Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Susinnon 

všechny recenze uživatele

Malá princezná je odjakživa moja najobľúbenejšia kniha. A film za ňou veľmi nezaostáva. Aj keď ma trochu sklamalo, že tam toho dosť dejovo pomenili, nestráca svoje rozprávkové a zázračné čaro. Výber hercov sa mi veľmi páči, Liesel je ako Sara strašne roztomilá a táto rola jej naozaj sadla, Eleanor ako Miss Minchin je tak isto neznášaniahodná ako v knihe :) Veľmi pekné dielko :) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Aha, tak proto dostal Alfonso Cuarón na starost Harryho Pottera," řekl jsem si i já, neboť při sledování Malé princezny je to každou minutou jasnější. Fantazie, kouzla a pohádky tu pomáhají dětem uniknout z šedivé (respektive zeleno žluto černé) reality, oba ty světy se krásně prolínají, lehoučce se to sleduje a je z toho pěkně na duši. Díky Cuarónově jisté ruce to má navíc od začátku do konce styl, který ještě umocní hudba Patricka Doyla, když se do toho opře třeba ve scéně na balkoně, při výpravě za náhrdelníkem nebo při závěrečném až hitchcockovském napínáku. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Som s filmom veľmi spokojný a je to opäť jeden z rodinných filmov, ktorý je nutno vidieť so svojou rodinou, keď sa dá. A to je v dnešnej dobe veľmi zriedkavé. Človek má často pocit, že do nich scenáristi môžu hodiť čo chcú, lebo deťom bude jedno na čo sa budú pozerať a sú dostatočne hlúpe na to, aby nevideli všetky nekvality zlej scenáristiky. Ale potom sa objavia filmy, ktoré všetky tieto myšlienky búrajú a dokážu presvedčiť aj deti aj dospelých a majú v sebe určité magické elementy, ktoré fantasticky fungujú. Postavy sú symaptické, príjemné, vtipné a majú veľkú dávku charizmy, ktorú film potrebuje. Príbeh nie je neustále len šťastný prešťastný ale prežívame aj skutočne silnú drámu a musím priznať, v jednej scénke mi skutočne vyhŕkli slzy z očí. A hovorím to ako 27-ročný muž. Jediné čo si myslím, že mohlo byť spracované inak je fakt, že nepotrebujeme zloducha v tejto rozprávke. A nechápte ma zle, Eleanor Bron je skvelá, no tiež si myslím, že to nebolo úplne nutné. A môj druhý problém bolo pár efektov, najmä na monstrum, o ktorom Sára rozprávala. Vyzerá to podľa mňa strašne. Ale keď máte dobrý príbeh s dobrými postavami a dobrým srdcom, tak človek dokáže také veci odpustiť. Ak hľadáte film na rodinné posedenie so svojimi deťmi, tak určite si tento film pozrite. Nebudete ľutovať. Hodnotenie: A- ()

cross 

všechny recenze uživatele

Nádherně natočený příběh o nelehkých úskalích malé dívenky v období 1. světové války je doprovázen překrásnou hudbou, srdcervoucím scénářem a vynikajícím pojetím vyprávění (střih, kamera, výprava). Skvělou podívanou tak trochu kazí pouze závěrečný útěk a chvílemi mi připadne jednání dětských postav přece jen trochu nadnesené. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jako pohádka mi to moc nepřišlo, na to to působilo moc temně a nepohádkově, ale Guarón umí a výběr herců do dětských rolí byl téměř geniální, vůbec nechápu, jak je možný, že se Liesel Matthews po tomhle objevila už jen v Air force one a to byl pro ní konec, tady byla prostě skvělá a je velká škoda, že se neprosadila aspoň tak jako Camilla Belle ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Postavy ze Sářina příběhu - princ Ráma, jeho žena Sita a zlý Ravana jsou převzaty ze staroindické básně Rámajána. (ČSFD)
  • Jméno opice, kterou vlastní muž z Indie, je Hanuman, což je opice, která v Rámajáně pomohla Rámovi osvobodit Situ. (ČSFD)
  • Obchody na hlavní ulici jsou pojmenovány podle různých členů štábu. (ČSFD)

Reklama

Reklama