Reklama

Reklama

Snowtown

Trailer

Když se šestnáctiletý Jamie spřátelí s charismatickým mužem, ocitá se jeho okolí v nebezpečí. Člověk, do kterého si Jamie promítl vlastního otce, je John Bunting - nechvalně nejznámější australský sériový vrah. Založeno na případech vražd odhalených v australském Snowtownu v roce 1999. Elizabeth Harveyová vychovává své tři syny na chudém předměstí. Její zatím poslední přítel měl sklony k pedofilii, proto při výběru nového partnera dbala hlavně na bezpečí svých synů. Nevědomky si ale domů přivedla ještě větší stvůru. John Bunting se s pomocí dostatečného množství piva a cigaret stává pro své nové sousedy samozvanou střelkou na pomyslném morálním kompasu. Bunting se svou partou praktikuje na těch, které sám označí za devianty, sadistický vigilantismus. Pod křídla si vezme i jednoho z Elizabethiných synů Jamieho. Film Snowtown Murders nekompromisně popisuje silnou vazbu nejistého teenagera na otce, jehož osobnost může být narušena tím nejhorším způsobem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

bourec 

všechny recenze uživatele

To byla obří píčovina.Lidi z okraje společnosti,skoro bych všechny z toho filmu viděl na odborářské demonstraci za lepší zítřky.Z polorozbořenejch domů,cpoucí se pořád nějakejma blafama,v mastnejch tílkách,prochcanejch teplákách.Ten film se vleče,nic se neděje,herci mlaskaj u stolu,pak někoho zabijou,a pak zas hovno.A co z toho má divák?Nevim jak ostatní,ale já mám radost,že je konec.A seru na to,že je to podle skutečný události.10%. ()

IMPAIRED 

všechny recenze uživatele

Ani zdaleka ne tak úžasný a psychotický jak tu o tom všichni mluví... Psycho? Lol, v očekávání Jamu jsem se dostal k dokumentárně střižené sondě do prostřední zkažených karavanových slumů. Co ještě zezačátku dávalo smysl a až do poloviny mě 100% upoutalo se ke konci mění v serii nesmyslných vražd (z odstranění perverzáka a fetny se nakonec stává vraždění postižených a nakonnec vše vyvrcholí úplně nesmyslnou vraždou za kterou radši zavřeme dveře). Tohle není ani z poloviny tak dobrej mindfuck jako by z toho šlo vytřískat. Mě tohle nestačí. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Občas, keď zaznamenám zaujímavý film, pričom, od tohoto tvorcu, som zatiaľ nič nevidel, tak sa k nemu automaticky vraciam, a to v najrýchlejšej možnej dobe, učinil som takto, po tom, ako som zistil, kto je - Justin Kurzel ( videl som Macbeth ), REPETE je tu, s tým, že sa jedná v tomto prípade o mimoriadne progresívny - DEBUT, ktorý neodporúčam ľuďom so slabšími nervami, lebo tento depresívny a extrémne nebezpečný film, môže spôsobiť doživotnú traumu, z ktorej by sa nikdy nemuselo dať spamätať. I na mňa, je to silná káva, len som neveriacky krútil očami, že či sa mi to nesníva. Myslel som, že Austrália ponúka úžasnú perspektívu na život, že sa tu nič zvláštne nedeje, bezpečnosť nadovšetko, občas uvidíš kenguru, skrátka, nič svetoborné ! Ale takto som zbadal, že i v menších mestách, vo štvrtiach, napr.. v Snowtown, žijú všelijakí uchýli, alebo množstvo magorov, delikventov, totálnych vymetencov, ktorí majú v hlave nasraté. To si myslím i o hlavnej postave - ( mimochodom, príbeh je na motívy skutočných udalosti ! ) Jamie Vlassakis, je mladý 16. ročný chalan z rozvrátenej rodiny, žije s matkou a bratmi. Stane sa terčom suseda - pedofila, ( sprvoti matkinho priateľa ), po týchto udalostiach, matka rázne zakročí, či skôr, ale neskôr, sa pedofil nadobro odsťahuje, lebo ide po ňom skupina, ktorá sa zameriava na tieto individua, pričom, samotný líder - John Bunting, je poriadne zviera, najväčšie - Indivíduum, široko - ďaleko. A tak matka, si privedie domov, ešte debilnejšieho magora, ktorý extrémne ovplyvní, jej syna - Jamieho. Zatiahne ho do kolotoču vrážd, pri ktorých bude asistovať. Najväčší austrálsky sériový vrah - John Bunting, spáchal 11. brutálnych vrážd. Režisér Kurzel, nekompromisne vťahuje diváka do brutálneho diania, ktoré musí vydržať a pretrpieť, lebo je to čistý extrém, kde skladám pochvalu hercom - Lucas Pittaway ako Jamie, ale najmä Daniel Henshall ako vyšinutý vrah John Bunting, kde predvádzajú niečo nepredstaviteľné, skutočne, veľmi nebezpečný film, na ktorý sa treba pripraviť. Surovosť by vystihovala, čo sa bude diať. Film, ktorý nie je pre veľa ľudí, to som si istý, len maličká hŕstka, si uvedomí, aká nechutná depresívna nálada, po celý čas - sála zo snímku, ktorý ma vydesil na smrť ! Preboha živého, ťažké sústo !!!! ()

LEATHERFAC odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jednoznačně nejidiotštějším způsobem natočení film o seriovém vrahovi co jsem zatím viděl a nebylo jich málo. Pojato jako jakési podivné rodinné drama, lidi tam furt sedí za stolem ve vytahaných teplácích a s umaštěnými vlasy, kouří, žerou nějaké blafy, plkají dialogy o ničem, nebo pochlastávají a na sousedských schůzích vymýšlejí, co všechno by udělali homosexuálům a pedofilům - wtf? A hraje to parta tak hnusných škaredých lidí, že horší byli snas jen v Taxidermii nebo Výměně manželek. Jako by si režisér vybral herce výhradně z potomků recidivistů, které do Austrálie vyváželá Británie. A celé se to vleče jak smrad, sáhodlouhé záběry na nic a o ničem - i s přetáčením to bylo veliké utrpení. Ale říkal jsem si, že to přece nemůže být takhle celý, že se to aspoň ke konci nějak rozjede. No bohužel - může... Mimochodem s Kurzelovým Assasínem to bylo to stejný - tomu chlapovi by už neměli dávat kameru do ruky nikdy... ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je tragické a hodně snad nejhorší film o sériovém vrahovi co vznikl. Když si tak člověk přečte k čemu tam docházelo https://en.wikipedia.org/wiki/Snowtown_murders a ve výsledku ve filmu není takřka nic.Všichni herci jsou tam retardovaní a postižení a buď běhají dokola jak piče nebo hrají videohry případně se baví o tom co by dělaly pedofilom. Má to 119 minut z toho v první hodině uvidíme pouze chlápka jak porcuje zabité klokany (sory, když se budu chtít dívat na zabíjení klokanů pustím si radši Wolf Creeka 2) , jednoho kluka jak píchá druhého kluka a kluka co postřelí psa, aby ho později John Bunting dorazil (to ani neukážou) ve zbývajícím čase uvidíme nahou ženskou , která je , ale tlustá jak slon a má povislé kozy tak, že to může zaujmout pouze úchyla a , aby se neřeklo 1 slovy jednu vraždu, která beztak stojí za hovno. Herci jsou tragičtí Bunting vypadá jak australská kopírka Johna Gacyho (ke cti tvůrců opravdu tak vypadá i ve skutečnosti) jeden z členů vypadá jak někdo kdo si odskočil z Mansonovi rodiny a jeden zase jak kdyby si odskočil z demonstraci pro legalizaci marihuany pořádanou Piráty pouze jeden dá se říct zaujme, ale ten nemá žádný prostor. Od té vraždy jsem si říkal paráda nyní se to rozjede, ale kde, že až do konce filmu je pouze jedna ,kterou ani neukážou a končí klasickým klišém zavřenými dveřmi. Není zde vůbec vysvětleno proč nesnášel homosexuály a různé devianty (ve skutečnosti , protože ho jako malého jeden znásilnil) kolik z těch mrtvých bylo opravdu deviantů (to nevysvětluje bohužel ani ten popis z wikipedie) a už vůbec zde není jakým způsobem se dostal k tomu sejfu (ve skutečnosti po něm šla policie tak tam schovával těla tady je to náhodná scéna ve stylu jdu do skladu s barely). 0 procent Nejlepší komentáře p3g a ferda12 jedni z mála co to mají tady v hlavě v pořádku. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Daniel Henshall (John) žil v hoteli v oblasti Snowtownu po dobu 6 týždňov, aby spoznal miestnych obyvateľov s cieľom lepšie sa vžiť do života postavy, ktorú stvárnil. (MikaelSVK)
  • Film je natočen na základě skutečných událostí - Snowtown murders, známých také jako Těla v sudech, které se staly v jižní Austrálii mezi srpnem 1992 a květnem 1999. Bylo nalezeno osm těl v šesti plastových barelech v nepoužívaném bankovním sejfu. Dvě těla byla nalezena pohřbena v zahradě na severu Salisbury. Vraždy byly spáchány takzvanými "Snowtown vrahy." Skupina byla ovlivněna vůdcem Johnem Justingem Buntingem. Na žádost tvůrců filmu nebylo až do počátku roku 2011 hodně detailů zveřejněno. (Qitek)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v Austrálii a podporila ho aj tamojšia vláda. (MikaelSVK)

Související novinky

Macbeth - unikátní filmová projekce v Brně

Macbeth - unikátní filmová projekce v Brně

20.10.2015

Evropská předpremiéra filmu Macbeth s Michaelem Fassbenderem a Marion Cotillard se uskuteční v unikátním prostoru brněnského Mahenova divadla už 22.října od 18.00 a 21.00. Nenechte si ujít jedinečnou… (více)

Fresh Film Fest začíná již ve středu

Fresh Film Fest začíná již ve středu

28.08.2012

Fresh Film Fest nabídne od 29. srpna do 2. září téměř 120 filmů. Proběhne v kině Světozor, Kině 35 – Francouzském institutu, FAMU, Studiu Béla – Maďarském institutu, a také pod širým nebem v… (více)

Reklama

Reklama