Reklama

Reklama

Kon-Tiki

  • Velká Británie Kon-Tiki (více)
Trailer

Nor Thor Heyerdahl a jeho Kon-Tiki, světoznámý příběh nebezpečné plavby v roce 1947 do Polynésie. Film vypráví o přípravě cesty, ale hlavně se koncentruje na plavbu samou, na neuvěřitelné dobrodružství, které ovlivnilo historii a změnilo názor na skutečné osídlování Polynesie. Film zatupoval Norsko na řadě festivalů.
(Film+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (362)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně překrásné scenérie (což bylo vlastně to jediné) a na druhé v podstatě dobrodružné family drama na nedělní odpoledne. Až neuvěřitelně předpověditelný snímek s poselstvím o silné víře, kterou nezlomí nic. Přeskočíme pár desetiletí, budeme chvíli tápat a přijímat nedůvěru ostatních, postavíme, vyplujeme, vyřešíme pár nepříjemností, aby se ve filmu vůbec něco dělo a nakonec...co asi? Thorův vnitřní boj s vlastním rozhodnutím je zde prezentován jako rutinní, každodenní záležitost, o jeho náhodných společnících ani nemluvím, jsou tu skutečně jen do počtu. Když vidím tu početnou koprodukci, marně tápu po jejím důvodu. (Challenge Tour 2015) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Moudré články tvrdí, že tenhle umanutý chlapík na replice inckého voru z balzového dřeva Kon-Tiki zpevněném pouze lany bez větších obtíží překonal část Pacifického oceánu. Bezmála sedm tisíc kilometrů. Ano, bez větších potíží. A možná v tom je právě ten problém, protože já si strhující cestu představuju krapet jinak. I když to celé působí velmi autenticky a vizuální stránka filmu je velice slušná (pochvalu si zaslouží hlavně kameraman Geir Hartly Andreassen i zvukař), chyběl mi větší spád, víc zapamatovatelných scén a vnímal jsem i docela dost promrhaného potenciálu. Je to takové dobrodrůžo pro patnáctileté kluky. Žádná pořádná ponorková nemoc, žádné ostré hrany, žádná psychologie (vždyť ti hoši měli pár měsíců po opuštění válečného běsnění). Na mě to bylo prostě moc rodinné, což přebíjí i ten povedený vizuál. Příště si dám mnohem raději Zemeckisova Trosečníka, který se stal dobrodruhem zcela nedobrovolně. A já si to s ním podstatně víc užil. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kon Tiki je příběhem šíleného snílka, který byl ochoten jít za svým snem téměř přes všechny hranice. Thor Heyerdahl byl prostě magor, který měl v mnoha ohledech víc štěstí než rozumu ale právě díky takovýmto lidem dokážeme občas urvat větší kus z toho koláče poznání, který jsme sotva nakousli..Kon Tiki je chladně a přesně vykalkulovaný hraný dokument s některými až dechberoucími záběry s vhodně zvolenými a režiséra zjevně poslušnými herci, který funguje přesně tak jak má - oslava lidského ducha par excellence. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Epická 8000 kilometrová jízda na voru ! První půl hodinka byla silně nezáživná, ale jak se příběh odehrával na moři, byla to paráda! Krásná příroda, vodní zvířata, dokonce i napětí, super herecké výkony, příjemné CGI, perfektní práce s kamerou a skvěle vložený soundtrack .. Fakt super, tenhle film mě mile překvapil, silná čtyřka! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $16,6miliónaTržby USA $1,362,634Tržby Celosvetovo $22,452,279Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ Tak teda Severania fakt valia, odtiaľ sa sype jeden klenot za druhým, len aby tých režisérov nepokazil povrchný Hollywood. Opäť poctivo vybudovaný príbeh, tentokrát "navyše" s veľmi pôsobivým vizuálom, príjemnou atmosférou, nepríjemnými žralokmi, dobrodružstvo ktoré nemusí mať rozpočet niekoľko 100milionovUSD, potešilo. /80%/ ()

Galerie (55)

Zajímavosti (22)

  • Udáva sa, že žralok veľrybí môže dorásť do dĺžky 20 m, pričom najdlhší exemplár mal 13,7 m. Tvorcovia nadelili tomu filmovému až 25m, aby vyzeral hrozivejšie. (ito7)
  • Natáčanie prebiehalo vo vodách Tichého oceánu a vo vodnej nádrži umiestnenej na Malte. (ito7)
  • Natáčanie prebiehalo aj na exotických miestach v Thajsku a Maledivách, ďalej aj v New Yorku, nórskom Lillehammeri a Askeri, taktiež aj v Bulharsku či Švédsku. (MikaelSVK)

Související novinky

Orlando Bloom se vrací k pirátům

Orlando Bloom se vrací k pirátům

19.08.2015

Ano, k těm z Karibiku. Představitel Willa Turnera se totiž objeví v pátém díle úspěšné blockbusterové série, který ponese název Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales. Jack Sparrow s tváří… (více)

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

22.06.2014

Legendární producent Jerry Bruckheimer (Mizerové, Skála) už nedělá primárně pro studio Disney. Po několika finančních zklamáních (Princ z Persie, Čarodějův učeň, Osamělý jezdec) mu nebyla obnovena… (více)

Bruckheimerovi se Piráti 5 vymykají z rukou

Bruckheimerovi se Piráti 5 vymykají z rukou

12.08.2013

Jak jinak, může za to Osamělý jezdec. Největší komerční průšvih letošního léta čelí ztrátě v odhadované výši 160 – 190 milionů dolarů. Kvůli tomu teď šéfové studia Disney dávají pořádný záhul Jerrymu… (více)

Reklama

Reklama