Reklama

Reklama

Snowtown

Trailer

Když se šestnáctiletý Jamie spřátelí s charismatickým mužem, ocitá se jeho okolí v nebezpečí. Člověk, do kterého si Jamie promítl vlastního otce, je John Bunting - nechvalně nejznámější australský sériový vrah. Založeno na případech vražd odhalených v australském Snowtownu v roce 1999. Elizabeth Harveyová vychovává své tři syny na chudém předměstí. Její zatím poslední přítel měl sklony k pedofilii, proto při výběru nového partnera dbala hlavně na bezpečí svých synů. Nevědomky si ale domů přivedla ještě větší stvůru. John Bunting se s pomocí dostatečného množství piva a cigaret stává pro své nové sousedy samozvanou střelkou na pomyslném morálním kompasu. Bunting se svou partou praktikuje na těch, které sám označí za devianty, sadistický vigilantismus. Pod křídla si vezme i jednoho z Elizabethiných synů Jamieho. Film Snowtown Murders nekompromisně popisuje silnou vazbu nejistého teenagera na otce, jehož osobnost může být narušena tím nejhorším způsobem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého se za každou cenu snaží zvítězit forma nad obsahem. Kdybych o případu Johna Buntinga a jeho party nic dopředu nevěděl a jen tak si Snowtown pustil, vydržel bych u něj maximálně půl hodiny. Díky tomu, že jsem o těchto nejznámějších novodobých australských vraždách už leccos načetl, byl jsem schopný se v ději a postavách ještě jakž takž orientovat. Přesto to šlo natočit mnohem přímočařeji a hlavně jednodušeji. Film stojí na dobrých hereckých výkonech (především Henshall v roli samotného Buntinga) a místy hodně tísnivé a depresivní atmosféře. To bohužel nevyváží chaotický a nepřehledný děj - až příliš mnoho věcí si musí divák sám domýšlet. ()

decay 

všechny recenze uživatele

Takéto psycho som už dlho nevidel. A že na motívy skutočnej udalosti. Silná káva. Zvyčajne zvyknem pátrať, čo bolo predlohou a podobne, ale u tohoto si nechám zájsť zvedavosť. Aspoň na teraz. V podstate takto nejak si predstavujem definíciu hororu. Výborná kamera, hudba, zvuk, celkovo spracovanie mi miestami prišlo ako inscenovaný dokument. Ak chcete riadny príbeh, ktorý sa Vám zaryje pod necht, tak nie je o čom. ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Slušné syrové drama, které trpí hlavně díky nevyváženosti. Zatímco, první polovina snímku je utahaná nuda, tak naopak druhá půlka je fantastická a překvapivě dost brutální a nechutná. I tak si myslím, že z tohodle námětu šlo vytěšit o trošku více. Za kameru se měl postavit lepší režisér a věřím, že by hodnocení bylo ještě lepší. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Smutná balada z australského vidlákova a fyzický zážitek na max. Kurzel odmítá empatii a pod kůži jde s razancí nebroušené sekery. Dlouze, sveřepě a bolestně. Ta nemožnost dopátrat se v tomhle panoptiku kouska lidskosti je doslova hmatatelná a tak dáví v krku s úplně stejnou razancí jako fašírka z klokaních vnitřností na gauči. 4 a ½. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Syrové / nechutné / nervy drásající kriminální drama z Austrálie, svojí depresivní atmosférou a i tematicky podobné o rok staršímu, taktéž australskému snímku Animal Kingdom. Zároveň sociální sonda do poměrů na předměstí Adelaide. ~ Příběh natočený podle skutečné události o tom, jak /spoiler/ John, největší sériový vrah v historii Austrálie, vezme v prostředí pedofilie a homosexuality spravedlnost do svých rukou. Fanatičnost, špína, zmar. Absence citu a lásky. Hodnota života klesla na minimum. ~ Odpudivé lokace, pod mrakem, bláto, násilí, fet, psychiatrie, bezhlavý klokan, krajta pochutnávající si na potkanovi, zkrvavená koupelna, smrt. Estetika hnusu – škaredí, sociálně slabí lidé na okraji společnosti, jejich chování, mluva a tomu odpovídající morálka. Deformace prostředím, v němž člověk žije a vyrůstá, aniž by měl možnost jiné volby. Interakce v jádru dobrého jedince s lidmi již intelektuálně, mravně i psychicky zdeformovanými. To vše a především patřičně depresivní psychedelický hudební podkres napomáhající už tak dost dusné atmosféře je k vidění ve Snowtownu. Civilně natočeném, s kvalitními hereckými výkony. ~ Solidní psycho. A zároveň hodně povedený debut Justina Kurzela. Doporučuji. (Anebo možná radši ne.) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Daniel Henshall (John) žil v hoteli v oblasti Snowtownu po dobu 6 týždňov, aby spoznal miestnych obyvateľov s cieľom lepšie sa vžiť do života postavy, ktorú stvárnil. (MikaelSVK)
  • Ve filmu byla původně ještě jedna menší zápletka založená na skutečných událostech, a to že Robert (Aaron Viergever) a Barry (Richard Green) byli v minulosti milenci. Tyto scény byly ale z finální verze filmu vystřiženy. Nicméně je lze nalézt ve vystřižených scénách na DVD. (misuleee)
  • Herec Lucas Pittaway (Jamie) měl od režiséra Justina Kurzela nakázano, aby se příliš nebavil s žádným z herců, aby byl emocionální stav jeho charakteru pro diváka uvěřitelnější. (misuleee)

Související novinky

Macbeth - unikátní filmová projekce v Brně

Macbeth - unikátní filmová projekce v Brně

20.10.2015

Evropská předpremiéra filmu Macbeth s Michaelem Fassbenderem a Marion Cotillard se uskuteční v unikátním prostoru brněnského Mahenova divadla už 22.října od 18.00 a 21.00. Nenechte si ujít jedinečnou… (více)

Fresh Film Fest začíná již ve středu

Fresh Film Fest začíná již ve středu

28.08.2012

Fresh Film Fest nabídne od 29. srpna do 2. září téměř 120 filmů. Proběhne v kině Světozor, Kině 35 – Francouzském institutu, FAMU, Studiu Béla – Maďarském institutu, a také pod širým nebem v… (více)

Reklama

Reklama