Reklama

Reklama

Zásah

(festivalový název)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Ishmael (Iko Uwais) jakožto mladík trpící úplnou amnésií s masivním poraněním na hlavě. Nepamatuje si absolutně nic, natož svojí identitu. Po ošetření od dokorky Ailin (Chelsea Islan)  vypukne spád událostí a Ish bude muset čelit minulosti, resp. lidem, kteří s ním zřejmě mají nevyřízené účty. A následuje násilí... (Ouwen)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (100)

InJo 

všechny recenze uživatele

Odvar z Raidů, který ale svým sugestivním naturalistickým pojetím hravě strčí do kapsy většinu současné žánrové konkurence. Zatímco dnes už je akční film často chápán jako v podstatě neškodná zábava pro celou rodinu (viz superhrdinské komiksy), v Indonésii na tenhle přístup zjevně z vysoka kašlou a i zdánlivě banální MA movie stylizují do podoby velmi drsného, brutálního a krvavého thrilleru. Zásahu chybí vlastně "jen" ten Gareth Evans, jenž má svým smyslem pro detail, vytříbený vizuál a důmyslnou dějovou stavbu už blíž regulérnímu filmovému umělci než "pouhému" řemeslníkovi. 70 % ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Kdyby Indonésané nechrlili každoročně několik krutopřísně zabijáckých filmů, tak bych byl spokojen. Avšak v návaznosti na výše uvedené jsem rozčarován ze zápletky, jejíž nedostatečnost se snaží překrýt frekventované potyčky šikmookých rejžožroutů. Samotným bitkám chyběla šťáva,. Natažená metráž filmu příliš nepomohla. 66% ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|73%| Na HEADSHOT jsem se delší dobu moc těšil. Oba dva Zátahy s Uwaisem řadím mezi špičku akčního žánru. Rozhodně jsem se při tomto držel při zemi a až tak velké očekávání jsem neměl. Což je dobře, protože přeci jenom jsem trochu zklamán, ale až tak bych to nepřeháněl. Nadprůměr jsem z toho nakonec udělal, akce a bitky jsou perfektní, tak si zas nebudu stěžovat. Po přeceněném druhém Wickovi, který mi prostě vůbec nesedí, jsem si aspoň udělal radost tímto. Začnu tedy nejdříve zápory. Příběh není špatný, je jednoduchý a přímočarý, ale je tak nudně podán, až to bylo okaté. Okaté, tím myslím, že to bylo tak naservírované, aby se hlavní hrdina nakonec přes všechny protivníky dostal k hlavnímu cíli. Takže nějaká napínavost, emoce a ostatní prvky tu moc výrazné nejsou. Stěžovat si nějak přehnaně nechci, holt jsem to tak vnímal, kdyby byly tyhle aspekty lepší, byl by z toho bezchybný film. U Zátahů fungovalo snad vše. Ale nechci tu tento počin s ničím srovnávat, to já ve zvyku nemám. Takže klady. AKCE – já si prostě nemůžu stěžovat! Přestřelky, střílení do nevinných lidí apod – skvěle a přehledně natočeno. Souboje? To je asi hlavní odvětví akce v tomto snímku. Zezačátku tu máme jiné postavy krom hlavního herce, kteří si tu mezi sebou vyměnují rány – i tyhle akční scény mě bavili. Všímal jsem si nejrůznějších detailů. Mnoho scén bylo natočeno bez střihu. Jakmile nastoupil do boje Iko Uwais, už mi srdce poskočilo radostí. Souboje nebyli možná tak dynamické a z Ikova pohledu profesionální, ale furt tu byla vysoká kvalita a choreografie. Uwais se nadřel, v mnoha případech měl co dělat, aby své protivníky zneškodnil. Finální bitka nebyla tak dynamická, ale furt mě bavila. Takže, kdyby byl lepší příběh a mnoho dalších výrazných prvků, byl bych o mnoho spokojenější. Přesto jsem po akční stránce nadšen a nebudu mít problém si občas film pustit. Takže 4* s radostí za skvělé akční Ikovi kousky dávám. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Netušil som, že Iko Uwais je až taký zlý herec. Akákoľvek snaha o prienik do postavy, je limitovaná jeho expresiou a emocionálnou škálou. Jediný kto tam stojí za zmienku je krásna Chelsea Islan a charizmatický Sunny Pang. Ale ani jeden ani druhý nedostávajú toľko priestoru, aby sa to dalo nazvať uspokojivým. Aspoň pre mňa. Film je inak postavený na jednoduchej zápletke, ktorú mali vytrhnúť z podpriemeru akčné scény. Ale neviem či som to pozeral v zlej nálade, ale všetky tie akčné scény mi prišli nezaujímavé, fádne a bez duše. Veľká česť kameramanovi a strihačovi. Zachraňovali čo sa dá. Dávali dynamiku aj tam, kde asi nebola. Výsledný film je pozerateľný. Ale že by to malo rovnaký potenciál stať sa kultovkou ako Raid? Ani zďaleka. Posledná polhodina, bola pre mňa celkom utrpením. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Moře vyplaví na břeh mladého muže s poraněnou hlavu, který je v bezvědomí. V nemocnici se ho ujme doktorka Ailin (Chelsea Islan) a jelikož si po probuzení nic nepamatuje, dostane od ní jméno Ishmael (Iko Uwais). Po dvou měsících od hospitalizace se o Ishmaela začne zajímat muž, který nevzbuzuje moc důvěry... The Mo Brothers se úplně vyžívají v záběrech, kde je hodně krve a to nemusí sednout úplně každému divákovi. Luxusního hlavního záporáka Lee si zahrál Sunny Pang. Ve filmu se zastaví i posily z The Raid 2: Berandal (2014) a to Hammer Girl a Baseball Bat Man. Julie Estelle (Rika) tentokrát vyměnila kladiva za nůž a Very Tri Yulisman (Besi) má místo baseballové pálky teleskopický obušek. Ve snímku Headshot (2016) hraje prim akce a divák jí dostane dost. Akční choreografii (Action Choreography) dělal Uwais Team. Akční režii (Action Director) dělali Timo Tjahjanto a Iko Uwais. Hlavním / klíčovým akčním choreografem (Key Action Choreographer) byl Iko Uwais. Dále mají v závěrečných titulcích kredit koordinátor kaskadérů a akční choreograf (Stunt coordinator and Action Choreographer) Very Tri Yulisman, Yandi Sutisna, Rama Ramadhan Ruswadi, Irvan Elvano a Erik Rukmana. Rama Ramadhan Ruswadi, Yandi Sutisna, Irvan Elvano a Erik Rukmana na filmu dělali také jako akční umělci a kaskadéři (Action Performers & Stunts). Yandi Sutisna má ještě v hercích kredit jako násilník s mačetou (Machete Thug). ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Impostor Heart“ od Andre Harihandoyo & Sonic People. (Duoscop)
  • Těsně předtím, než nabodne Abdi (Iko Uwais) Leeho na větev, jde vidět, že není tak velká, jak jde vidět v dalším záběru. (Duoscop)
  • Hlavním akčním choreografem byl Iko Uwais. Kredit koordinátor kaskadérů a akční choreograf sdílí Very Tri Yulisman, Yandi Sutisna, Rama Ramadhan Ruswadi, Irvan Elvano a Erik Rukmana. (Rominator)

Reklama

Reklama