Reklama

Reklama

Stopař

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Tracker je drama zasazené do roku 1903: Arjan (Ray Winstone), jeden z přeživších členů guerilly z Búrských válek, dostane za úkol vystopovat a zajmout Maorského námořníka Kereamu (Temuera Morrison), který byl obviněn z vraždy vojáka. To, co by pro zkušeného stopaře měl být jednoduchý úkol, se změní v napínavou a nebezpečnou hru na kočku a na myš - Kereamovi se opakovaně daří utéct a je znovu polapen, a celou trvá na své nevině. Během mnoha vyhrocených situací se oba dva blíže poznají - a nakonec se naučí jeden druhého respektovat. Jejich nově vzniklé a stále slabé pouto je vystaveno nejtěžší zkoušce tváří v tvář vojenské četě vedené majorem Carlylem (Gareth Reeves). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

dezibook 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč to spojujete s Rambem a někteří dokonce s westerny. Vždyť to s tím nemá vůbec nic společného. Mě na filmu zaujala nejvíc ta příroda a to je asi vše. Příběh Van Diemena mě teda moc nedojal, nejsympatičtější postava byla asi ten stopař bezdomovec. A domorodý uprchlík, plácající tu jejich hatlapalštinou a Haka, mi spíš připadal vtipnej, což by k tomuto žánru asi patřit nemělo. Ale to je můj osobní názor... Bydlím holt na opačný půlce světa a tohle jde mimo mě. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Filmík dosť jednoduchý a nie až tak poetický, akoby asi chcel byť. Ale ja mám týchto mlčanlivých hrdinov rád. Winstone je skrátka sympaťák. I keď dopredu tušíte, čo sa bude diať (a text distribútora sa ani nesnaží nejako zahmlievať) ide o pohodové dobrodružstvo. Aspoň pre diváka oceňujúceho menej dejové filmy. PROPOSITION je príbehovo poctivejšie a VZKRIESENIE VALHALY je obrazovo okúzľujúcejšie. Ak vám stačil MICHAEL KOHLHAAS, mal by vám stačiť aj Stopár.. ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Popravdě – čekal jsem trochu víc. Velkou předností filmu jsou malebné novozelandské přírodní scenérie, jenomže tím to taky končí. Příběh je ušlápnutý a svým způsobem nevěrohodný, je to taková idylka, která vyústí v nijak překvapivý konec. Film se snaží být napínavý, takže o zvraty není nouze, jenomže mnohdy to je dělané na sílu a neustálé střídání toho, kdo má zrovna navrch, už ke konci spíše nudí. V hlavní roli ubručeného stopaře van Diemena exceluje bravurní Ray Winstone, který má na tyhle role drsných samotářů nesporný talent a sedí mu. Jeho „kořist“ Kereamu si zahrál Temuera Morrison (který se proslavil ve Star Wars jako Jango Fett), který ale přes všechnu snahu spíše jen tak přicmrndává a Winstonově hereckému tempu nestačí. Do role univerzálních záporáků jsou opětovně stavěni Britové, na které mají pifku ve všech jejich bývalých koloniích, což je docela pochopitelné, ale zároveň už dost ohrané. Nicméně, Tracker určitě není špatný film. Příjemně se na to kouká, ale nějaký intenzivní divácký zážitek to není. To by nesměl mít tak plochý a účelový příběh. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Pomaly plynúce ale zdarilé spracovanie s herecky uveriteľným príbehom zasadeným do prekrásnej prírody Novozélandskej divočiny. Ten Nový Zéland, hlavne vysokohorský, som si užíval od začiatku do konca. Sic to malo svoje muchy s chyteným Maorom, ktorý sa neustále vyšmykoval zo slučky a to, či je alebo nie je vinný, bolo až treťoradé (nepátralo sa po tom), ale originálna zápletka to sčasti naprávala. Záverečná pointa sa vydarila a mikro-haka potešila. Spokojnosť. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tracker osmdesát minut trackuje nějakého Australopitéka. Tu najde nějakou stopičku v písku, nad níž je třeba se deset minut zamyslet, tam zří zlomenou větévku, kterou je nutno pořádně (20 minut) očichat, následně prohlásit "Míří na Jih" a vydat se strhujícím tempem dále, hledat nějaké neopatrně zlomené stéblo na stohektarové louce atd. atp. A tato vražedná zábava trvá celých osmdesát minut. A pak, náhle, milého Aborigince vytrackuje a jako mávnutím kouzelného proutku z toho máme "brutální, nervydrásající" drama. Zpět se totiž vracejí dva a pořád jim zbývá nekonečných dvacet minut, aby pořádně rozebrali chudáky domorodé obyvatele, zamysleli se nad touhou po svobodě a vůbec si užili príma šlapací dobrodružství. Ale jinak mají na Novém Zélandu pěkné hory, malebné vodopády a tak... Nechápu, proč to "tvůrci" museli prasit nějakými herci! Mohl z toho být docela milý a zdařilý cestopis. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama