Reklama

Reklama

Zabijte je všechny - Americké válečné zločiny v Koreji

(TV film)
  • Velká Británie Kill 'Em All - American War Crimes in Korea
Velká Británie, 2002, 48 min

Obsahy(1)

Britský dokument z roku 2002 Masakr v No Gun Ri během války v Koreji patří mezi největší zvěrstva spáchaná americkými vojáky na civilistech ve 20. století, přestože svého času nebyla událost zveřejněna. Nyní ve spolupráci s držitelem Pulitzerovy ceny spisovatelem Charlesem Hanleym a s pomocí vysoce postavených členů americké armády, toto přelomové pátrání odhaluje skutečnou pravdu o masakru a odkrývá mnohem závažnější příběh o americké brutalitě a kamufláži. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

farmnf 

všechny recenze uživatele

Generál Custer, http://cs.wikipedia.org/wiki/George_Armstrong_Custer legendární psychotik, velitel 7. kavalerie. Myslel jsem, že po bitvě se Siouxy se tato pochybná jednotka rozpadla. Omyl. V r. 1950 sídlí 7. kavalerie v Japonsku, kde si za 10 USD může každý voják dovolit ženu na měsíc. Jako znalec japonského porna bych do toho investoval v každém věku. To nejsou holky z Horních Dubňan-to jsou umělkyně. Pak se to ale posere v Koreji. Vojáci s 2-týdenním výcvikem v poli a 50-ti týdenním výcvikem v bordelech a barech čelí výborně zorganizovaným Severokorejcům. Co je jim naplat solidní výzbroj, když ani nemají velení-vypovídá účastník. Dopadne to masakrem civilního obyvatelstva na mnoha místech. Archivy Pentagonu mlčí, kdo by se tím chlubil. Solidní dokument. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý pohled na zvěrstva, která Američané páchali. Člověk zjišťuje, že ne vše bylo tak přátelské a kamarádské, jako to líčí MASH. :) Z některých příběhů se tu člověku dělá opravdu nevolno. Zajímavé jsou nejen pohledy tehdejších U.S. vojáků, ale také samotných Korejců. ()

Reklama

marcel.demo 

všechny recenze uživatele

Dokument o tom, že i vyhraná válka je vždy obrovskou prohrou pro člověka. Vinou nešťastných rozkazů a nezkušenosti amerických jednotek se v roce 1950 v No Gun Ri během války v Koreji zabíjeli i nevinní, neozbrojení a navíc jihokorejští civilisté! Jedna z tragických událostí této války vyprávěná pomocí svědectví přeživších, archivních záběrů a dokonce i rozhovory s muži, kteří (museli) rozkazy vykonávali. Doporučuji shlédnout až po o... John to říká jasně: Make peace not war!!! ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama