Reklama

Reklama

Leckdy stačí jediný okamžik, aby se život změnil k nepoznání… Samuel Pierret pracuje jako zdravotník v pařížské Nemocnici sv. Vincenta. Jeho žena Naďa je v pokročilém stadiu těhotenství a oba přemýšlejí o tom, jak se jejich holčička bude jmenovat. Na jedné z nočních směn Sam zachrání život jednoho z pacientů, kterého se kdosi pokoušel odpojit od přístrojů. Krátce nato jeho žena beze stopy zmizí a neznámí únosci na něm požadují, aby do tří hodin dostal zraněného pacienta z nemocnice, kterou policie přísně střeží. Pokud to nezvládne v časovém limitu, svoji ženu již nikdy neuvidí… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (218)

verbal 

všechny recenze uživatele

Nemocniční umývač prdelí v osidlech nejdrsnějších drsoňů s obříma koulema a nonšalantními třídenními strništi ukazuje, že firma Gillette asi nemá ve Francii na růžích ustláno. Vždyť i vyteplená vizáž hlavního hrdiny je umně maskována tvrďáckým vousem a pro jistotu mu raději scénáristé přiřkli i těhotnou manželku, která je z něj unešená. Tedy vlastně unesená. Nějakými Araby. Avšak až na krutý castingový error se jedná o velmi vydařenou pokleslou zábavu mas zcela v duchu francouzské drsné školy, z níž bude nejeden intelektuálně založený a hloubavý divák nesmírně potěšen. Zkorumpovaní policajti, Korsičani, cigoši a Arabi se vzájemně krvavě kočkují dle nejlepších Deleuzeovských tradic a já mohu s hrdostí konstatovat, že se v principech shodnu i s takovým posedlým retardem, jakým je Stano21, kterého tatínek nepochybně píchal do fontanely, než ho pan farář vytáhl z díry. ***** Se slzou hořkosti v oku musím konstatovat, že svatořečený Stano své Urbi et Orbi smazal a ochudil tak celé křesťanstvo o své progresivní kázání! Bude se za to nepochybně smažit v pekle. Není dostupný ani screen, ale naštěstí se mi za pomoci několika nevěřících povedlo zrekonstruovat alespoň nejúdernější moment jeho komentáře! Cituji: "Kto ruší ženu v dobe tehotenstva, vštepuje mu ducha smilstva, lebo ktorý duch dráždi manžela, aby súložil nad prirodzenú potrebu - ten duch potom vstupuje do plodu". No není to mazlík?? ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Scenár nie je príliš čistý, má to predvídateľné zvraty, len matne načrtnuté postavy a občas snaha o realistický dej narazí na výpadky logiky, ale... uf. To bol náhul. Ako akčný film vlastne dokonalé - vražedné tempo, neustála gradácia, krv, ktorá bolí. Má to čistého času 1:15, ale bol som zmlátený ako po troch hodinách Statočného srdca. Samozrejme, celý čas človek tipuje, kto bude hrať koho v americkom remaku. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Film, kterým se Cavayé definitivně pasoval na největšího machra přes thrillery "s obyčejnými týpky od vedle". Oproti Nevinné do toho on i Klaus Badelt tepou od první scény, takže to není tak inovativní a nesemkne to tolik s hlavním duem, ale je to dostatečně vykoupeno napínavostí. Pravda, mnohdy na úkor toho, že se tu dost hřeší na žánrová klišé, ale jde o to jak jsou podána. A o tom myslím nejlépe vypovídá, že naše sedačka je po projekci úplně turch, jak jsem za těch osmdesát minut vypotil pěkných pár kilo; kam se na tohle hrabe hodina a půl florbalu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TVŮJ MUŽÍČEK JE HRDINA!“ ,,ANO?“ ,,SAMOZŘEJMĚ. NĚKDO SE POKUSIL ZABÍT PACIENTA. NEBÝT MNE, BYL BY MRTVÝ. JSEM NA SEBE PYŠNÝ.“ ..... /// Pýcha předchází pád a tak má Samuel 3 hodiny, aby toho hajzla přivedl jinejm hajzlům. A pak? Zkorumpovaný policajti, solidní zápletka a krimi thriller, kterej má ,,koule“. Je zajímavý, že přestože se akce omezuje výhradně na ,,zdrhání“ a pronásledování – má to šmrnc a švih. Tajemství úspěchu je asi v délce (i když někteří tvrdí, že na velikosti nezáleží…) – během 80ti minut prostě solidní řemeslník Fred Cavayé nemůže začít nudit! