Reklama

Reklama

2 dny v New Yorku

  • Francie 2 Days in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mingus (Chris Rock) se živí jako redaktor a rozhlasový moderátor, jeho francouzská přítelkyně Marion Dupré (Julie Delpy) se pokouší prosadit jako fotografka. Vedou celkem poklidný život ve svém newyorském bytě s nevychovanou kočkou a svými dvěma dětmi z předchozích vztahů – dokud ovšem nepřiletí na návštěvu Marionin žoviální, výstřední tatínek Jeannot (Albert Delpy) a její nadržená sestra Rose (Alexia Landeau). Dva dny s energickými francouzskými příbuznými stupňuje v peklo na zemi i Rosin nesnesitelný přítel Manu (Alex Nahon), který se nijak nerozpakuje narušit rodinnou pohodu své bývalé lásky Marion. Té situaci komplikuje i skutečnost, že právě chystá vernisáž první výstavu svých fotografií, reflektujících její dosavadní soukromý život. Trojice hlučných vetřelců ovšem postrádá zábrany a nezná žádné hranice, pokud jde o jídlo, sex a o kritiku všeho amerického s výjimkou „socialisty“ Baracka Obamy. Vztah Marion a Minguse je vystavený náročné zkoušce. Jak to s nimi dopadne, když Francouzi podnikli invazi do New Yorku? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (51)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Stejně dobré jako Paris jen je to tu snad ještě vyhrocenější. Tím myslím tu situaci seznámení partnera s rodinou. V tomto případě tím nejvíc šíleným extrémem. To by asi nikdo nechtěl zažít, aby po takovéto návštěvě se vaše dítě snažilo prodat trávu z trávníku v Central Parku cizincům jako památku:D Nejvíce nedorozumnění samozřejmě zapříčinila i jazyková bariéra a tak byl tenhle film vlastně jeden velký maglajz, ve kterém se těžko orientovalo, ale v tom to bylo kouzelné. Opět jako u Paříže se mi líbila velmi práce s kamerou a střihem. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Plný dům. Taková normální evropská rodinka si přijela jen tak zakousnout do Velkého jablka a hodlá jej "ohlodat" až do morku ohryzku. Všední bližní srší neobyčejnou kadencí temperamentu. Návštěvníci na rozcestí situačního humoru a konverzační přístupnosti řízného švihu, aneb s prodejem duší buďte opatrní. Nikdy nevíte, jaký ďábelský kupec na ni má políčeno. ()

Reklama

Bobek27 

všechny recenze uživatele

Upřímně první díl se mi líbil o něco víc, ale i tak se jedná o kvalitní pokračování. Chris Rock skvěle sekunduje svému protějšku z minulého dílu Adamu Goldbergovi ve stylu stejného smyslu pro humor. Nezklamal ani otec Marion, Jeannot, který byl ještě víc oplzlý a potrhlý než minule. Co je opět perfektně vystiženo jsou francouzská klišé, chování a výrazy. Jedná se vlastně o velice podobný film jako první díl, akorát v jiném městě, takže komu se líbila Paříž, tomu se bude líbit i NY. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Tak moc jak jsem byl nadšen scénáři, které Julie Delpy napsala pro Linklaterovou trilogií, tak moc jsem byl tentokrát zklamán. Těsil jsem se na další porci inteligentních, ze života odkoukaných a svižně odsýpajících dialogů. Místo toho se mi dostalo vrchovaté porce křečovité trapnosti, která se sice snažila předstírat hluboké zkoumání vlastního nitra a duševních pochodů, ve skutečnosti se tu však jen tak bez cíle motala a zoufale se mi pokoušela namluvit, že to všechno má nějaký smysl. Víc otravné než zábavné, spíš utahané než svižné, ukecané přesto prázdné. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Ta z „komedií“, která vás víc prudí než baví. Vypadá francouzsky a nepůsobí dobře. Přijedou k vám příbuzní, které byste nejradši vykopali, ale jen „tiše“ trpíte. A diváci s vámi. Julie Delpy je skvělá, vtipná, i film má svoje vtipné momenty, skvělé eRkové dialogy, ale vše to zabíjí nesmysl s duší a chuť někoho zkopat. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 4 | hudba 6 | humor 2 | akce 1 | napětí 2 | pustil bych si znovu 4 ()

Galerie (50)

Zajímavosti (3)

  • Režisérka Julie Delpy venovala film svojej matke, Marie Pillet, ktorá zomrela v roku 2009. (gamatha)
  • Spoluscenáristé Alexia Landeau a Alexandre Nahon ztvárnili Marioninu sestru a jejího přítele. (DivX)
  • Julie Delpy napsala roli Chrisi Rockovi na míru. (Cheeker)

Reklama

Reklama