Reklama

Reklama

Snowtown

Trailer

Když se šestnáctiletý Jamie spřátelí s charismatickým mužem, ocitá se jeho okolí v nebezpečí. Člověk, do kterého si Jamie promítl vlastního otce, je John Bunting - nechvalně nejznámější australský sériový vrah. Založeno na případech vražd odhalených v australském Snowtownu v roce 1999. Elizabeth Harveyová vychovává své tři syny na chudém předměstí. Její zatím poslední přítel měl sklony k pedofilii, proto při výběru nového partnera dbala hlavně na bezpečí svých synů. Nevědomky si ale domů přivedla ještě větší stvůru. John Bunting se s pomocí dostatečného množství piva a cigaret stává pro své nové sousedy samozvanou střelkou na pomyslném morálním kompasu. Bunting se svou partou praktikuje na těch, které sám označí za devianty, sadistický vigilantismus. Pod křídla si vezme i jednoho z Elizabethiných synů Jamieho. Film Snowtown Murders nekompromisně popisuje silnou vazbu nejistého teenagera na otce, jehož osobnost může být narušena tím nejhorším způsobem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Vyznat se v tom filmu bylo někdy hodně náročné, občas možná i nemožné, protože režisér se opravdu nenamáhá divákovi předkládat všechny souvislosti nebo zmiňovat jména postav více než jedenkrát. Nepřehlednost však bohatě vynahrazuje všudypřítomná syrovost, nepříjemně pulzující hudba a výborná kamera s šedavým barevným spektrem. Jistě, občas je tady vidět až přílišná snaha o to, aby film vypadal jako od slavnějších artových režisérů, na prvotinu je to ale opravdu velice dobré. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Určitě silné téma a bůh ví, že mám pro skutečné příběhy slabost. Bohužel je tady ale až příliš znát nezkušená ruka režiséra. Místy nepřehledné, jindy zase unáhlené (zapojení Jamieho do samotného ''procesu'' budiž příkladem). Škoda, film na mě nezapůsobil tak, jak mohl. I přesto ale stojí za promítnutí - 60%. ()

Reklama

Qitek 

všechny recenze uživatele

Naprosto bezcitná a syrová záležitost, která se vám usadí někde vzadu v mozku a bude hnít a smrdět ještě po skončení filmu. Studený a zcela nepříjemný dotek této sondy do sociální spodiny masových vrahů a chladnokrevných pohledů, bude ve vás rezonovat ještě dlouho po shlédnutí, stejně tak, jako to dělá šíleně reálné duo, v tomto jinak mistrovském debutu Justina Kurzela. Skvělý film, krerý už si asi nikdy v životě nepustím. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Syrové / nechutné / nervy drásající kriminální drama z Austrálie, svojí depresivní atmosférou a i tematicky podobné o rok staršímu, taktéž australskému snímku Animal Kingdom. Zároveň sociální sonda do poměrů na předměstí Adelaide. ~ Příběh natočený podle skutečné události o tom, jak /spoiler/ John, největší sériový vrah v historii Austrálie, vezme v prostředí pedofilie a homosexuality spravedlnost do svých rukou. Fanatičnost, špína, zmar. Absence citu a lásky. Hodnota života klesla na minimum. ~ Odpudivé lokace, pod mrakem, bláto, násilí, fet, psychiatrie, bezhlavý klokan, krajta pochutnávající si na potkanovi, zkrvavená koupelna, smrt. Estetika hnusu – škaredí, sociálně slabí lidé na okraji společnosti, jejich chování, mluva a tomu odpovídající morálka. Deformace prostředím, v němž člověk žije a vyrůstá, aniž by měl možnost jiné volby. Interakce v jádru dobrého jedince s lidmi již intelektuálně, mravně i psychicky zdeformovanými. To vše a především patřičně depresivní psychedelický hudební podkres napomáhající už tak dost dusné atmosféře je k vidění ve Snowtownu. Civilně natočeném, s kvalitními hereckými výkony. ~ Solidní psycho. A zároveň hodně povedený debut Justina Kurzela. Doporučuji. (Anebo možná radši ne.) ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého se za každou cenu snaží zvítězit forma nad obsahem. Kdybych o případu Johna Buntinga a jeho party nic dopředu nevěděl a jen tak si Snowtown pustil, vydržel bych u něj maximálně půl hodiny. Díky tomu, že jsem o těchto nejznámějších novodobých australských vraždách už leccos načetl, byl jsem schopný se v ději a postavách ještě jakž takž orientovat. Přesto to šlo natočit mnohem přímočařeji a hlavně jednodušeji. Film stojí na dobrých hereckých výkonech (především Henshall v roli samotného Buntinga) a místy hodně tísnivé a depresivní atmosféře. To bohužel nevyváží chaotický a nepřehledný děj - až příliš mnoho věcí si musí divák sám domýšlet. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Film je natočen na základě skutečných událostí - Snowtown murders, známých také jako Těla v sudech, které se staly v jižní Austrálii mezi srpnem 1992 a květnem 1999. Bylo nalezeno osm těl v šesti plastových barelech v nepoužívaném bankovním sejfu. Dvě těla byla nalezena pohřbena v zahradě na severu Salisbury. Vraždy byly spáchány takzvanými "Snowtown vrahy." Skupina byla ovlivněna vůdcem Johnem Justingem Buntingem. Na žádost tvůrců filmu nebylo až do počátku roku 2011 hodně detailů zveřejněno. (Qitek)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v Austrálii a podporila ho aj tamojšia vláda. (MikaelSVK)
  • Daniel Henshall (John) žil v hoteli v oblasti Snowtownu po dobu 6 týždňov, aby spoznal miestnych obyvateľov s cieľom lepšie sa vžiť do života postavy, ktorú stvárnil. (MikaelSVK)

Související novinky

Macbeth - unikátní filmová projekce v Brně

Macbeth - unikátní filmová projekce v Brně

20.10.2015

Evropská předpremiéra filmu Macbeth s Michaelem Fassbenderem a Marion Cotillard se uskuteční v unikátním prostoru brněnského Mahenova divadla už 22.října od 18.00 a 21.00. Nenechte si ujít jedinečnou… (více)

Fresh Film Fest začíná již ve středu

Fresh Film Fest začíná již ve středu

28.08.2012

Fresh Film Fest nabídne od 29. srpna do 2. září téměř 120 filmů. Proběhne v kině Světozor, Kině 35 – Francouzském institutu, FAMU, Studiu Béla – Maďarském institutu, a také pod širým nebem v… (více)

Reklama

Reklama