Reklama

Reklama

Poznámka pod čarou

  • Izrael He'arat Shulayim (více)
všechny plakáty
Trailer

Tragikomédia o vzťahu otca a syna a pominuteľnosti uznania. Univerzálny portrét dvoch generácií so špecifickosťou izraelskej kultúry. Príbeh o akademickej rivalite sa odohráva na najmenšom oddelení Hebrejskej univerzity. Eliezer a Uriel Shkolnik, otec a syn, dvaja brilantní univerzitní profesori, zasvätili svoju kariéru štúdiu Talmudu. Eliezer je zatrpknutý purista, ktorý celý život čaká, že ho odmenia za odvedenú prácu, syn Uriel je nastupujúcou hviezdou v odbore. Keď sa Eliezer dozvie, že ho vyznamenajú najhodnotnejším ocenením za vedecký prínos v krajine, situácia sa obráti a jeho túžba po uznaní sa ukáže v celej nahote. Ako sa zachová Uriel? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (15)

Pevek2 

všechny recenze uživatele

Nemusel bych tu prehnanou hudbu, co tam je, nemusel bych expozici postav, ktera ve me vyvolava neblahe vzpominky na Amelii v Montmartru, ale ustredni napad je genialni, scena na ministerstvu taky a uvodni scena pred akademii je taky dobra. A navic je to chytre natocene a hlavne napsane. Malokdo by asi tusil ze prostredi vedcu zabyvajicich se jeruzalemskycm talmudem muze vygenerovat takovyhle rodinny thriller, ale kdyz se to vezme kolem a kolem: jak by to asi vypadalo mezi ceskymi vedci v humanitnim oboru... ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Drama v rodině odhaluje příběh skryté rivality syna a otce. Dokáže syn přiznat že dostal otec ocenění od prezidenta omylem? Vše trvá velmi pomalu, než se něco posune. (a mě se zdálo, že igelitky jsou jen českým nešvarem...) ///////// Ocenění z Cannes 2011 dostal Joseph Cedar za Nejlepší scénář. ()

Reklama

gezper 

všechny recenze uživatele

Mám rád originální filmy s dobře zpracovaným námětem a kvalitními hereckými výkony. Vše je zde obsaženo. Závěr nepatrné zklamání, ale nic hrozného, celkově velká spokojenost. Nenechte se vyděsit poměrně nepřístupným tématem - badatelů židovského Talmudu na Hebrejské univerzitě, nehraje to žádnou stěžejnější roli, diky které by to bylo divácky nepřístupné. [80%] ()

ma_htiel 

všechny recenze uživatele

Táto humorne odľahčená, ale emocionálne hutná akademická dráma sa absolútne vyžíva vo verbálne vyšperkovaných detailoch malého sveta, Kto má aspoň trochu hlbší vhľad do zákulisia akademického života, úplne pochopí, ako hlboko pravdivý tento snímok je. Tvorcovia si skutočne brilantne poradili so scénami svižne zobrazujúcimi myšlienkových pochodov hlavných postáv, takže nenudia ani pri opakovanom pozretí. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn, aj ked to ma hodne zly popis tuna a na imdb: tak aby bolo jasne, toto nie ani o vede, ani o cenach, totok je film o volbe medzi sebou a tym druhym. Existuje hranica, kde je sebaobetovanie natolko prestrelene, ze to moze znicit darcu samotneho i vztahy naokolo. A je celkom irelevantne, ze sa jedna o otca a syna - proste ak je rodic hovado, tak je hovado a patri k dospelosti s tym racionalne narabat, lebo si inak altruista torpeduje vlastnu rodinu. 3*, aj keby som dal mozno 4, nebyt zlej kvality obrazu a vypadavajucich tituliek, v ktorej sme to zial zhliadli. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • V roce 2011 film získal Ofirovu cenu v kategoriích nejlepší mužský herecký výkon, nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli, nejlepší kamera, nejlepší kostýmy, nejlepší režie, nejlepší střih, nejlepší film, nejlepší scénář a nejlepší zvuk. (mr.filo)

Související novinky

Filmová přehlídka zdarma na Dnech Jeruzaléma

Filmová přehlídka zdarma na Dnech Jeruzaléma

17.06.2015

DEPO2015 v Plzni a nový kulturní prostor na Stalinu na pražské Letné a další místa v metropoli se od 19.6. stanou dějištěm multižánrového festivalu Dny Jeruzaléma. Vstup na projekce je zdarma,… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Reklama

Reklama