Reklama

Reklama

Mexická jízda

  • Mexiko Y tu mamá también (více)
Trailer

Obsahy(1)

Julio a Tenoch jsou stejní jako většina sedmnáctiletých kluků: vzájemné přátelství je pro ně posvátné, diktát hormonů možná ještě posvátnější. Jejich nespoutaná jízda životem však má svoji konečnou zastávku, a tou je dospělost. Během slavnostního odpoledne, kterého se oba účastní se svými rodinami, potkávají Luisu, vdanou osmadvacetiletou Španělku, a začnou ji svádět s nadhledem a lehkostí, která odpovídá jejich povahám a věku. Jen tak z legrace pozvou svou osudovou ženu na výlet na nádhernou pláž Boca del Cielo; přitom ovšem nemají tušení, zda takové místo vůbec existuje. Luisa navštíví lékaře, který má pro ni špatné zprávy. Žena následně příjme nabídků překvapených mladíků, a všichni tři se spolu vydají na cestu. Možná nevědí kam dojedou, ale určitě na tuhle jízdu nezapomenou. Zbytky přátelství a chlapecké nevinnosti totiž mizejí ve zpětném zrcátku

Režisér Alfonso Cuarón a kameraman Emmanuel Lubezki (kteří spolu natočili pozoruhodné filmu MALÁ PRINCEZNA a VELKÉ NADĚJE) ve velmi citovém a otevřeném road-movie MEXICKÁ JÍZDA kombinují smysl pro obrazovou poetiku s nevázaným humorem, erotikou i smutkem. Vyprávějí příběh o zážitcích, jaké přicházejí jen jednou za život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

wipeout 

všechny recenze uživatele

Celkom obstojný road movie s riadnou dávkou sexu a mladíckej pojašenosti. Celý čas nás hlavný rozprávač zaplavuje detailmi, často absolútne nesúvisiacimi s dejom, v snahe vytrhnúť diváka z pôžitkárskeho putovania naprieč Mexikom k vysnívanej na rýchlo v mysliach týchto dvoch večne nadržaných mladíkov vytvorenej pláži. No nemôžete sa zbaviť pocitu, že všetko je to len robené na efekt, vrátane podľa mňa zbytočného konca, ktorý len narušil zaujímavo namiešaný mix good feelingu. Ana López Mercado je dostatočne príťažlivá aby udržala vašu pozornosť a spolu s oboma spoločníkmi na tejto ceste vytvárajú naozaj podarený trojuholník, ale filmu ako celku sa napriek tomu sa filmu darí sprostredkovať toho okrem už spomínaných dávok sexu len naozaj veľmi málo. 2,5* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mexická jízda je pěkně dusná road movie po všech stránkách. U nejedné ze scén se divák zpotí stejně jako 3 hlavní hrdinové v káře uhánějící vyprahlou a prášící krajinou. Erotické dusno by se dalo krájet, stejně jako řevnivost mezi Juliem a Tenochem. Herecké výkony chvilkami zaváněli amatéřinou, což kupodivu umocnilo dojem opravdovosti. Za závěr jsem přidal o hvězdu víc. * * * * ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Bojuju v sobě s rozpačitými pocity, které mi tento silně naturalistický snímek nabídl. Chvílemi jsem se přistihla, že zírám s otevřenou pusou na to, jakým způsobem ti kluci jeli svůj téměř dospělý život - pařby, sex, bezstarostnost. Bez přetvářky, bez jakýchkoliv zábran, bez obalu a s veškerou upřímností mi Cuarón naservíroval jednu velkou šou. Jsem se dokonce přistihla, že sem tam cudně klopím oči u otevřeně nabídnutých lechtivých scén. Prostě jsem si v tom okamžiku připadala jako bych někoho šmírovala :-) Vzápětí jsem si ale hned vynadala do trapek a donutila jsem se dál zírat na to nespoutané mládí. Kluci a holko ... smekám, bravo a díky! Byli jste vážně skvělí! Závěr filmu jsem sice nečekala, ale nijak mě nepřekvapil. Spíš mi došel ten hlubší rozměr celého toho výletu. (Challenge tour 2015) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Místy víc než softpornová záležitost, ale teď nebude řeč o nahotě a sexu na filmovém plátně - budeme se bavit o životě a o tom co přináší...požitky mládí, mejdany, krásné dívky, sex s láskou i bez ní, starosti, zradu, nenávist, smrt, naději...všechno...nic...to záleží na úhlu pohledu, na každém z nás. A Alfonso Cuarón nám se svými herci dá většinou skrz živou ruční kameru nahlédnout do toho jak to v životě chodí, a i když vás asi nepřesvědčí, že máte šanci potkat svoji Luisu (opravdu překrásná Maribel Verdú), platí, že Mexická Jízda je velice hezky a realisticky působící film, svěží svou otevřeností a nevím čím vším ještě, říkejme tomu třeba vnitřní kouzlo nebo smyslný náboj erotiky, na tom nesejde... ne právě veselý konec v duchu vzletného "něco končí, něco začíná", jen dodává celému příběhu kus reálnosti...bylo to opravdu příjemných 105 minut a děkuji všem zúčastněným, že mi připomněli hezké věci, na které jsem během krátké doby zapomněl. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Miestami neskutočne zábavné, miestami neskutočne divné, miestami neskutočne uletené, avšak väčšinu času stále vtipné. Herecké duo Luna/Bernal super, ženská hrdinka pre mňa osobne nie veľmi sympatická, dramaturgická stránka nič moc, dialógy o sexe vtipné, sexuálne scény už pre mňa osobne ani tak veľmi nie, keďže sa nikdy neviem stotožniť s ľuďmi, ktorí praktikujú sex bez lásky. Komediálna stránka filmu to ťahala na solídne štyri hviezdy, dráma už však bola o niečo slabšia a celkovo mi tu chýbala nejaká silnejšia, intenzívnejšia, emocionálne vyhrotenejšia scéna, naviac ku koncu som sa mierne nudil, takže štyri hviezdy by už boli trochu dosť. Ale stále celkom super film, jeden z tých, na ktoré človek nezabudne. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (20)

  • Závěrečná scéna, kde hlavní hrdinové mluví po letech u kávy byla natočena jako první. (Kulmon)
  • Tenoch je jméno legendárního zakladatele hlavního města Aztécké říše - Tenochtitlán. (Kulmon)
  • Film byl nominován na Oscara v kategorii Nejlepší původní scénář a na Zlatý glóbus v kategorii Nejlepší cizojazyčný film. (Rosalinda)

Související novinky

Oskar leze

Oskar leze

05.07.2006

Takhle se u nás doma říká, když z temné oblačné oblohy vykoukne na svět zlaté sluníčko. No, a tentokrát vykouklo na svět filmu a jeho nejprestižnějšího ocenění. Pravidla, na jejichž základě jsou do… (více)

Luna mezi hvězdami

Luna mezi hvězdami

06.02.2005

Příjmení má stejné jak básnické označení měsíce a jeho hvězdný potenciál stoupá, ale dosti astrologie. Mexičan Diego Luna zůstává věrný své mateřštině. Ve filmu TU VIDA EN 65 MINUTOS, jehož natáčení… (více)

Reklama

Reklama