Reklama

Reklama

Čaroděj a bílý had

  • Čína It's Love (více)
Trailer 1

Režisér Ching Siu-Tung natočil podle staré čínské legendy fantasy film o bylinkáři, který se zamiluje do tisíc let starého bílého hada vydávajícího se za ženu. Jet Li hraje roli kouzelníka, jenž odhalí hadovu pravou identitu a bojuje o záchranu mužovy duše. (Canal+ Action)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (48)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ani se nechce věřit, že režisér Čínského duchařského příběhu a Swordsmana vytvoří tak mizerný remake. Původní film z roku 1993 je báječnou temnou fantasy mistra Tsui Harka, nové zfilmování je taškařicí s přiblblým zvířectvem jako od Disneye (ten to ovšem umí jinak) a mizernými triky. Veškerá poetika je vniveč, zůstala červená knihovna. Přesto film zcela nezatracuji. Některé scény se povedly - upíří démoni, noční vesnice, pod vodní hladinou; jiné zkazily digitální efekty - hadi, souboje u pagody, zajatí démoni... Alespoň že klíčové scény s vodou nebyly dělány v PC, a tak přívalová vlna vypadá vcelku realisticky. Jet Li je ultrapadouch... p.s. Pán prstenů samozřejmě vykrádán není, jelikož film vychází z originálu z roku 1993, to P.Jackson oddechoval po natočení Braindead a o LOTRovi se mu mohlo tak maximálně zdát....ale možná že on vykradl Zeleného hada... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Šílené digitální triky, to není úplně něco, co bych čekal od čínského filmu, který mě v posledních letech dostal spíše triky klasickými, hlavně oním krásným létáním při soubojích. Jenže hned v úvodu to do nás snímek pustí digitálně naplno a nevypadá to pěkně. Ani Jet Li v tom digitálním světě nevypadá dobře. Ty digitální efekty prostě nejsou hezké a z takového filmu se pak vytváří sci-fi kouzlo. Zvířátka tomu moc nepomáhají, když mluví i pod vodou. Přeplácané a ani zde nejsou dobré bojové scény. Je to bez nápadu a nesnaží se to být ani moc čínské. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný fantasy film s Jet Lim. Má celkom dobrý príbeh o mníchovi, ktorý hľadá a chytá démonov, pretože ubližujú ľuďom, ale zároveň sa dobrá hadia démonka zamiluje do chudobného zberateľa liečivých bylín a túži len po slušnom živote s ním, ale nie je to pre ňu také jednoduché. Spracovanie je pomerne vydarené, väčšinu času sa na film výborne pozerá, dej je zaujímavý, aj keď sa prekvapujúco ani tak moc nevenuje mníchovi, ale hlavne zamilovanému páru, ktorých vzťah pôsobí trochu neprirodzene a samoúčelne, ale aj tak je príjemne podaný. No nájde sa tu aj niekoľko zbytočnejších scén, humor moc nefunguje a záverečná dvadsaťminútovka za zvyškom filmu výrazne zaostáva. Akcie je tu celkom dosť, ale vôbec ma nezaujala, keďže je prinajlepšom priemerná, no väčšinu času je hlboko pod ním. Väčšinou si len mních s nejakým démonom navzájom posielajú rôzne kúzla, behom čoho sú samozrejme vo vzduchu, nápadov alebo niečoho zaujímavého je tu minimum a navyše aj efekty sú väčšinou slabé. A tak jediné aspoň trošku pozerateľné akcie sú súboje s haďou démonkou a aj to len keď je v ľudskej podobe. Herecké obsadenie je celkom slušné, sklame postava Jet Liho, ktorý tu nemá moc priestoru a aj z neho je výrazná časť práve v tej zlej akcii, ale som spokojný so zamilovaným párom, obzvlášť s jeho ženskou polovičkou Shengyi Huang, poteší aj jej sestra Charlene Choi a ešte niekoľko celkom dobrých postáv. Réžia a technická stránka sú v akcii mizerné, ale inak som nadmieru spokojný, film má výborný vizuál a aj pekné prostredie. A pochváliť musím aj veľmi peknú hudbu, ktorá výsledný dojem z filmu výrazne vylepšuje. Sorcerer and the White Snake je film, ktorý si musím rozdeliť. Behom akcie je to veľmi slabé, ale mimo nej a to je samozrejme výrazne väčšia časť sa mi film zase dosť páči. A preto aj dobre hodnotím. 75% ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Spíše než akční fantasy čekejte "televizní" pohádku chaoticky spletenou dohromady s červenou knihovnou na nedělní odpoledne. Jet Li je tady největší, ale úplně zbytečnou hvězdou. Příběh o lásce je rozsekaný na několik epizod a zdá se příliš dlouhý. Rádoby velkolepé finále připomíná absurdně přeháněné atrakce z bollywoodských filmů. Bylo líp. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Perfektné grafické spracovanie kúziel... zábery s efektami dodatočne nerozmazávali, takže sú ostré a celkom prirodzene pôsobiace, vďaka čomu sa na väčšinu efektov veľmi príjemne pozeralo. Geniálna hudba a sympatické obsadenie tiež spravili svoje, takže tvorcovia nasadili latku veľmi vysoko už v prvých minútach... Neskôr sa to však mení na absurdnú rozprávku o démonoch a akejsi krajine zázrakov, v ktorej pobehujú hovoriace zvieratá, nad čím som sa nedokázal povzniesť nech som sa snažil akokoľvek... Takže po skvelom úvode obrovské sklamanie... V druhej polovici sa tvorcovia zúfalo snažili emocionálne zapôsobiť na diváka, čo sa im vôbec nedarilo a v mojom prípade to skončilo smiechom na scenári, ktorý bol plný klišé úchylností. Hlavne, že som sa celkom bavil :) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (3)

  • O hlavní mužskou roli Xu Xiana usilovala zpočátku celá čtveřice herců, Ethan Juan, Peter Ho, Mark Chao a Raymond Lam. Ten roli nakonec i získal. Ethan Juan a Mark Chao nicméně v pozdějším prohlášení uvedli, že se filmové role vzdali na základě své vlastní nízké popularity na čínském území. Vizáž Petera Ho dle prohlášení nakonec neodpovídala filmařským představám. O roli tak přestal v tehdejší době usilovat rovněž i on. (Conspi)
  • Filmové natáčení odstartovalo 16. 11. 2011. Tehdy ještě nesl snímek název Madame White Snake. Během oficiální tiskové konference v době filmové produkce se objevilo filmové logo s alternativním názvem snímku, It's Love. Nicméně nebyl zanechán ani ten, neboť krátce na to, v době potvrzení oficiálního filmového distributora, snímek převzal název The Sorcerer And The White Snake. Na DVD nosičích snímek nicméně vyšel pod dalším názvem, The Emperor And The White Snake. (Conspi)
  • Snímek čerpá z tradičního čínského legendárního příběhu "The Legend Of The White Snake", který se dlouho před jakýmkoliv literárním záznamem předával jen v ústní podobě. Do této doby se legendární příběh dočkal značného množství divadelních, televizních i filmových zpracování; Green Snake (1993), Madame White Snake (1962), Madame White Snake (2005) a dalších. (Conspi)

Reklama

Reklama