Reklama

Reklama

Ezel

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Turecko, (2009–2011), 120 h 12 min (Minutáž: 90–199 min)

Režie:

Uluç Bayraktar

Hrají:

Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere, Yiğit Özşener, Tuncel Kurtiz, Rıza Kocaoğlu, Barış Falay, Sedef Avcı, Bade İşçil, Sarp Akkaya, Haluk Bilginer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(71)

Šarmantní a bohatý Ömer je snem mnoha žen. Po letech vojenské služby se vrací domů a chystá se oženit s překrásnou dívkou. Už se zdá, že bude mít život, po jakém toužil, ale jednoho dne je obviněn ze zločinu, který nespáchal. Po vzpouře a požáru ve vězení se dostane na svobodu, ale je prohlášen za mrtvého. Po plastické operaci se pod jménem Ezel vrací a hodlá se pomstít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

hiczech 

všechny recenze uživatele

Opravdovou náhodou jsem zabrousil sem... a po tom hodně rozdílném hodnocení co tu je k vidění jsem zpozorněl... a pročetl následně hodně komentářů. Rozhodl jsme se a naskočil na youtube. A v jednom jediném týdnu jsem zhltal všechny díly. Neuvěřitelně navykové a až nebezpečně okrádající o čas. A teď si kladu otázku, jak já, člověk už dlouhou dobu veskrze solidní, mohl tak hluboce klesnout... do bahna levných seriálů? :) Ale nelituji. Kdo by to byl do těch tureckých kluků řekl, no žejo? První dvě třetiny Ezel a od poslední třetiny můj oblíbenec Ali 'Kirgiz'. A teď, měsíc po dokoukání, zatím úspěšně bojuji s něčím uvnitř mne, které chce koukat znovu. A děkuji člověkovi s nickem Ezel bayraktar, který tento skvostný seriál na youtube upnul. Edit 24.9.2017 : opravdu jsme národem namyšlených ignorantů. Ho*no víme a ještě jsme na to pyšní. Edit 19.7.2018 : jen tak pro zajímavost jsem nakoukl na hodnocení na IMDB - 8,5 ... vs 85% 'po našem'. Edit 23.7.2020 : IMDB - 8,6 ... vs 52% (!) u nás'. ()

Cvalek 

všechny recenze uživatele

Ezel je převelice zajímavý seriál který  zaujme i po vícero zhlédnuti, pořád i když okoukaný děj dokáže zaujmout vícekrát. Tohle se povedlo a hodně, seriál má vynikající atmosféru, hudbu, postavy, děj a hlavně i zpracovaní. Nejvíce se mi líbila postava Ramize Karaeskiho, geniální zpracovaní i provedení té postaví. Když to dávali v TV tak jsme si s rodinou nenechali ujít žádný díl. ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

A co, že má tento turecký seriál na IMDb tak vysoké hodnocení? Tam jsou přece televizní seriály nadhodnocovány úplně běžně. To tomu mám dát tak vysoké hodnocení jenom proto, že to má nějaký děj? A není náhodou nějaký děj jenom ten úplný základ všeho? A co ty hloupé zdlouhavé dialogy a prázdné natahované scény nebo úsměvné dějové zvraty? Nevím, pro mě je to jen další podřadný televizní seriál, jakých běží v současné době v TV tak 90%. Dát tomuto třeba jen 2 hvězdy by pro mě byl přinejmenším tak těžký úkol, jako vyslovit jméno hlavního představitele. 10% ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Absolútna špička medzi seriálmi. Každý deň od 17.50 do 19.00 sa svet pre mňa zastavil, keď sa do neha raz pustíte už vás máločo vytrhne zo stoličky. Seriál, ktorý s každým pribúdajúcim dielom je lepší, seriál, ktorý aj bez prvoplánového citového vydierania dokáže vyvolať skutočné emócie, lebo dráma tu je na veľmi vysokej úrovni. Práve v Ezelovi môžete zhliadnuť perfektnú prepracovanosť deja a charakterov, neuveriteľné vykreslenie postáv a ich premenu počas rokov, dokonalo premyslenú pomstu s veľmi vhodnými momentami prerozprávaných Ramizom a jeho životnými postrehmi a múdrosťami, výnimočné a prirodzené herecké výkony, dokonalé hudobné podfarbenie v neopísateľnej atmosfére. Majstrovstvo v podobe seriálu, ktorá svojou kvalitou ľahko sa vyrovná alebo aj prekoná americké seriálové skvosty. ()

fiLLthe3DD

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek telenovel - Ezel mne nebavil... Jak je to možné? Ezel totiž není telenovela... Ano, k tomuto žánru má nakročeno díky natahování zápletky (71 epizod oproti 90 minutové stopáži jednotlivé epizody)... Přesto však Ezel svůj příběh vypráví pozvolna (u telenovel obvykle stačí vynechat mnoštví dílů a zhlédnout jeden jediný a hned jste v obraze, u Ezela to tak není - vynecháteli jeden jediný díl tak absolutně nevíte o čem je řeč)... Hodnotit si netroufám (neviděl jsem dost dílů), přesto si troufám říct, že kdyby nebyla reputace turků natolik pokažená pofidérní Šeherezádou, bylo by hodnocení Ezela bylo někde u 80ti %... Být tento seriál v červených číslech, jsem uražen, nicméně zdejších 50 mě uráží zrovna tak... Ezel se mi sice v mnohém nelíbil, nicméně herci, hudba a prostředí obtojí na jedničku, děj je nepředvídatelný a žánrově je to mnohem lépe zvládnutější počin než provařený Kmotr... Za mě 45%, objektivně za 70%... Fakt jsem čekal telenovelu a ne seriál na úrovni s tak komplikovaným a těžko pochopoitelným dějem (zde i ty milostné propletence mají nějaký vývoj a není to jen o tom že on chce jí a ona jeho).... 5 hvězd dal buď ten kdo si libuje v braku nebo ten, kdo viděl komplet celý seriál... Odpad dal snad jen primitiv poznamenaný Šeherezádou (která mimochodem strčí alespoň Esmeraldu a Rosalindu do kapsy).... ()

Galerie (94)

Zajímavosti (7)

  • Sportovní auto, které se objevilo v první epizodě, je Shelby cobra z roku 1965. (fiLLthe3DD)
  • Přestože jsou mobilní čísla hlavních postav vymyšlená, turečtí diváci na ně neustále volají, případně si některá chtějí zřídit jako svoje vlastní. (fiLLthe3DD)
  • V seriálu byly v prvních sériích použity v akčních scénách kuličkové zbraně, přičemž zvuk výstřelu byl později nahrazen odpovídajícím zvukovým efektem. (Michalek)

Reklama

Reklama