Reklama

Reklama

Snowtown

Trailer

Když se šestnáctiletý Jamie spřátelí s charismatickým mužem, ocitá se jeho okolí v nebezpečí. Člověk, do kterého si Jamie promítl vlastního otce, je John Bunting - nechvalně nejznámější australský sériový vrah. Založeno na případech vražd odhalených v australském Snowtownu v roce 1999. Elizabeth Harveyová vychovává své tři syny na chudém předměstí. Její zatím poslední přítel měl sklony k pedofilii, proto při výběru nového partnera dbala hlavně na bezpečí svých synů. Nevědomky si ale domů přivedla ještě větší stvůru. John Bunting se s pomocí dostatečného množství piva a cigaret stává pro své nové sousedy samozvanou střelkou na pomyslném morálním kompasu. Bunting se svou partou praktikuje na těch, které sám označí za devianty, sadistický vigilantismus. Pod křídla si vezme i jednoho z Elizabethiných synů Jamieho. Film Snowtown Murders nekompromisně popisuje silnou vazbu nejistého teenagera na otce, jehož osobnost může být narušena tím nejhorším způsobem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Surový, nahrubo opracovaný film, natočený mockdokumentárnym štýlom, z prostredia austrálskej spodiny. Pristihol som sa, že sledujem čas, koľko minút zostáva do konca. Snowtown mal rovné dve hodiny. Vedel som, že sa bude niečo diať, keď si partička psychopatov vytvorila zoznam pedofilov a homosexuálov. Napokon ich začala aj systematicky likvidovať, ale aj tak, to podstatné bolo vypovedané až v záverečných titulkách. Presné časopriestorové zakotvenie príbehu (Adelaide, Snowtown, 1998) vo mne vzbudzovalo zlé tušenie, že pôjde zas o nejakú true story. Spôsobom spracovania mi Snowtown pripomenul film Winter's Bone, ktorý hľadaním strateného otca išiel do hĺbky. Tu sa prehlbovala len depresia. Snowtown sa ponášal na hudobnú skladbu zahranú v jednej tónine, bez ohľadu na to, či jej obsahom boli banality, alebo úkladné vraždy. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jo, je tam pár znepokojových scén, jenže všemu vévodí dané prostředí totálních špin, kterým bych lácl sám lopatou jednu dobře mířenou mezi voči. Tímto způsobem film dokáže znepokojit, ale rozhodně se nejedná o nějakou napínavou kriminálku, takže thriller vylučuju, mysteriózní je úplně mimo mísu, takže z toho zbývá drama dle skutečné událoti o magorech, jež je natočné tak, že po dvou hodinách budete spát s občasným zlovětsným zaškubnutím v horním víčku. Nebrat. 35% ()

Reklama

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Je to jako skoro každý film o sériovém vrahovi. Strašně zbytečně dlouhý a tím pádem i nudnější. Atmosféru to má hodně dobrou. Napínavé momenty jsou taky supr, ale to je tak všechno. Mohlo to být aspoň brutálnější, ono ve snímku toho moc vlastně ani vidět nebylo. Takže pokud se těšíte na mrtvolky a nějaké drastické okamžiky, tak to bohužel nečekejte, jenom minimálně. Maximálně ta koupelová scéna, ale víc nic. ()

kalap 

všechny recenze uživatele

Človek, ked dospeje, neviem kedy či po maturite, alebo po prvom výrone semena, mal by sa snažiť, byť osobnosťou, ktorá je hrdá na seba, nebojácná, hrdá, nabitá múdrosťou, aby dokázala prepiškať všetkých mudrlantou. Film som si pozrel až po komentári kolegyne larelay, ktoý je taký chutnučky, že by som Zuzanku najradšej vybozkával. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Kurzel sa vo svojej prvotine nešetril a pustil sa do všeobecne veľmi nepríjemných tém pedofílie a vrážd, pričom za námet si zobral vyčínanie austrálskeho masového vraha bytostne neznášajúceho úchylákov. Avšak nezameral sa tu len na obyčajný životopisný opis. Skôr sa snažil zájsť viac do hĺbky problémov, pričom odhliadnuc od nepríjemného násilia sa tu dotkol aj otázok krehkého vzťahu otec-syn. Čo je dôležité, nezabudlo sa tu ani na pocity a veľmi dobre vykreslenú psychológiu chlapca (a to i vizuálne - časté zábery kamery na jeho tvár a sledovanie jeho reakcií), ktorý chudák nemal šťastie na svoje okolie (samý úchyl, feťák, znásilňujúci brat, nezáujem matky...). V takýchto chvíľach si človek povie, ako dôležité je miesto, kam sa človek na začiatku svojej životnej púte narodí a kto ho bude na tej ceste sprevádzať. Vec, ktorú si žiaľ nevyberieme. Z toho potom vyvstávajú zaujímavé otázky ako napr. ako a do akej miery nás tieto osoby a prostredie dokážu ovplyvniť a prečo niekto odolá zlým vplyvom a niekto nie.... Snowtown je i zaujímavo natočený, režisér zvolil civilný spôsob, pričom vsadil aj na časté používanie ručnej kamerky, čo má za následok ľahké vtiahnutie diváka medzi postavy, niečo také mám veľmi rád. Nepríjemnú atmosféru (hlavne naturálnych násilníckych scén) celkom fajn umocňuje hudba, ktorá mi miestami dokázala pekne liezť pod kožu. Na druhú stranu čo je možno škoda, tak mi dosť vadilo časté používanie statických záberov kamery, tiché sekvencie a všeobecné zbytočné naťahovanie. Výrazne mi to uberalo na atmosfére. Celkovo veľká spokojnosť, ale už nikdy viac. 75/100 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Film je natočen na základě skutečných událostí - Snowtown murders, známých také jako Těla v sudech, které se staly v jižní Austrálii mezi srpnem 1992 a květnem 1999. Bylo nalezeno osm těl v šesti plastových barelech v nepoužívaném bankovním sejfu. Dvě těla byla nalezena pohřbena v zahradě na severu Salisbury. Vraždy byly spáchány takzvanými "Snowtown vrahy." Skupina byla ovlivněna vůdcem Johnem Justingem Buntingem. Na žádost tvůrců filmu nebylo až do počátku roku 2011 hodně detailů zveřejněno. (Qitek)
  • Daniel Henshall (John) žil v hoteli v oblasti Snowtownu po dobu 6 týždňov, aby spoznal miestnych obyvateľov s cieľom lepšie sa vžiť do života postavy, ktorú stvárnil. (MikaelSVK)
  • Herec Lucas Pittaway (Jamie) měl od režiséra Justina Kurzela nakázano, aby se příliš nebavil s žádným z herců, aby byl emocionální stav jeho charakteru pro diváka uvěřitelnější. (misuleee)

Související novinky

Macbeth - unikátní filmová projekce v Brně

Macbeth - unikátní filmová projekce v Brně

20.10.2015

Evropská předpremiéra filmu Macbeth s Michaelem Fassbenderem a Marion Cotillard se uskuteční v unikátním prostoru brněnského Mahenova divadla už 22.října od 18.00 a 21.00. Nenechte si ujít jedinečnou… (více)

Fresh Film Fest začíná již ve středu

Fresh Film Fest začíná již ve středu

28.08.2012

Fresh Film Fest nabídne od 29. srpna do 2. září téměř 120 filmů. Proběhne v kině Světozor, Kině 35 – Francouzském institutu, FAMU, Studiu Béla – Maďarském institutu, a také pod širým nebem v… (více)

Reklama

Reklama