Reklama

Reklama

Kon-Tiki

  • Velká Británie Kon-Tiki (více)
Trailer

Nor Thor Heyerdahl a jeho Kon-Tiki, světoznámý příběh nebezpečné plavby v roce 1947 do Polynésie. Film vypráví o přípravě cesty, ale hlavně se koncentruje na plavbu samou, na neuvěřitelné dobrodružství, které ovlivnilo historii a změnilo názor na skutečné osídlování Polynesie. Film zatupoval Norsko na řadě festivalů.
(Film+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (362)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CHCETE, ABY LIDÉ PŘIJALI VAŠI TEORII? TAK PLUJTE Z PERU DO POLYNÉSIE NA BALZOVÉM VORU. HODNĚ ŠTĚSTÍ“...... /// Postavit vor a odplout do západu slunce, tak jako Tiky před 1500 lety…. Mý srdce dobrodruha tluče jako kráva (hmm..). TOUHA SPLYNOUT S PŘÍRODOU… vědecká expedice, která přináší napětí, radost, ale hlavně nadměrnou dávku vodního dobrodružství. Moře má totiž svoje pravidla! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Viděl jsem tenhle dokument a četl knihu „Ve znamení Kon-Tiki“, kterou napsal Thor Heyerdahl. 2.) Hledám způsob, jak utužit kamarádství. 3.) Thx za titule ,,zmokla.slepice“, ,,jvps“ a ,,bandolier.wz“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Takhle se útočí na Oscary. Až při sledování filmu a vyvstávání problémů jsem si uvědomil, jak šílený projekt to vlastně byl. Přímý film bez nějakých přesahů nebo charakterové drobnokresby a úplně to stačí. Norští režisérští megalomani vědí, jak točit atraktivně a v tomhle případě i bez zbytečných slov a jsem zvědavý s jakou "adventurou" přijdou do třetice. Je jich potřeba. P.S. technicky je film brilantní, počítám že USA produkce by potřebovala tak dvakrát víc peněz a žraloci by nevypadali tak dobře. P.P.S. Norský Ryan Gosling, fakt že jo! ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kon Tiki je příběhem šíleného snílka, který byl ochoten jít za svým snem téměř přes všechny hranice. Thor Heyerdahl byl prostě magor, který měl v mnoha ohledech víc štěstí než rozumu ale právě díky takovýmto lidem dokážeme občas urvat větší kus z toho koláče poznání, který jsme sotva nakousli..Kon Tiki je chladně a přesně vykalkulovaný hraný dokument s některými až dechberoucími záběry s vhodně zvolenými a režiséra zjevně poslušnými herci, který funguje přesně tak jak má - oslava lidského ducha par excellence. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ani se moc nedivím, že Thor Heyerdahl měl pověst kontroverzního badatele, který nikdy nemá daleko od slov k činům. Miloval dobrodružství a reagoval na výzvy opravdu originálním způsobem. Je mně docela záhadou, že se mu všechny jeho výpravy podařilo přežít se zdravou kůží. Možná pro něj byla inspirativní i slova, která napsal P.O.Naso:"Pro mužnou odvahu není žádná cesta nepřístupná." Skvěle natočeno, po herecké stránce velmi dobrá volba a bezvadný triky i když občas to bylo jasný. A Liv se ani moc nedivím, Thor byl velmi vyjímečný člověk, ale pro manželství zřejmě zcela nepoužitelný. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Thora Heyerdahla a výpravu, na kterou se s pěticí přátel vydal, jsem vždy obdivoval. Na film jsem se tedy těšil. A spokojený jsem tak napůl. Nebudu mu vytýkat, že řadu věcí ukázal pouze zkratkovitě, tomu by se nevyhnul ani při dvojnásobné stopáži, ale co ten scénář? Ještě pochopím zapojení Heyerdahlova osobní života, o němž v knize nenapsal ani slovo (také proč, kniha je o dobrodružství, ne o manželské krizi), ale vůbec nerozumím tomu, proč scenárista musel posádce Kon-Tiki naočkovat ponorkovou nemoc, proč udělal z Hermana Watzingera tak nesympatického otravu a kde probůh přišel na maelstrom u Galapág nebo na tu hloupost s třináctou vlnou. Vážně nevím, co je to za módu, do všeho stůj co stůj šroubovat konflikty a dramata. Kniha plavbu popisuje jako velké dobrodružství šesti dospělých kluků, kterým zatápěly hlavně bouře, o jejich sporech, pokud nějaké byly, Heyerdahl mlčí. Škoda, že film není také takový. Mohl být lepší. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (22)

  • Vor byl pojmenován po bohu Virakočovi, který byl v mytologii starých Inků bohem slunce. Jeho původní jméno mělo být Kon-Tiki. [Zdroj: Wikipedie] (PATTXA)
  • Není pravda, že by Thor Heyerdahl neuměl plavat. V knize "Aku-aku" sice přiznává, že nikdy nebyl dobrým plavcem, nicméně plaval na pomoc žákům z Velikonočního ostrova, když se s nimi převrátil člun a pro dceru starosty ostrova se dokonce potopil na nádech do hloubky 7 metrů. (Landauer)
  • Odd Magnus Williamson, ve filmu Erik Hesselberg, je ve všech záběrech z důvodu tetování na těle i rukou oblečený. (Redix)

Související novinky

Orlando Bloom se vrací k pirátům

Orlando Bloom se vrací k pirátům

19.08.2015

Ano, k těm z Karibiku. Představitel Willa Turnera se totiž objeví v pátém díle úspěšné blockbusterové série, který ponese název Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales. Jack Sparrow s tváří… (více)

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

22.06.2014

Legendární producent Jerry Bruckheimer (Mizerové, Skála) už nedělá primárně pro studio Disney. Po několika finančních zklamáních (Princ z Persie, Čarodějův učeň, Osamělý jezdec) mu nebyla obnovena… (více)

Bruckheimerovi se Piráti 5 vymykají z rukou

Bruckheimerovi se Piráti 5 vymykají z rukou

12.08.2013

Jak jinak, může za to Osamělý jezdec. Největší komerční průšvih letošního léta čelí ztrátě v odhadované výši 160 – 190 milionů dolarů. Kvůli tomu teď šéfové studia Disney dávají pořádný záhul Jerrymu… (více)

Reklama

Reklama