Reklama

Reklama

Ezel

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Turecko, (2009–2011), 120 h 12 min (Minutáž: 90–199 min)

Režie:

Uluç Bayraktar

Hrají:

Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere, Yiğit Özşener, Tuncel Kurtiz, Rıza Kocaoğlu, Barış Falay, Sedef Avcı, Bade İşçil, Sarp Akkaya, Haluk Bilginer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(71)

Šarmantní a bohatý Ömer je snem mnoha žen. Po letech vojenské služby se vrací domů a chystá se oženit s překrásnou dívkou. Už se zdá, že bude mít život, po jakém toužil, ale jednoho dne je obviněn ze zločinu, který nespáchal. Po vzpouře a požáru ve vězení se dostane na svobodu, ale je prohlášen za mrtvého. Po plastické operaci se pod jménem Ezel vrací a hodlá se pomstít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

zahadna 

všechny recenze uživatele

Ezel, je asi zatiaľ čo som mala možnosť vidieť najlepší turecký kriminálny seriál, klobúk dole a vôbec by som nepočítala, tie odpady v hodnoteniach od ľudí, ktorí to vlastne ani nevideli alebo videli len možno upútavku či pár minút z prvého dielu...takéto situácie ma vedia nazlostiť, je určite viac ako isté, že takto kazia celkové hodnotenie filmov a film ako taký...takýto ľudia, by tu vôbec ani nemali byť. Veľmi dobrý komentár od Malarkey... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V tomto případě bych ty odpady tady ignoroval. Vložili je totiž lidi, kteří pravděpodobně z Ezela neviděli ani pět minut. Kdyby viděli a opravdu se o tento seriál zajímali, patrně by pochopili, že se jedná o neuvěřitelně komplexní kriminálku, která obsahuje miliardu otázek a odpovědí, které díl za dílem rozplétá a nedokáže se v pokládání otázek zastavit. A když už by si tohle nemysleli, tak by svůj názor řekli zde a pokusili by se ten svůj odpad bránit. Což se jim v tomto případě nepovedlo a dokazuje to akorát jejich ubohost. Chápu, že Turecko samo o sobě je dost riskantní země, ale v tomto případě se jim povedlo něco, co si nedokážu vysvětlit a hrozně by mě zajímalo, kolik lidí na tenhle seriál psalo scénář. Jediný problém seriálu je totiž ten, že má v sobě hrozně moc informací a občas se v něm ztrácím. Komplexností příběhu bych ho tedy klidně přirovnal k takovým Ztraceným. Každopádně co se týče napětí je na tom asi nejlíp ze všech možných seriálů, co jsem kdy viděl. Po několika dílech tedy za čtyři hvězdy a přemýšlím, že půjdu i k pěti. Vysoké hodnocení na imdb má skutečně svoje důvody! ()

Reklama

Cvalek 

všechny recenze uživatele

Ezel je převelice zajímavý seriál který  zaujme i po vícero zhlédnuti, pořád i když okoukaný děj dokáže zaujmout vícekrát. Tohle se povedlo a hodně, seriál má vynikající atmosféru, hudbu, postavy, děj a hlavně i zpracovaní. Nejvíce se mi líbila postava Ramize Karaeskiho, geniální zpracovaní i provedení té postaví. Když to dávali v TV tak jsme si s rodinou nenechali ujít žádný díl. ()

elleyne 

všechny recenze uživatele

Jak už tady někteří píší, žasnu nad hodnocením "odpad" lidí, kteří ze seriálu zahlédli sotva 10 vteřin. Když běželi upoutávky, měla jsem obavy, aby se nejednalo o nějaký paskvil typu Tsicí a jedna noc.Při prvním díle mě napadlo: ha, moderní variace na Monte Christa....a ono se to rozvinulo na mnohem víc. Strašně moc se mi líbí psychologické komentáře napříč díly. Seriálu nechybí napětí, rozpracování charakteru postav, neskutečné dějové zvraty. Přiznám se, že mě atmosféra každého dílu dokáže naplno pohltit. A k tomu všemu perfektní hudba. Přiznám se, že poslední dobou mám nejraději postavu Aliho, ale mám ráda i ostatní postavy jako Tevfik, Ezel, Eysan...Škoda, že už jen několik dílů a bude konec. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Po Tisíc a jednej noci a Sultánovi je toto celkom fajn prekvapenie. Už to nie je len čistá islamská propaganda, ale je to celkom zaujímavý moderný seriál z tureckej produkcie. Lenže stále je to hŕba nezmyslov a scén, ktoré by som do seriálu, aby bol zaujímavý a znesiteľný nedal. Ale ak máte potrebu naozaj sledovať komerčné televízie a ich seriály a filmy, toto už nie je taká hrôza a môžete skúsiť. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (7)

  • Verše, které strýček Ramiz (Tuncel Kurtiz) v seriálu recituje, jsou od slavných filozofů Omera Rumiho a básníků Oscara Wildea, Shakespeara, Nazima Hikmeta, Edipa Cansevera a Birhama Keskina. (fiLLthe3DD)
  • Přestože se děj odehrává v Istanbulu, natáčelo se i na Kypru a v chorvatském Dubrovníku. První čtyři epizody se konkrétně natáčely kyperském v hotelu Kaya Artemis. Ezelův (Kenan Imirzalioglu) dům představuje Centrum istanbulského umění ve čtvrti Balat. Istrikal Avenue, kde se Ezel s Eyshan (Cansu Dere) políbili, je pak nejslavnější ulice v Istanbulu, kterou během jednoho vikendu navštíví až téměř 3 miliony lidí. (fiLLthe3DD)
  • Seriál měl v Turecku nevídaný úspěch. Jeho premiéru sledovalo přes 13 milionů diváků, přičemž si četné publikum zvládl udržet. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama