Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1907 se Wyatt Earp v hotelu Fairmont v San Franciscu schází s novinářem, který se ptá na jeho legendární kolt. Povídají si o tom, jak se stal šerifem a jak se k němu dostal. Postarší Earp začíná vyprávět svůj příběh. Když mu bylo dvacet sedm let, působil jako šerif v Dodge City a miloval zdejší zpěvačku a herečku Doru. Bratři Kennedyové, kteří měli nevyřízené účty se starostou Dodge City, ho chtěli v noci zastřelit. Starosta byl ten večer mimo město a v jeho domě byla ubytována Dora se svou kamarádkou. V noci tam přijeli bratři Kennedyové a začali střílet. Místo starosty však zabili Doru. Když se to Earp dozví, žádá o zatykač, aby mohl bratry uvěznit. Soudce se zdráhá, protože je s otcem bratrů Kennedyových jedna ruka. Proto si Earp sundává šerifskou hvězdu, sežene nejlepší pistolníky a vydává se s nimi na trestnou výpravu. (TV Nova)

(více)

Recenze (26)

curil

všechny recenze uživatele

Mám rád westerny a asi budu staromilec, když uvedu, že právě takové filmy natáčené stále dokola na stejné téma příběhu a života Wyatta Earpa u mě nenaleznou příliš přízně. Stejný večer jsem viděl Fort defiance, western o více než šedesát let starší, a strčí s přehledem Kilmera do kapsy. Exteriéry "Odplaty" jakoby byly natočeny někde v mém okolí, třeba ve dvacet kilometrů vzdáleném Opárenském údolí. Příběhu chybí především originalita a trochu té westernové patiny, úcty ke klasikům. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Některé rozhodnutí nemůžeme změnit........ Smutný příběh podle skutečné události z roku 1878. CHYBA VE FILMU 54 Minuta - Když bratr Spikea Kenedyho Sam (Steven Grayhm) ujíždí na koni je střelen ze zadu. Ovšem, když se utíká schovat drží si ránu někde nad kolenem. Z takového úhlu jej střelec nemohl zasáhnout do tohoto místa - o několik scén dále je opět střelen, opět ze zadu, ale když pak doktor střelu vyndavá je rána na přední straně někde kolem klíční kosti......... Tak nevím zda je příběh tak divně natočen nebo se to tak opravdu stalo, ale bylo tomu již dávno. Po těch několika akčních snímcích, co jsem nedavno viděl, je pěkné zase sledovat krajinu z koňského sedla, lásku a východ slunce. Víc než pronásledování bratrů Kenediů mě však víc zaujala historie o zbraních Sama Colta, darovaných čtveřici pronásledovatelů v čele s Wyattem Earpem. Jsou to čtyři kolty Buntline Speciál. Jsou nádherné. Film je lehce nadprůměrný. ()

Reklama

doctor20 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo nízke hodnotenie. Od začiatku je jasné, že sa nejedná o žiaden blockbuster, a mňa osobne film veľmi príjemne prekvapil. Príjemne, pomaly sa odvíjajúci, priamočiaro jednoduchý film o zločine, vášni, pomste a spravodlivosti v krásnych exteriéroch ,,divokého západu,,. Vyzdvihujem hlavne spôsob sprevádzania dejom cez rozprávača (Kilmer), ktorý ideálne dopĺňal pohnútky a myslenie hlavných postáv. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímkov o Wyattovi Earpovi sa už dá spočítať na prstoch oboch rúk, možno aj nôh. A taktiež westernov, v ktorých hrá Val Kilmer. Ale musím uznať. že v každom westerne je skvelý. To sa však nedá povedať o tomto snímku. Nieje to ale ani katastrofa, je to proste čistý priemer. Film Odplata Wyatta Earpa vznikla podľa skutočného príbehu. V hlavných úlohách filmu sa predstavujú výborní herci Shawn Roberts, spevák countryTrace Adkins, Matt Dallas a už zmienený Val Kilmer. Rozhodne je oveľa viac lepších westernov, ale tento svojim kolegom nerobí hanbu. Môžete si v mojom profile pozrieť zoznam mnou videných westernov a môžno si vyberiete nejaký kvalitnejší. ()

jopal 

všechny recenze uživatele

Viem, ze to hodnotenie je nadnesene, ale par dovodov, co ma k tomu viedlo. Na zaciatku je napisane, ze sa ide podla skutocnej udalosti. No a vsetky tie nevydarene suboje, pomaly dej, spatny zvuk vystrelov, amaterske chovanie hercov som si zakazdym odovodnoval snahou rezisera priblizit sa co najviac realite. Tym, ze to bolo take amaterske, som si film zamiloval a skor sa stotoznil s myslienkou, ze takto nejako to mohlo byt, ako by tam nabehol nejaky nepriestrelny superhrdina a vsetkych poriesil s jednou rukou zastrcenou vo vrecku. No a prijemne ma prekvapila aj zaverecna poinka, ktoru mimochodom uzivatel cukorek bezohladne vykecal. (Nastastie som to cital az po vzhliadnuti filmu). Takze ja som sklamany nebol. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně v 56. minutě je Sam (Steven Grayhm) střelen, a to opět ze zadu. Když však doktor střelu vyndavá, je rána na přední straně v oblasti klíční kosti. (Terva)
  • Ve scéně v 54. minutě, kdy Sam (Steven Grayhm) ujíždí na koni, je střelen ze zadu. Když však pozdějí utíká a snaží se schovat se, má ránu nad kolenem, kam jej střelec zasáhnout nemohl. (Terva)

Reklama

Reklama