Reklama

Reklama

Lovci zločinců

(seriál)
Trailer 1
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2011–2016), 75 h 1 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Jonathan Nolan

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

James Caviezel, Michael Emerson, Kevin Chapman, Amy Acker, Sarah Shahi, Taraji P. Henson, John Nolan, Enrico Colantoni, Robert John Burke, Al Sapienza (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(103)

Obsahy(1)

Příběh bývalého agenta CIA, o kterém se myslelo, že je mrtev. Krátce poté, co se vrátí zpět do New Yorku, jej kontaktuje záhadný muž, který si říká Finch. Ten disponuje značným společenským postavením a zdá se, že ví víc, než říká.
Na vzniku seriálu spolupracoval J. J. Abrams a na scénáři minimálně několika úvodních dílů se významně podílel Jonathan Nolan, jenž sepsal kompletně scénář k Mementu. Roli bývalého agenta ztvárnil James Caviezel (Vězeň, Umučení Krista) a tajemného Finche si zahrál Michael Emerson (Ztraceni, Saw: Hra o přežití). (Bajsf)

(více)

Videa (182)

Trailer 1

Recenze (190)

maddy 

všechny recenze uživatele

Ťažko hodnotiť po pilote, ale keďže sa tu trochu množia nespokojné komentáre, tak hodím aj jeden viac menej pozitívny. Person of Interest má nepriaznivú štartovaciu pozíciu hneď od začiatku. Keďže sú pod ním podpísané také mená ako J.J. Abrams (Lost, Star Trek ..) a Jonathan Nolan (Inception) očakávania boli viac ako vysoké a v niektorých prípadoch aj ťažko realizovateľné Už podľa prvých ukážok sa PoI tváril ako seriál s pestrou dávkou akcie, no internetový ošiaľ, ktorý sa okolo neho vytvoril očakával skôr mysteriózny thriller v štýle Inception (takmer nereálne dosiahnuteľný cieľ). Prvá epizóda tak vyvolala značné rozpaky a rozdelenie užívateľ na dva tábory – ten, ktorý sa dokáže povzniesť nad všetky tie nezmyslené očakávania a ohodnotiť seriál taký aký je a druhý tábor, ktorý sa nedokáže vzdať očakávaní, ktoré predtým falošne nadobudol. Čo teda priniesla prvá epizóda? Na plné ústa je potrebné povedať, že nič inovatívne, nič novodobé, dokonca ani nič vzdialene pripomínajúce napr. Inception alebo Lost, ale je to zlé? Podľa môjho názoru ani veľmi nie. Tuctový akčný snímok je doplnený o špionážne pozadie so strojom, ktoré má svet neustále pod dohľadom a vyvodzuje z toho relevantné/irelevantné závery. James Caviezel sa už nikdy nezbaví nálepky „Ježiš“, ale aj túto rolu zvláda obstojne – minimalistické herectvo k jeho postave sedí a podčiarkuje životom zničeného bývalého agenta. Akcia, aj keď je mierne prestrelená, je svižná a dobre sa na ňu pozerá. Príbeh odsýpa a čo je najdôležitejšie nenudí (ako napríklad ďalší hit tejto sezóny Terra Nova). Je to síce až priveľmi skratovité a väčšina udalostí tam je vyriešená niekoľko sekundovými zábermi, pritom by z celej histórie hlavnej postavy išlo vytrieskať omnoho viac. Jediné výraznejšie, čo mi na tom vadí je tá „epizódnosť“, pretože zatiaľ to vyzerá tak, že každá časť bude riešiť niečo iné (čo v seriáloch nemám rád), pokiaľ by sa vytvoril jednotný na seba nadväzujúci príbeh mohlo by to byť pútavejšie. CELKOVO: na základe pilotu to vyzerá na „len“ rutinný akčný seriál, stále však dostatočne zábavný, od ktorého bohužiaľ všetci očakávali priveľa. Uvidíme, čo prinesie ďalej, rozhodne mu dám šancu. UPDATE: úroveň epizód značne kolísavá, od vynikajúcich (takmer za 5*) až po čisto priemerné (2*), čiže suma sumárum slušné 3*, uvidíme čo prinesiel druhá sezóna, snáď nebude omielaľ dookola ten istý námet, ale osvieži ho niečím novým / Season 1 = 3* / Season 2 = 3* ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle: líbí se mi hra s "rozprostraněností" toho pomyslného Velkého bratra, síťovou strukturou stavby toho všepokrývajícího sledování a z něho plynoucí nestability, proměnlivosti a nevypočítatelnosti informací. Byť v ne zcela dokonale dotaženém tvaru, je to vlastně čiré opojení síťovým systémem a jeho stavbou. Paradox čínského pokoje v digitální éře prchavých spojů a nesnadno odhadnutelných bifurkací vývoje. Asi chápu, co hlavně na látce zajímá Nolana a Abramse, ale bojím se, že to v dalších dílech "zazdí" spíš průměrné zpracování jednotlivých epizod. Ale pár dalších epizod asi zkusím (výhodou je, že návaznost "případů" není nijak významná). ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ohromná spokojenost, jenže: škoda, že tohle televizní Minority Report samo neví, čím chce být! Po pilotu lze těžko určit (což je samozřejmě v pořádku), jestli se dočkáme více akce a thrilleru, nebo jestli z toho bude špionážní drama. K dalším dílům mě bohužel nic netáhne (+ časová tíseň), a to je možná vzhledem ke jménům jako Abrams nebo Nolan (Jonathan) smůla... ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Person of Interest nám ukazuje, jak USA udělá vše proto, aby chránila své občany i za cenu toho, že vlastně ti lidé ztratí své soukromí, ale také to že chce své občany ovládat a jejich výmluva, že se to dělo až od 11.září 2001 je trapná, jelikož to, co zde vidíme USA dělala mnohem dříve, ale až po tom magickém datu dostala schválení od příslušných orgánů, ale i od většiny lidí z veřejnosti. A to že nesledují pouze příslušníky své vlasti, ale i celý svět nám ukázal pan Snowden, když v roce 2013 zveřejnil samozřejmě tajné, ale pravdivé záznamy z NSA. Jinak v seriálu exceluje v roli miliardáře a programátora Harolda Finche Michael Emerson, také v role policisty Lionela Fusca skvělý Kevin Chapman, mimochodem oba jsme mohli vidět v seriálu Ztraceni. V roli Johna Reese zde můžeme vidět Jamese Caviezela, který nám zde ukazuje zejména jak ovládá různá bojová umění. Za originalitu a za to, že mám o čem přemýšlet dávám 100% ()

