Reklama

Reklama

Hračky Jamese Maye

(seriál)
  • Česko Příběhy hraček Jamese Maye (více)

Také si rádi si hrajete? Klasické milované hračky se ani v době moderních technologií neztratí a oblíbený moderátor z Top Gearu James May nám ukáže, jak si s nimi užít opravdu ve velkém. Za pomoci inženýrů, architektů, designérů a tisíců dobrovolníků z nich buduje modely v životních až nadživotních měřítkách. Co takhle celý obytný dům z Lega nebo 23 metrů dlouhý most postavený ze stavebnice Meccano, britské obdoby Merkuru? Jiní mají zase rádi modely letadel. James May proto zkusí vyrobit kopii stíhačky Spitfire v poměru 1:1 ze sklolaminátu. Jak to všechno bude držet pohromadě? Uvidíte… Více než dva tisíce dobrovolníků mu pomůžou se zahradou z plastelíny a pokusí se dát dohromady i nejdelší model železnice na světě. James May má přichystáno mnohem víc úžasných překvapení, a navíc připomene historii každé hračky. Hrát si, to je přece koníček, za který se nikdo nemusí stydět. (TV Prima Cool)

(více)

Recenze (28)

c4p 

všechny recenze uživatele

Britské, humorné, kouzelné a roztomilé. Dá se říct, že mi každý díl přinesl vzpomínku na dětská léta a hodiny vyplněné s prstem na spousti elektrického autíčka, otáčejícím se knoflíkem vláčku, stavěním hradů z lega, utahováním 10 krát utaženého šroubku merkuru, nebo pouříváni ředidla na odlepení vidličky při večeři po lepení posledního modelu nadzvukové stíhačky. Pravda, modelíně jsem moc nedal. Rozhodně originální nápad, ambiciózní projekty a ukázka, že to jde i bez myši monitoru a shluku jedniček a nul. Tyhle hryčky mají své kouzlo a nemělo by se na ně zapomínat. Pro mě za 5. ()

Cheeker 

všechny recenze uživatele

Sestavováni Spitfire v měřítku 1:1 bylo úžasné. Ono už i modelaření v měřítku 1:72 nebo 1:48 začíná být věda, ale oproti tomuhle je to primitivní. Lepím jen pár let, je mi 18 a už se mi povedlo si od všech těch výparů a lepidel uhnat menší zdravotní potíže, které doktoři ani nedokázali identifikovat a i přes jejich zákaz lepím dál. Moc se mi líbí, že se James pokusil zainteresovat do modelaření další děti a vznikl u toho takový nádherný kousek a s tím i celý pořad. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad jak využít volného času :D...Co budu asi tak dělat???hmmm složím si most. Přiznám se, že nejsem vůbec milovníkem Top Gearu a nikdy nebudu, ale tenhle chlápek má něco do sebe a hlavně ten nápad je docela fajn sledovat ho. Konečně něco co neopisuje koncept z jiného pořadu ale je to veskrze jímavé a originální. ()

Pawouk123 

všechny recenze uživatele

Každý (ze zatím pěti shlédnutých dílů), mě neuvěřitelně bavil, zajímal a těšil jsem se na něj. Vzpomínky na dětství dovedené do 'mega' až 'megalomanských' rozměrů za jistě nezanedbatelnou částku peněz, ale proč ne. Akorát dabing Primy a údajné zkracování oproti originálu, mě nijak zvlášť netěší. Ale to už bych toho po nich chtěl asi moc... ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Zapomenuté hračky se kterými si už moc dětí nehraje, jejich otřepání a zvětšení dětských snů. Je libo dům z lega a vyzkoušet si třeba jak se v něm bydlí. Tak to jsou nevinné hračky Jamese Maye. Jednotlivé epizody: 1. Modelářství ( 7/10 ) - Stavba modelu letadla Spitfire v měřítku 1:1; 2. Plastelína ( 8/10 ) - Stavba plastelínové zahrady pro Chelsea Flower Show (květinový festival Chelsea); 3. Stavebnice Merkur ( 7/10 ) - Stavba mostu v Liverpoolu ze stavebnice Merkur; 4. Autodráha Scalextric ( 9/10 ) - Stavba autodráhy podle bývalého okruhu Brooklands; 5. Vláčky ( 7/10 ) - Stavba domu ze tří milionů kostek Lega; 6. Lego ( 9/10 ) - Obnova 16kilometrové trasy mezi Barnstaplem a Bidefordem pomocí modelů vlak; 7. Velký vlakový závod ( 8/10 ) - James se vrací, aby se opět pokusil postavit modelářskou vlakovou trať. / Viděné epizody *7.dílů / Postupem času zhlédnu vše ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Pořad drží od 16. října roku 2009 rekord v "Guinnesově knize rekordů" za nejdelší autodráhu na světě, jejíž délka měřila neuvěřitelných 2 953 mil, tedy 4 752 km. (P. J. D.)

Reklama

Reklama