Reklama

Reklama

Kon-Tiki

  • Velká Británie Kon-Tiki (více)
Trailer

Nor Thor Heyerdahl a jeho Kon-Tiki, světoznámý příběh nebezpečné plavby v roce 1947 do Polynésie. Film vypráví o přípravě cesty, ale hlavně se koncentruje na plavbu samou, na neuvěřitelné dobrodružství, které ovlivnilo historii a změnilo názor na skutečné osídlování Polynesie. Film zatupoval Norsko na řadě festivalů.
(Film+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (362)

mcb 

všechny recenze uživatele

Banálnější verze Pí a jeho života. Kon-Tiki je naprosto přímočará, jednoduchá a jakýchkoliv hlubších významů zbavená podívaná, která si však i přes svou stereotypní strukturu (epizodní vyprávění na voru) drží solidní dobrodružný charakter. Z technického hlediska samozřejmě brilantní a zdatně konkurující tomu nejlepšímu z Hollywoodu - lze vidět, že když se jedná o hranou verzi dokumentu, který vyhrál v roce 1950 Oscara, dají Norové rádi do ambiciózního projektu peníze, jež z něj dělají nejdražší film v jejich historii. Velmi osvěžující mainstream ve změti všeho toho do sebe zahleděného evropského artu, který ročně zahlcuje festivaly. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Přes všechna pozitiva tohoto filmu je mnohem větší zážitek přečíst si knihu Ve znamení Kon-Tiki. Ta je mimo jiné nacpaná černobílými fotografiemi, které jsou samy o sobě svou autenticitou mnohem působivější, než sebelepší filmová rekonstrukce. A kromě toho, tohle bylo nominováno na Oscara, ačkoliv dokument režírovaný Heyerdahlem už Oscara vyhrál? Proč tenhle "NEW KON-TIKI MOVIE" vůbec vznikal? To bych býval ty dvě hodiny radši věnoval Heyerdahlově dokumentu, než tomuhle. Je mi proti srsti hodnotit dobře film, který je ze své podstaty naprosto zbytečný, ale musím uznat, že je relativně podařený. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Thora Heyerdahla a výpravu, na kterou se s pěticí přátel vydal, jsem vždy obdivoval. Na film jsem se tedy těšil. A spokojený jsem tak napůl. Nebudu mu vytýkat, že řadu věcí ukázal pouze zkratkovitě, tomu by se nevyhnul ani při dvojnásobné stopáži, ale co ten scénář? Ještě pochopím zapojení Heyerdahlova osobní života, o němž v knize nenapsal ani slovo (také proč, kniha je o dobrodružství, ne o manželské krizi), ale vůbec nerozumím tomu, proč scenárista musel posádce Kon-Tiki naočkovat ponorkovou nemoc, proč udělal z Hermana Watzingera tak nesympatického otravu a kde probůh přišel na maelstrom u Galapág nebo na tu hloupost s třináctou vlnou. Vážně nevím, co je to za módu, do všeho stůj co stůj šroubovat konflikty a dramata. Kniha plavbu popisuje jako velké dobrodružství šesti dospělých kluků, kterým zatápěly hlavně bouře, o jejich sporech, pokud nějaké byly, Heyerdahl mlčí. Škoda, že film není také takový. Mohl být lepší. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Film, kterýmu by slušela delší stopáž, hlavně kvůli legendární plavbě, která nedostala potřebnej prostor, přestože o ní šlo ve filmu nejvíc a v reálu musela být naprosto úmorná, psychicky ubíjející a nudná, kór bez mobilu, pc nebo telky. Takhle jsem si prostě nemohl závěr pořádně emočně vychutnat, když to bylo vykreslený jak výprava z chorvatskýho Splitu do italskejch Benátek. Ale vousy jim rostly, to zase jo. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tak především - nejlepší film z letošních cizojazyčných oscarových adeptů. Krásný a upřímný příběh party odvážných chlapáků, který díky uchvacující filmařské práci překonává i spřízněný epos chlapečka s tygrem. Vždycky mě potěší, když vidím, že nejlepší nerovná se výhradně nejdražší nebo z Hollywoodu. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (22)

  • Natáčanie prebiehalo aj na exotických miestach v Thajsku a Maledivách, ďalej aj v New Yorku, nórskom Lillehammeri a Askeri, taktiež aj v Bulharsku či Švédsku. (MikaelSVK)
  • S rozpočtem 93 milionů norských korun, což je přibližně 16 milionů amerických dolarů, jde o nejdražší film v norské historii. (Baxt)
  • Všetky zvieratá vo filme boli animované, výnimkou bol papagáj menom Larita. (ito7)

Související novinky

Orlando Bloom se vrací k pirátům

Orlando Bloom se vrací k pirátům

19.08.2015

Ano, k těm z Karibiku. Představitel Willa Turnera se totiž objeví v pátém díle úspěšné blockbusterové série, který ponese název Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales. Jack Sparrow s tváří… (více)

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

22.06.2014

Legendární producent Jerry Bruckheimer (Mizerové, Skála) už nedělá primárně pro studio Disney. Po několika finančních zklamáních (Princ z Persie, Čarodějův učeň, Osamělý jezdec) mu nebyla obnovena… (více)

Bruckheimerovi se Piráti 5 vymykají z rukou

Bruckheimerovi se Piráti 5 vymykají z rukou

12.08.2013

Jak jinak, může za to Osamělý jezdec. Největší komerční průšvih letošního léta čelí ztrátě v odhadované výši 160 – 190 milionů dolarů. Kvůli tomu teď šéfové studia Disney dávají pořádný záhul Jerrymu… (více)

Reklama

Reklama