Reklama

Reklama

Čaroděj a bílý had

  • Čína It's Love (více)
Trailer 1

Režisér Ching Siu-Tung natočil podle staré čínské legendy fantasy film o bylinkáři, který se zamiluje do tisíc let starého bílého hada vydávajícího se za ženu. Jet Li hraje roli kouzelníka, jenž odhalí hadovu pravou identitu a bojuje o záchranu mužovy duše. (Canal+ Action)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (48)

LihO 

všechny recenze uživatele

Perfektné grafické spracovanie kúziel... zábery s efektami dodatočne nerozmazávali, takže sú ostré a celkom prirodzene pôsobiace, vďaka čomu sa na väčšinu efektov veľmi príjemne pozeralo. Geniálna hudba a sympatické obsadenie tiež spravili svoje, takže tvorcovia nasadili latku veľmi vysoko už v prvých minútach... Neskôr sa to však mení na absurdnú rozprávku o démonoch a akejsi krajine zázrakov, v ktorej pobehujú hovoriace zvieratá, nad čím som sa nedokázal povzniesť nech som sa snažil akokoľvek... Takže po skvelom úvode obrovské sklamanie... V druhej polovici sa tvorcovia zúfalo snažili emocionálne zapôsobiť na diváka, čo sa im vôbec nedarilo a v mojom prípade to skončilo smiechom na scenári, ktorý bol plný klišé úchylností. Hlavne, že som sa celkom bavil :) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ani se nechce věřit, že režisér Čínského duchařského příběhu a Swordsmana vytvoří tak mizerný remake. Původní film z roku 1993 je báječnou temnou fantasy mistra Tsui Harka, nové zfilmování je taškařicí s přiblblým zvířectvem jako od Disneye (ten to ovšem umí jinak) a mizernými triky. Veškerá poetika je vniveč, zůstala červená knihovna. Přesto film zcela nezatracuji. Některé scény se povedly - upíří démoni, noční vesnice, pod vodní hladinou; jiné zkazily digitální efekty - hadi, souboje u pagody, zajatí démoni... Alespoň že klíčové scény s vodou nebyly dělány v PC, a tak přívalová vlna vypadá vcelku realisticky. Jet Li je ultrapadouch... p.s. Pán prstenů samozřejmě vykrádán není, jelikož film vychází z originálu z roku 1993, to P.Jackson oddechoval po natočení Braindead a o LOTRovi se mu mohlo tak maximálně zdát....ale možná že on vykradl Zeleného hada... ()

Reklama

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Lepší, než zatím nejnovější zpracování Chinese Ghost Story. Celkově je The Sorcerer and the White Snake až příliš povrchní a omráčený vlastním vizuálem, než aby zanechal skutečně trvalý, hluboký dojem (tím spíš, že po té formální a vizuální stránce je to sice velice působivé, ale poněkud nenápadité) - ovšem jako pohádka natočená na motivy klasické legendy, s hezkými (a ne úplně netalentovanými) lidmi v hlavních rolích? U mě asi dobrý. 7/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřitelným způsobem přeplácané, barevně kýčovité, triky slabé a mnoha nápady/sekvencemi přímo vykrádající (Pán prstenů ani nemluvím) jiné filmy, ale ve výsledku to nebylo tak zlé. Čínská pohádka prostě musí být jiná, než ta naše, to beru a dokonce i celé to téma "lásky" na pozadí boje dobra a zla (aneb někdo je až moc dobrý a druhý zase není tak extrémně zlí, že...). Ani nejde o to, že by postavy byly nejednoznačné, to spíše naopak, ale samotné vykreslení zla jako něčeho, co je schopno lásky bude pro mnohé, stejně jako pro mě, dost zajímavý nápad. Ale podruhé ani za peníze, protože Jet Li tu leda předvede svou klidnou tvář, vše ostatní je až moc... nejedinečné:). ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tony se rozhodl provést po 18 letech remake filmu http://www.csfd.cz/film/9102-ching-se/ který vytvořil Tsui Hark. Asi chápu důvody, co ho k tomu vedly, efekty a triky nemohly být takové jako dnes a nejen kvůli nedostatku peněz. Cítím z toho silnou snahu nenápadně se přizpůsobovat vkusu západního publika, tuhle hudební motiv z Peer Gynta, roztomilý zvířecí sidekick atd. Přesto film není propadák, vizuálně je namachorovaný, těch pár soubojů stojí za to, je to především fantasy pohádka. Problém je, že Green Snake měl přece jen koherentnější příběh, více emocí, lepší herecké obsazení Joey Wang a Maggie Cheung byly extratřída, Vincent Zhao taky nebyl žádné ořezávatko neovládající bojové umění. V nové verzi rozhodně potěší účast Jeta Li, Eva Huang je vynikající ve své roli, třeba se dostane častěji do filmu, zbytek bohužel moc nezaujme(když pomineme cameo Miriam Yeung a dalších hvězd Milkyway Image). Závěrem si neodpustím malou úvahu, že letos a příští rok se nám chystá v asijském prostoru nějak podezřele mnoho projektů, které jsou přímo, či nepřímo remaky, nebo čerpají dokonce ze západních předloh. Jsem tím trochu znepokojen, nerad bych, aby tento trend zvlácoval jedinečnost asijského filmu. Doufám, že Tony i Tsui natočí nějaké čistě nové věci. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (3)

  • Filmové natáčení odstartovalo 16. 11. 2011. Tehdy ještě nesl snímek název Madame White Snake. Během oficiální tiskové konference v době filmové produkce se objevilo filmové logo s alternativním názvem snímku, It's Love. Nicméně nebyl zanechán ani ten, neboť krátce na to, v době potvrzení oficiálního filmového distributora, snímek převzal název The Sorcerer And The White Snake. Na DVD nosičích snímek nicméně vyšel pod dalším názvem, The Emperor And The White Snake. (Conspi)
  • Snímek čerpá z tradičního čínského legendárního příběhu "The Legend Of The White Snake", který se dlouho před jakýmkoliv literárním záznamem předával jen v ústní podobě. Do této doby se legendární příběh dočkal značného množství divadelních, televizních i filmových zpracování; Green Snake (1993), Madame White Snake (1962), Madame White Snake (2005) a dalších. (Conspi)
  • O hlavní mužskou roli Xu Xiana usilovala zpočátku celá čtveřice herců, Ethan Juan, Peter Ho, Mark Chao a Raymond Lam. Ten roli nakonec i získal. Ethan Juan a Mark Chao nicméně v pozdějším prohlášení uvedli, že se filmové role vzdali na základě své vlastní nízké popularity na čínském území. Vizáž Petera Ho dle prohlášení nakonec neodpovídala filmařským představám. O roli tak přestal v tehdejší době usilovat rovněž i on. (Conspi)

Reklama

Reklama