Reklama

Reklama

Zásah

(festivalový název)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Ishmael (Iko Uwais) jakožto mladík trpící úplnou amnésií s masivním poraněním na hlavě. Nepamatuje si absolutně nic, natož svojí identitu. Po ošetření od dokorky Ailin (Chelsea Islan)  vypukne spád událostí a Ish bude muset čelit minulosti, resp. lidem, kteří s ním zřejmě mají nevyřízené účty. A následuje násilí... (Ouwen)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (100)

InJo 

všechny recenze uživatele

Odvar z Raidů, který ale svým sugestivním naturalistickým pojetím hravě strčí do kapsy většinu současné žánrové konkurence. Zatímco dnes už je akční film často chápán jako v podstatě neškodná zábava pro celou rodinu (viz superhrdinské komiksy), v Indonésii na tenhle přístup zjevně z vysoka kašlou a i zdánlivě banální MA movie stylizují do podoby velmi drsného, brutálního a krvavého thrilleru. Zásahu chybí vlastně "jen" ten Gareth Evans, jenž má svým smyslem pro detail, vytříbený vizuál a důmyslnou dějovou stavbu už blíž regulérnímu filmovému umělci než "pouhému" řemeslníkovi. 70 % ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další festival násilí, krvavých cákanců a všemožných děr v těle versus vatová výplň plná velkého počtu nesmyslů. Navíc se k nám dostává i přehnaný smysl pro melodramatičnost, která navíc nefunguje. Chlapíka s dírou v hlavě a ksichtem Ika Uwaise vyplavilo moře. Fešná doktorka se o něho stará a dokonce si občas schrupne u jeho nemocničního lůžka. Jistý darebák prchá z krví prolitého vězení. Iko se probouzí, do lékařky se zabouchne, ale čelí hříchům své minulosti. Má ovšem štěstí, protože jeho protivníci se chovají jako tupani, kteří holt chtějí mít nějakou nepřirozenou díru v těle. Dvojice Timo Tjahjanto a Kimo Stamboel akci zvládá, ovšem čvachtavé násilí se velmi brzy okouká. Je natočené velmi solidně, ale nějakou „skutečnou“ živelnost bych mezi těmi mačetami a trubkami uvítal. Hlavní hrdina se nechává řezat, ale asi mu role hadru na podlahu vyhovuje. Jen bohužel místy smrdí nudou. 60% ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Po The Raid a The Raid 2 je tohle spíš pohodička a hned vám řeknu proč. V době jedničky tady žádnej takovej masakr nebyl, nebo ne v soudobé historii. Dvojka se postarala o solidní příběhovou nadstavbu a posunula fajtovačky do ještě vyhrocenějších poloh. Takže Indonézie vs. svět 2:0. Jenže pak přišel John Wick a všem ukázal, že i Amerika umí naložit, jak to ještě neznáme, dvojka to jen podtrhla a i když nechci srovnávat tyhle filmy jako rovnocenné, i otrlý divák začne otupovat. Headshod je další indonézská vyhlazovačka, kdy často je ta brutalita až za hranou, jindy vyvolává úsměv na tváři. Děj je bohužel krok zpět a spousta hluhých míst může povolávat nudu. Tak či tak, i tohle je prostě top akční záležitost, u které většinou nebudete moc chápat, co se vlastně děje! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rýchlo a zbesilo po indonézsky. Od úvodu za vlasy pritiahnutá, nereálna, akčná podívaná plná rôznorodých spôsobov boja (od pästí po samopaly a späť), ktorá však náramne chutí i baví zároveň. Malá rada na záver: vypnúť mozog je kľúčových faktorom k dosiahnutiu pocitu uspokojenia. Na "Záťah" sa to nechytá ani omylom, no omyl to nie je omylom. Klobúk dolu ako si dávali do držky ... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rok 2017 se doslova zapíše do Historie v Akčním žánru, protože,na to, že je začátek roku a máme zde Nejlepší akční film z USA za posledních 10 Let ( John Wick 2) Nejlepší Komiks ( Logan) a nyní nejbrutálnější film né jen z Asie za posledních snad 10 let( Headshot). Co na to Boyka?? Každopádně, co tahle dvojice Tjahjanto a Stamboel předvádí je doslova a do písmene zázrak. Za vyloženě málo peněz sakra hodně muziky. Od začátku film nabere neskutečné akční inferno, které nepoleví až do konce, žádné zbytečné kecy, zde se řeže nonstop! Jedná se opravdu o jeden z nejbrutálnějších filmů poslední doby, tohle je hodně sick-sleazy-dirty flick, na který se místy nekouká příjemně, párkrát mi ukáply slzy, zapotil jsem se jak po 10 hodinovém sexu a řval přes celéj barák div se, že nepraskly stěny. Iko Uwais snad poprvé dostává pořádně zabrat a to tak, že si místy musí pomoct brokovnicí, nožem i mačetou, aby protívníky odrovnal, protože každý jeden jeho soupeř ovládá minimálně 3 světová bojová umění a ještě nehrají fér. Zde není snad ani jeden souboj 1vs 10, vše je 1V1, což je rozhodně pozitivní, každopádně čistý souboj bez zbraní se objeví až ve finále, které opět bere dech v 5 minutovém souboji s hlavním mafiánem, které si definitivně zaslouží pozici v TOP5 soubojích of All time( Ale berandal finále zřejmě nepřekonáno). Jeden z těch akčních filmů, který akčního fanouška né jen chytne za koule, ale rovnou je utrhne a sežere!! Intoušové, Seagal fans, non Asia fans a 90tkoví nadšenci brakových béček prosím zpátečku.Tohle si vidět ani nezasloužíte.Všichni ostatní jsou vítáni. Jo a Julie Estelle je zřejmě nejvíc sexy ženská, která se umí ohánět s nožem.100% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Hlavním akčním choreografem byl Iko Uwais. Kredit koordinátor kaskadérů a akční choreograf sdílí Very Tri Yulisman, Yandi Sutisna, Rama Ramadhan Ruswadi, Irvan Elvano a Erik Rukmana. (Rominator)
  • Těsně předtím, než nabodne Abdi (Iko Uwais) Leeho na větev, jde vidět, že není tak velká, jak jde vidět v dalším záběru. (Duoscop)

Reklama

Reklama