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, proč je dobré mít u sebe ošetřovatele. 2.) Jsem ošetřovatel a nechápu, proč je dobré kamarádit se s kasařem. 3.) Jsem policajt a potřebuji se ujistit, že jinde jsou na tom s morálkou ještě hůř než u nás. . /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Kvalitný adrenalínový akčný thriller plný streľby a naháňačiek, napínavý od začiatku do konca. Akčákom veľmi neholdujem, ale tento je slušne nakrútený a nechýba ani dostatok mŕtvol. Plný súhlas s verbalom. P.S. Škoda, že mi zmizol "duch smilstva", čo už, bude mi rozhodne chýbať chalanisko. A to akurát teraz, keď sme sa skamarátili :-( ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak Tohle si já nechám Líbit! Super Nářez! Od začátku do Konce.. Jsem byl v napětí, Potil jsem se.. Vypoužil jsem jeden celý Deodorant.. to se zkratka nedalo.. Takhle spocenu prdel jsem neměl ani nepamatuju.. A poslední Půl hodinka je Vrchol, Skvost Všech Akčních Filmů... 84 minutová Extáze! Amerika na Francouze a Seveřany Zkratka Nemá! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Dobrý. Tenhle euro-krimi-thriller má sakra spád, až na pár krátkých intermezz je to jeden velký sprint. Nemá problém vtáhnout vás do děje, nejen in-your-face filmařinou, ale též zápletkou a svými charaktery. Hlavní hrdina má tu nejlepší motivaci vykašlat se na všechno a jít si se zvířecí bezmyšlenkovitostí jen za tím jedním. A pokud máte jen trochu koule, jednali byste taky tak. Pár mínusových maličkostí jsem našel, v logice, ale jinak opravdu bezchybné. Tak bon appétit. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprostej akční mazec!! Frantíci se opět vytáhli, jízda od začátku do konce, šíleně rychlé, gradující, drsné, nepředvídatelné, skvěle zpracované!!! Velké překvapení!!! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pronásledovaný slušňák i úplatní poldové již filmové plátno nejednou navštívili. Tentokrát je to však velmi svižné, poměrné drsné, občas nijak mimořádně logické, ale disponující zdařilým bonusem v podobě vyhazování těhule z okna. Mně se nasazené tempo líbilo a navíc bych si rád potřásl rukou s neznámým orgánem činným v trestním řízení, který patrně dokázal všechny Samuelovy činy (namátkou ublížení na zdraví, omezování osobní svobody, napadení úřední osoby, výtržnictví, porušování domovní svobody, vražda ve formě spolupachatelství) napresovat do institutu nutné obrany. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Renesance kriminálního žánru ve Francii je v posledních letech spojovaná především se jménem Oliviera Marchala, ale v mých očích ho předčí můj nejnovější objev Fred Cavayé. Viděl jsem už jeho Nevinnou a řekl jsem si, že tenhle režisér umí a stojí za pozornost. Se svým Limitem mě nejenže nezklamal, ale dokonce výrazně překvapil. Není to žádné umělecké veledílo, nýbrž perfektně šlapající žánrový kousek z oblasti akční krimi. Už víckrát jsem napsal, že akční filmy v mých očích obvykle sráží fakt, že si plně vystačí s vlastní akcí a s tím ostatním, tzn. s hereckými výkony a především se scénářem, si nelámou hlavu. Tady to neplatí, nemusíte se kladivem mlátit do hlavy, abyste akceptovali ty nesmyslné motivace, hloupé jednání a stupidní děj. Přiměřeně krátký adrenalinem nabitý film, kde je obyčejný chlápek a otec rodiny z ničeho nic vržený do světa zločinu a musí se zoufale snažit, aby neztratil nejen svou pověst, ale i svůj život a život svých nejbližších. Ne že bych tady nenašel menší logické zkraty, ale v rámci žánru jsou to naprosto opomenutelné detaily. Převážnou většinu mnohem slavnějších