Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

mm13 

všechny recenze uživatele

Stále vzácnejšie sú chvíle, kedy pri náhodnom prepínaní TV programov narazím na niečo, čo okamžite upúta. Akékoľvek plány bokom, tento film musím dopozerať! Presne tak sa stalo pri Malej princezne. V také víkendové ráno púta všetkú pozornosť svetielkujúca skrinka, ktorá v oných stále vzácnejších chvíľach slúži ako portál do iných, magických svetov. Nadobro stratený som sa prebral až pri záverečných titulkoch a do reality naplno vrátil pri zistení, že ten "nádejný super režisér ktorého ďalšie filmy musím vidieť tiež a hneď" sa volá Alfonso Cuarón. Magické ráno! ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Aké veľmi dôležité je mať srdce a vedieť snívať? Malá princezná Sarah by o tom mohla rozprávať... Po dlhej dobe som objavil rozprávku, ktorá si na nič nehraje a pôsobí formou jednoduchej bájky o dievčatku a jej stratenom otcovi. Alfonso Cuarón dokazuje, že je nositeľom veľmi atraktívneho vizuálneho štýlu a ponúkol nám možnosť vybrať sa na výpravu späť do detstva. Jednoduché, priamočiare a neskutočne úprimné - okrem toho príbeh pôsobí tak akosi dickensovsky a to znamená v mojim hodnotení vysoký kredit. ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

V rámci minifestivalu s vnučkami (7 a 10 let) jsem vybíral z žebříčku první pohádku, která by mohla být vhodná pro celé osazenstvo (já, žena a jejich rodiče). Nakonec to pohádka nebyla, ale dobře udělaný romatický film. Shodli jsme se, že silné momenty: vztah otce a dcery, její přátelský vztah s ostatními dívkami (bez výjimky)  internátní školy, její představivost - a z mého pohledu i propojení s Rámajánou - byly nejsilnější momenty; za slabší jsme považovali přelézání prkenného mostku (i nejmladší divačka protestovala, že to tak není možné), tuto scénu jsme považovali za "s vyzněním filmu neslučitelnou". Film se nám všem líbil, ohodnocení je podle mě. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně udělaný příběh, který má tu nevýhodu, že jsem jej viděl až dnes, kdy už mám na paměti filmy na podobnou tématiku, které byly udělané o něco lépe. Předně se mi líbí důraz na sílu fantazie, kterou zde budoucí režisérské eso Alfonso Cuarón prezentuje. Sice není tak dokonale pojatá jako v Most do země Terabithia (ten přišel o pár let později), ale cením si tohoto směřování. Casting byl vybrán velice dobře. Děti geniálně zapadly do svých rolí, hlavní ředitelka byla záporačkou až na dřeň. Škoda jen, že i v tomto bylo později k dokonalosti dosaženo filmem Faunův labyrint. Výsledek tedy rozhodně není ostudný, ba dokonce jej doporučuji. Kapesníky jsem u toho sice nevyužil, ale spojen jsem byl. 70% ()

CSSML 

všechny recenze uživatele

Přestože se jedná o pohádku cílenou na dívky ve věku hlavní hrdinky, bavil jsem se i jako dospělý. Děti budou navíc film sledovat s napětím, o kterém jsem byl ochuzen, neboť mi od prvního náznaku zápletky bylo jasné, jak příběh dopadne. Snové výjevy z Rámájany jsou dobře promísené se skutečností, i když samy o sobě působí dost šíleně. Filmu bych vytknul jen zbytečné a nereálné vyhrocení závěru – držet se jednou rukou na mokrém kameni a nespadnou, nevím, nevím, páni tvůrci... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Jméno opice, kterou vlastní muž z Indie, je Hanuman, což je opice, která v Rámajáně pomohla Rámovi osvobodit Situ. (ČSFD)
  • Postavy ze Sářina příběhu - princ Ráma, jeho žena Sita a zlý Ravana jsou převzaty ze staroindické básně Rámajána. (ČSFD)
  • Společnost Warner Bros dala snímek do distribuce podruhé, když napoprvé neuspěl. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama