Reklama

Reklama

Tom Yum Goong 2

  • Thajsko ต้มยำกุ้ง 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když Kham (Tony Jaa) zachrání svého slona Khona v Sydney, vrací se s ním do Thajska na venkov. Po pěti letech za ním přichází obchodník se slony a chce od něj Khona koupit za libovolnou cenu. Kham slona odmítne prodat a obchodník tedy Khona ukradne. Kham se ihned vydává do jeho sídla, kde po krátké potyčce s ostrahou nalézá obchodníka zavražděného. Vše je navíc připraveno tak, aby si policisté i dvě obchodníkovi dcery mysleli, že jej zavraždil Kham. Začíná tak zběsilá hra, při které Kham musí nejen znovu zachránit svého slona, ale navíc se vypořádat i s policií. (Tamten)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (82)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si připomněl první Tom Yum Goong a s chutí a očekáváním jsem se pustil do pokračování, které je vlastně o tom samým - honba za navrácením slona. A opět je to řežba. Film tentokrát doplácí na to, že je točen na 3D efekt. Což by možná nebyl až takový problém kdyby nebyly použity tak otřesné CGI efekty. Místy mi už i akce připadala až moc přitažená za vlasy. Fighty jsou nejmíň o level horší než v prvním díle. Bavil jsem se ale tak odvařenej jako kdysi z prvního dílu určitě nejsem. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokračování snímku "Tom Yum Goong" (v české distribuci nesmyslně pojmenovaném Ong-Bak 2) se nese v úplně stejném duchu jako první díl (opět krádež slona) se stejným hrdinou (ačkoliv sem měl za to, že v předchozím filmu zemřel). Vzhledem k tomu, že Tony Jaa není herec, ale bojovník a kaskadér, nicotný příběh by nevadil, kdyby měl film co nabídnout v akční rovině. Bohužel však bitky vypadají daleko hůře než v kterémkoliv jiném Jaaově snímku a podle mizerných triků a jasně viditelného pozadí, vypadají všechny akční scény příšerně a Tony, jakoby už byl ze všeho unavený a nechtěl předvést nic nového. Silně nepovedené. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Mnohem temnější a vážnější verze původního dílu. Od začátku něco nepříjemného visí ve vzduchu, úchvatná hudba napíná diváka k tomu co příjde potom ... Tony rozpoutá s ostatními mistry martial arts INFERNO neskutečného rozsahu ... Hodně jsem přemýšlel, jaký komentář k tomuto filmu napsat. Nakonec zkusím asi toto ... Celý film je 99%ní akce!! A to si nevymýšlím, snad nikdy jsem neviděl film, kde by pro chvíle oddechu a nějakého klidu bylo ze stopáže vyhrazeno maximálně 10 minut. Celý film by se dal nazvat a pojmout jako "Tony Jaa versus Marrese Crump versus JeeJa Yanin" a to celé ve 3D s rychlostí a úderností "Rambova kulometu", kdy na vás tvůrci sypou jednu akci za druhou tak šíleným intenzivním stylem, že absolutně nechápete, co se to děje !!! Rozhodně je třeba si zvyknout, že je to JINÉ než předchozí Tonnyho filmy. Jsou zde digitální efekty, dvakrát nějaký ten drát, hodně střihu, věci lítají proti vám, údery a kopačky jdou proti vám. Tony je zde už taková mašina, že vlastně ani s nepřáteli nebojuje, on je knouckoutuje jedním úderem, kopem nebo zlomením. Háže s nepřáteli o zdi, láme je jak klacky, drtí neskutečným způsobem. Žádný styl, na co? Zde mi to přišlo jako návrat k 70.kovým brutálkám "karate-řezníka" SonnyhoChiby ... Celý děj uhání ZBĚSILÝM, neskutečně zběsilým, a šíleným tempem !!! Tony se neustále a pořád řeže s šíleným Marresem Crumpem v excelentních a zde již technických soubojích. Marresův zajímavý a koukatelný styl čítající capoeru, karate, eskrimu, wing chun a já nevím co ještě naráží na Tonyho prosté Muai Thai... Ano, Tony se vrátil (naštěstí) k základu, kde začínal, a uplatňuje zejména lokty a kolena. A i když je Marres šílená mašina a jde z něj respekt jak z terminátora, Tonyho lokty a kolena jsou prostě drtivá zbraň ... Tím ale nechci spoilerovat, ti