akčních titulů nechává Limit daleko za sebou v poli poražených. Dobře typově vybraní neznámí herci, scénář, který umí překvapit a hlavně nenechá vydechnout, dynamická režie, to všechno dělá z Limitu zážitek, jaký se v případě neznámého titulu podaří jen jednou za čas. Celkový dojem: 90 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tak proto mě nudil americký remake - protože je nudný už originál. Mám rád filmy o hrdinech, kterým jednoho dne zazvoní telefon a někdo si s nimi začne hrát na kočku s myší. A mám rád i nedobrovolné nesourodé parťácké dvojice a filmy o hrdinech na útěku. Ale tady prostě není k vidění skoro nic zábavného, postavy nudné a žádné adrenalinové jízdy jsem si nevšiml. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Obyčejný člověk dohnaný okolnostmi k neobyčejným činům a kvapný odchod z nemocnice bez podepsání reversu, či alespoň úhrady regulačního poplatku - toť poznávací znamení filmů Freda Cavayého. Pokud by se někdy točil remake Davisova Uprchlíka, což je vzhledem k autorské vyprahlosti hollywoodských scénáristů vysoce pravděpodobné, měl by být právě on jasnou volbou na post režiséra.. A bout portant je thriller ostrý jako břitva, s typově dobře vybranými herci a kamerou, která se podvoluje akci a ne naopak - pokud se objeví nějaká trhlinka v logice, obratem ji zatmelí ďábelské tempo, co by uteklo i Boltovi pronásledovanému rojem rozzuřených lesních včel. Galský krimi kohout zase oprávněně napnul hruď.. Dodatek: už od Ritchieho Snatch je známo, že začínat si něco s cigány se nevyplácí. Obzvláště, když mají korespondenční adresu: béžový karavan s rozbitým levým blinkrem, někde u Paříže, Francie.. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nějak takhle by podle mě měl vypadat akční krimi thriller. Zoufalá situace si žádá zoufalé činy. Přestože hlavní hrdina v podstatě dělal jen svoji práci, má najednou problém. Na pláč ovšem nemá čas, spíš naopak. Musí zachránit svoji těhotnou ženu a v nejlepším případě i očistit své jméno…To byla ale jízda! Ano, občas tvůrci nechají diváka vydechnout u nějaké té klidnější chvilky, ale jinak je to skoro pořád samá akce a nutno dodat, že velmi kvalitní. Film má perfektní tempo (místy až zběsilé), jež dokáže publikum dokonale strhnout, pořádnou porci napětí, sympatický manželský pár, kterému nejde nefandit (Elena Anaya je tu navíc neodolatelná), spoustu prohnilých záporáků a také nějaké to zadostiučinění. Ano, některé momenty nevypadají úplně věrohodně (srážka s motorkou, Sartetovo rozhodnutí, krvácivé těhotenství a pár dalších), ale na druhou stranu, nejde o nic tak fatálního, aby mi to zabránilo mírně nadhodnotit a prásknout filmu slabší plný počet, protože něco tak osvěžujícího jsem v daném žánru už delší dobu neviděl. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný thriller z francúzskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o zdravotníkovi, ktorý zabráni usmrteniu ťažko zraneného pacienta, za čo neznámi muži unesú jeho tehotnú ženu, pričom žiadajú, aby pacienta dostal nepozorovane z nemocnice, čo aj urobí, no kvôli tomu sa dostane do problémov s políciou a niekoľkými zločineckými skupinami a nevie, komu môže veriť, tak sa spojí s pacientom, aby celú situáciu vyriešili. Spracovanie je na tom dosť dobre, dej je veľmi dynamický, zaujme už od samého úvodu a po celý čas si udrží rýchle tempo. K tomu poteší viacero výborných prvkov ako skorumpovaná polícia a podobne, takže sa je celý čas na čo pozerať. Akcie je tu celkom dosť a páči sa mi. Tej klasickej tu nanešťastie až tak moc nie je, pár súbojov sa nájde prakticky až v záverečnej časti a sú len proti jednému protivníkovi, ale sú realistické, dobre natočené a celkovo dobre zvládnuté, zaujme ešte niekoľko kratších prestreliek, inak sa akcia zameriava hlavne na dlhé pešie naháňačky a rôzne úniky a aj na to sa dobre pozerá. Herecké obsadenie je celkom slušné, výrazne známy tu nie je nikto, ale hlavné duo pôsobí veľmi dobre, spokojný som aj so záporákmi, takže žiadny problém. A čo sa týka réžie a technickej stránky, tak tu sa ani nedá nič vytknúť, film je zvládnutý skvelo. Plné hodnotenie nedávam, na to by som potreboval omnoho viac klasickej akcie, ale v rámci realistických akčných filmov patrí určite medzi to najlepšie, čo sa dá vidieť. Z mojej strany veľká spokojnosť. 76% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Takto sa robí akčný thriller. Rýchly, brutálny, nenavodzujúci žiadne pocity naivity, či patetickej rutiny, ktorá trápi podobné filmy posledné roky. Žiadne zbytočné vedľajšie dejové línie, ktoré brzdia dej slovami namiesto toho, aby hlavné postavy bežali s časom o preteky. Na začiatku sa totiž efektívne zoznámime s charaktermi hlavných postáv, divák sa behom úvodných pár scén zžije s postavami a trvá len pár minút, než nás adrenalínová akcia začne fackovať až do konca. Sympatických osemdesiat minút diváka drží prikovaného k sedadlu, bez šance na pauzu, režisér držal pedál plynu zošliapnutý nadoraz. Samozrejme žiadne invenčné momenty a scény, ktoré by vstúpili do histórie filmového priemyslu sa nekonajú, ale beztak ide o jeden za najlepších akčných thrillerov poslednej dekády. K tomu prispeli samozrejme aj herci, ktorí na rozdiel od hollywoodskych snímkov nie sú typickí hrdinovia na prvý pohľad, a preto vedia svoje postavy zahrať s uveriteľnosťou takmer stopercentnou. 95%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pacient-kriminálník se dusil, respirátor měl uřezaný. Samozřejmě žádná náhoda. Samuel, který v pařížské nemocnici pracuje jako podržtaška, tedy zdravotní bratr, mu tak při noční šichtě zachránil život. Ráno se s tím chce pochlubit manželce, která je v pokročilém stadiu těhotenství, ovšem od nezvané návštěvy se dočká jasného ultimáta: dostat zmiňovaného pacienta z nemocnice, jinak manželku a nenarozeného potomka nikdy neuvidí. Jak už to tak bývá, věci se zkomplikují. Na plátně se totiž začnou objevovat cikáni, Korsičané a především zkorumpovaní poldové. Karty jsou rozdané poměrně jasně, režisér Fred Cavayé patří do stále početnější řady francouzských tvůrců, kteří s úspěchem oživují ducha temné francouzské kriminálky let minulých. Nabídne velmi dobrou honičku v metru, pár solidních nápadů i slušné herecké výkony. PS: Američané natočili o pár let později (2019) remake, ale asi tušíte, jak to s ním dopadlo. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Možno trochu jemne nadhodnotené, ale rozhodol som sa pre plný počet, pretože v danom žánri mi film dal všetko, čo by mal mať. Postavy, ktorým držíte palce, správneho záporáka, adrenalínové naháňačky, pri ktorých sa vám rozbúcha srdce, prekvapivé momenty a hlavne na vyrozprávanie tohto príbehu stačilo ani nie 80 minút. Všetko šľape ako hodinky, dobre to poháňa hudba Klausa Badelta a francúzi opäť bodujú. Nenápadný, ale skvelý non-stop nadupaný akčný thriller, ktorý vás nenechá vydýchnuť. 90%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Francouzská kinematografie potvrzuje, že je schopna natočit ucházející thriller, v němž není prostor pro nudu. Limit potěší zajímavým výběrem herců (Gilles Lellouche mi občas dost připomínal De Nira.) a dobře ztvárněnou akcí, avšak též svým příběhem. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Čistý thriller - spousta akce, honičky, střílečky, překvapivé zvraty, brutalita i dojetí a předvídatelný závěr. Toto vše je bezchybné; víc od toho ale nečekejte. ()

Reklama

Reklama