylo po srandě. Kluci se lekli, jeden začal nezadržitelně zpívat, druhý strachy přefiknul jedinou puberťačku ve vsi, načež osedlali sajdkáru a chtěli nám pláchnout i se zavařenými okurkami. Jenže! My vesničané přeci nejsme žádní idioti, že? Vencek Frndolínů si v magazínu o kutilství přečetl, že ryby už nějaký pátek žížaly nežerou, protože prý zůstávají mezi zubama, čili jsme osedlali bejčky z kravína, sajdkáru dohnali a študované podvodníky uvrhli do kobky pod kapličkou. Nakonec jsme je nemuseli zabíjet, protože klíče kastelánovi ukradla uspokojená puberťačka, která s inženýry posléze odfrčela pryč z vesnice, dokonce snad i pryč ze země. Do naší vísky se pak navrátil klid a mír, i když Rybářské potřeby tu nemáme dodnes. Za to mě napadlo, že bych o celé té příhodě natočil film. Však on by se dozajista našel nějaký pozér, který by to označil za ´řemeslně dobře zvládnutý film ze zlaté truhly novodobé české kinematografie.´ Bláznům, slepýšům a filmovým minimalistům zdar, sejdeme se na mém profilu. Snad mi tedy teď stoupne návštěvnost, to je totiž asi jediný význam, jaký by tenhle film mohl mít... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Dodávce ve filmu dvakrát ukradnou kola. Ve chvíli, kdy v ní protagonisté prchají, jsou ale kola zase zpět. (Mandalorian)
  • Štáb si udělal základnu v hospodě U České koruny v Lipnici nad Sázavou. (Terva)
  • Scenárista Marek Epstein a režisér Tomáš Řehořek se v základní myšlence nechali ovlivnit jinou českou komedii, díky čemuž se v kuloárech snímku přezdívá „Bobule 3“. (Olík)

Reklama

Reklama