dva borci svedou řadu soubojů, stejně jako JeeJa s oběma dvouma (Tonyho podezřívá z vraždy otce a Marres se jí stále plete do rány ...). Kdo s kým a koho na konci, to si nechávám samozřejmě pro sebe. Nehledě na to, že zde je ještě řada jiných borců, kteří útočí na Tonyho s Yanin. Celý film umocňuje DOKONALÁ HUDBA, což je kapitola sama pro sebe !!! Film nepůsobí naivně, ale sakra moderně a do uší vám při akci (takže nonstop!!) řve nakopávací hudba od šíleného rocku, po temné rychlé techno ... vše je špičkově zmixováno a reaguje na akci, aby "DJ" v šíleném finále "ohulil volume o 50%" a rozjel se neskutečný hudební rachot a totální řežba,kdy už nestačíte ani dýchat a film vás vyloženě fyzicky vycucává !!! "Tony is back !!! " ...a já to říkal od začátku ... :-)) Nechává za sebou všechny "martial arts" filmy roku 2013, protože přidává obrovskou porci kaskadérských akcí ve stylu Jackieho Chana ... jediný film, který mu konkuruje a snad možná stále překonává, je The Wrath of Vajra (2013), který je prostě ... opravdu TOP svými fighty ... Každopádně Tony to zatím vyhrál a můžu se těšit na GRAND-FINALE s konkurentem Uko Uwaisem ... ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Videna hruba marketova verzia (vo finalnej verzii mohla byt pouzita este ina hudba, prip. jemne prestrihavanie niektorych scen). V ramci motta mnohych sequelov "bigger, larger, uncut" dostavame tentokrat nielen dalsiu megaporciu sialenosti thajskych kaskaderov, ale aby sme to poriadne precitili, tak rovno 3D - to aby nam napr. rovno do tvare skakal priamo Tony, alebo prilietavala motorka vzduchom... Osobne znova trocha zamrzi nedostatocna vyuzitelnost Jeeji a celkovo to posunutie od choreografie tvrdych subojov skor ku kaskaderskej akrobacii. Resp. tych subojov je tam fakt vela, ale aspon pre mna osobne som z nich vacsinou nepocitoval tu "tvrdost, dynamiku, efektivnost a hlavne prieraznost subojov" ako napr. v prvom Raid, ale spatne spominajuc aj na viacere suboje v prvych dvoch Ong-bakoch. Nastastie vzdy ked je na scene Maresse, uroven fightov ide o level vyssie. Podobne ako u drivej vacsiny thajskych "mlaticiek" nema zmysel komentovat dej, osobne som sa v nom stratil, resp. na neho rezignoval niekde v polovici filmu. Tony je OK, ale to OK je skor miene ako povzdych, nez nadsenie, preto aj tie hodnotiace tri frcky su vysledkom zaokruhlenia nahor, nez nadol. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Elephant fucker Tony Jaa opět na scéně. Film není špatnej, ale jde u těhle filmů především o akci. Jediná pro mě líbivá byla, když numero 2 bojuje s Tonym asi k půlce filmu. Ostatní akční scény mají rušivé momenty. Je to z důvodu špatné počítačové práce. Motorkáři vs. vlak, vybuchující cisterna nebo oheň. Prostě hrůza. A když si Tony zapálil ty boty? Dafug is this shit? Tony come on!! Co to mělo bejt? Mno ale na druhou stranu zase chválím ty dvě tajky. Ty se mi tam moc líbily. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (4)

  • Kvůli dlouhotrvajícím povodním v Thajsku muselo být na několik týdnů přerušeno natáčení. (Raztubyl)
  • Tom Yum Goong 2 je šiesta snímka režiséra Panna Rittikraia, v ktorej hrá Tony Jaa a zároveň piata, kde sa predstavil Patrick "Kazu" Tang. Rovnako je štvrtým filmom režiséra Prachya Pinkaewa, v ktorom sa objavil Petchtai Wongkamlao. Taktiež sa v ňom po druhýkrát stretli JeeJa Yanin a Patrick "Kazu" Tang a štvrtýkrát Tony Jaa a Dan Chupong. Pre Tonyho Jaa a Petchtaia Wongkamlao je snímka už siedmou spoluprácou. (Johnny.ARN)
  • Při souboji v podzemce, mezi Khamem (Tony Jaa) a Číslem 2 (Marrese Crump), když příjíždí vlak směrem od Čísla 2, tak Kham chytne Číslo 2 a skloní se před vlakem mezi koleje. Když vlak odjíždí, tak Kham a Číslo 2 mají místa prohozená (vlak odjíždí Číslu 2 za zády). (bugfoot)

Reklama

Reklama