Další čtyři roky
Komedie / Romantický
Švédsko, 2010, 87 min
Tova Magnusson-NorlingHrají:
Björn Kjellman, Tova Magnusson-NorlingObsah
Davidu Holstovi, pohlednému a populárnímu politikovi, bylo předpovídáno, že bude příštím švédským premiérem. Předpokládané snadné vítezství pro Liberály se však proměnilo v nejtvrdší porážku a Davidovi nyní nezbývá než být příští čtyři roky mimo hlavní dění. Je znuděn nesmyslnými politickými schůzkami, avšak jeho život se dramaticky změní, když se znenadání zamiluje do okouzlujícího, zábavného Martina. Co je však horší? To, že je David ženatý, nebo to, že má poměr s mužem, či fakt, že objekt jeho touhy patří mezi největší politické protivníky – sociální demokraty? Příjemná, zábavná romantická komedie okořeněná chytrým humorem a politickou satirou. (FebioFest) -
Když se předseda lidové strany David Holst zamiluje, dá v sázku všechno – svou rodinu, svou stranu i svou kariéru. Odvážná romantická komedie, která pojednává o boření tabu ve více než jedné rovině. V žádném jiném švédském filmu nebyli politici zobrazeni tak jinak. (toma.baza)
lenuse
Čtvrtá hvězda za to „tak jinak“. To je opravdu výstižné :-)(26.4.2011)
Disk
Nejzábavnější film na letošním Febofestu, který jsem měl možnost vidět. Vtipný náhled do zákulisí nejvyšší švédské politiky. Film má vynikající a neskutečně vtipný scénář, který je v kombinaci s papíry nešustícími dialogy jasnou výhrou. K tomu měl štěstí na výtečný casting i těch nejmenších roliček. Feel-good film, který rozhodně doporučuji. P.S.: Věta "Nenech se oje*ávat sociálními demokraty." získává s tímto filmem zcela nový rozměr... (FEBIOFEST 2012)(27.3.2012)
gezper
Na rovinu příznávám, že romantická komedie o gayích pro mne je a asi i vždy zůstane hůře stravitelným filmovým subžánrem. Je to i tento konkrétní případ. Drtivá většiná vtípků a narážek je docela trefná a vtipná. Pár je, nebojím se to říct, hraničících až s geniálností. Romantická linie je průměrně uvěřitelná až všední, rozhodně jsem viděl lepší. Více nahoru to táhne komediální složka. Jako celek mne ovšem snímek neoslovuje a nedokáži si jej naplno užít. Asi je škoda, ale je to tak. [60%](31.3.2012)
rakosabasta
"Co to děláš?" - "Ty víš..." "No jo, ale tohle tě přece nezajímá." - "Jak to?" "Vždyť jsi homosexuál..." - "Cože?" Prostě film prošpikovaný hláškami a hláškami a hláškami, kde nejde o to, jaké je člověk sexuální orientace (jestli si je toho vůbec vědom), ale k jaké partaji patří. Možná by si to mohli pustit v parlamentu, třeba by k sobě byli milejší...(31.3.2012)