Idahou 

všechny recenze uživatele

Divím se a nemůžu uvěřit že má tento seriál tak vysoké hodnocení. Trapné, kýčovité a pitomé, to je hodnocení které mě napadá když se nad tímto seriálem zamyslím. Zápletka zaostává, zatímco hlavní hrdina, obejda z konťáku, rozsévá olovo s neskutečnou přesností, poradí si s několikanásobně větší přesilou v nesmyslných "blikacích" záběrech a pravděpodobně při tom vyřeší nějaký "atomový" problém, aby si ukrátil čas než se rozjede zápletka ve stylu: Kdo skutečně zabil mou ženu a kdo se mnou manipuluje. Bez nápadu, bez atmosféry, bez srdce a nejtrapnější na tom je, jak se snaží přilákat a zaujmout, v současnosti tak strašně oblíbeným, tématem "vláda nás všechny sleduje a zneužívá". ()

Galerie (863)

Zajímavosti (37)

  • John Reese dostane v 14. epizóde 2. série do rúk basketbalovú loptu a dá čistý kôš. Scéna odkazuje na to, že herec James Caviezel sa roky venoval basketbalu. (ywo666)
  • Při scénách, které odhalovaly minulost Johna Reese (Jim Caviezel), byla mimo jiné města i Praha. (Ricik)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Reklama

Reklama