Reklama

Reklama

Putování k planetám

(seriál)
  • Česko Průvodce planetami (více)

Zveme vás na cestu do kosmu! Navštivte s námi Jupitera, krále planet, podívejte se k Saturnu, který je nejpodivuhodnějším členem Sluneční soustavy, ale poletíme dokonce až na nejmenší planetu, která se jmenuje Pluto. Na Venuši a Merkuru budeme potřebovat obzvláště důkladnou ochranu proti světelnému záření, neboť tyto planety jsou nejblíže Slunci. Potom se můžeme projít po Marsu, který se nejvíce podobá naší domovské Zemi, ale nemůžeme samozřejmě vynechat ani bouřlivé oceány na Uranu a katartické vichřice, kerými se proslavil Neptun. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (7)

Renie42 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi takový dokument, který je jako průvodce, kde bychom mohli navštívit různá místa ve sluneční soustavě. Dívám se na to s myšlenkou, že by to mohlo jít, že stačí někam zavolat, zarezervovat let a pak poslat srdečný pozdravy ze Saturnu nebo Neptunu. Baví mě vesmír a vše kolem, je to nekonečný zdroj informací, ale i otázek, jestli je to tak nebo onak. ()

Ozo 

všechny recenze uživatele

"Ještě nikdy nebyla vhodnější doba na odvážnou výpravu tam, kam se ještě žádný člověk nevypravil. Pojďme ve stopách našich robotických průzkumníků a navštivme planety sluneční soustavy!" Šestidílný dokumentární seriál o planetách pod hlavičkou National Geographic. Jednotlivé díly jsou: 1 - Jupiter, 2 - Saturn, 3 - Merkur a Venuše, 4 - Mars, 5 - Neptun a Uran, 6 - Pluto a ještě dále ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekné obrázky, zaujímavé informácie i vedecké fakty. Červený Mars, obrovský Jupiter, nádherný Saturn atď. Pre fanúšikov astronómie ako stvorené. Plus sem tam nejaká fikcia, čo by bolo keby sme tam boli. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Dokument o planetách sluneční soustavy pojatý jako průvodce, od toho i ten název. Tento styl se mi líbí a také se z něj dozvídáme i jiné informace, než v ostatních dokumentech. Primárně je určen pro lidi, kteří o planetách nic neví, jelikož jsou zde zmíněné i základní informace, ale i zkušenější diváci zde naleznou mnoho informací. U plynných planet se mi díly zdály poněkud slabší, ale není to tím, že k nim není co říct tak je řeč hlavně zaměřená na měsíce, jelikož díl o Jupiteru se mi líbil. A díl o Plutu ten se úplně vymyká, ale je fajný. Hodnocení: 80/100. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama