Reklama

Reklama

The Voice

(pořad)
Soutěžní / Hudební / Reality-TV
USA, 2011, 60 min

Režie:

Alan Carter

Účinkují:

Christina Aguilera, Adam Levine, Robin Thicke, Aloe Blacc, Ryan Tedder, Sia, Ray Reinebach, Lionel Richie, Ella Henderson, Usher, Shakira, Gwen Stefani (více)
(další profese)

VOD (1)

Tohle není žádná obyčejná talentovka! Zábavná soutěžní reality show The Voice USA se dočkala už 23 sérií a to je pěkně impozantní počet nově objevených zpěváků i zpěvaček. Čtyřmi cenami Emmy ověnčená prémiová pěvecká soutěž hledá neokoukané a vzrušující umělce, kteří okouzlí diváky svým zlatým hlasem. Mezi zkušenými a sympatickými porotci a kouči z předních příček světových hudebních hitparád nechybí country hvězdy Blake Shelton a Kelly Clarkson, zpěvák a pianista John Legend, grandiózní Ariana Grande, fenomenální Gwen Stefani nebo okouzlující Camila Cabello. Je libo něco peprnějšího? Přichází Chance the Rapper! A nechybí ani charismatický písničkář Niall Horan. Každý z nich si poslepu vybere, se kterými soutěžícími bude pracovat a komu se pokusí pomoci vystoupat až ke hvězdám. A možná (nebo spíše určitě) přijde i Ed Sheeran. The Voice USA není žádná obyčejná talentová soutěž, protože je zkrátka nejlepší! (TV Prima)

(více)

Recenze (25)

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Voice není ani náhodou o hlasu začínajících zpěváků, naopak je to jen propagace jednotlivých porotců. Mám pocit, že vím víc o Adamu Levinovi, než jsem kdy chtěla a že jsem ho rozhodně slyšela zpívat víckrát, než jsem potřebovala. O soutěžících naopak toho moc říci nemůžu. Soutěžních kol je přespříliš, účastníků přespříliš a vítězka třetí série Cassadee Pope je sice sympaticky talentovaná, nicméně si ji pamatuji jako frontmanku Hey Monday, takže asi tak. Popové hvězdy hledat raději jinde (American Idol, britský X Factor) a i zábava ze světa celebrit může mít kvalitnější podobu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Americká a tedy nejslavnější verze The Voice je vyšperkovaná, ale podobně jako australská opět tak nějak nechytlavá. V porotě zasedla největší hvězda Christina Aguilera, která je mně nějakým způsobem nesympatická. Možná je to hudba, kterou se prezentuje. Aguilera působí sebevědomě, dme vnady a celkově je lákadlem, ale jak pro koho. Je naprosto jedno, kdo to nakonec vyhrál, protože asi těžko o tom interpretovi uslyšíme v našich končinách. Pár dílů stojí za to vidět, ale i když neuvidíte žádný, v podstatě jste o nic nepřišli. Mimochodem, američané mají svoje soutěže poněkud strojené a pro evropského diváka to představuje profesionálně odvedenou nudu. 60% ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Porota je fantasticky poskládaná, to je základ úspěchu Voice. Že každej vybranej soutěžící pro Blind Audition v minulosti přišel (či v budoucnosti přijde) o rodiče, hlasivky nebo domácího mazlíčka ... to už je holt asi americká klasika, který se nevyhneme vůbec nikde. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Wow, tohle vypadá hodně dobře, je to hrozně zajímavý koncept, který určitě dokáže konkurovat už trochu okoukaným Idolům a X Faktoru. Porota zajímavá, určitě zapátrám po dalších dílech. ()

phoebe.h2

všechny recenze uživatele

The Voice je originální. Záleží pouze na vašem hlasu, porotci jsou k vám otočeni zády. Každý rok se najdou zajímavý a kvalitní soutěžící, ale to, proč je Voice natolik dobrý, je právě porota. Tahle čtyřka se skvěle doplňuje, jde vidět, že si spolu rozumí a často mezi nimi vznikají vtipné situace. Plusem je i bromance mezi Adamem a Blakem, která umí vykouzlit úsměv na rtech. Třetí řada změnila celkem pravidla a žádný kouč nemá své místo ve finále jisté. Tím lépe, konkurence je pořádně vysoká a vyřazovací díly jsou pak velmi intenzivní a napínavé. Již kvůli čtveřici koučů stojí Voice za sledování, protože ti ze soutěže udělali něco víc, než jen další pěveckou reality show, kterých je mraky. ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Ou Ou Ou ... tak takéto prekvapenie som nečakal. Po všetkých možných druhoch speváckych súťaží prichádza jedna ktorá dokázala vo mne vzbudiť obrovský záujem. V prvej časti bolo prezentovaných veľa skvelých a talentovaných spevákov a pár ich bolo vážne úžasných. A ku mentorom len toľko, že vybrať lepšiu partiu sa asi ani nedalo. Takže z mojej strany zatiaľ výrazná spokojnosť a vážne sa teším na nové diely. ()

Diego 

všechny recenze uživatele

Né-li vůbec nejlepší složení poroty v těchlech soutěžích, samozřejmě, že je to strojené do účelových emocích jako žiju v autě, jsem lesbicka, kde rodiče brečí většinu show, ale je to zábava a já jim to žeru. Neberme ohled na rozpočet, ale vidět tu změnu oprotí českému hlasu, ve vytváření emocí a v té osobní rovině, se kterou pracujou porotci a moderátor k soutežícím. A né jako Mareš, který do lidí tluče, nekud nedostane tu odpoved, kterou chce. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

V USA je sice podobných soutěží hromada a tak dávám dvě hězdy spíše pouze za to, že i obyčejný tulák z ulice zazpívá tak, že by polovina našeho národa zírala s otevřenou papulou. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Kladem této pěvecké soutěže je čtveřice porotců. Především dvojice Adam Levine a Blake Shelton je hodně zajímavá. Jejich slovní přestřelky a vzájemná chemie jsou to, co mě přijde jako nejlepší na této soutěži. Ve čtvrté sezoně nahradila Ce Lo Greena a Christinu Aguileru dvojice Shakira a Usher. To byla sezona, která mě bavila nejvíc a ze které jsem viděl větší část. V páté se vrátila komplet stará čtveřice a to byla asi chyba. Úroveň šla dolu a tvůrci to snad pohopili, když se pro šestou sérii vrátili Shakira a Usher. Co se týká pěvecké stránky ...tak to je průměr. Popravdě, to mě na této soutěži zajímá asi nejméně. ()

xxSmoldaxx 

všechny recenze uživatele

Zádná pěchota nebo trapný zpěváci, co se chtějí jen zviditelnit. Pouze opravdoví zpěváci, kteří si šanci zasloužej. Každej coach má něco do sebe a je to zábava sledovat. Svěží podívaná oproti Talentům, xFaktorům a Idolům....77% ()

Georgiana 

všechny recenze uživatele

The Voice! Tak tohle se prostě povedlo, skvělý originální formát na NBC, který oprášil všechny ty nudné pěvecké soutěže a postavil pravidla netradičně, kde rozhoduje opravdu jen zpěv. Tak jako Američani prožívají volby, tak jsou hysteričtí a emociální i všude jinde a to dělá z téhle americké verze tu nejlepší. Všichni z poroty jsou charismatičtí a ačkoliv Aguileru nemám v lásce, nějakým způsobem si mě tady docela získala. Adam ten to opravdu někdy hezky prožívá :D /..a vůbec v téhle soutěži se zpěváci neprotloukají sami, ale je skvělé, jak jim vedoucí týmu osobně pomáhají - chtějí přece vyhrát ne :P?!/. A miláčkem je samozřejmě Cee Loo s jeho úžasným mazlíčkem =D. Minulý ročník byly opravdu neskutečné pěvecké výkony až z toho mrazilo.. A tak jak většinou u obdobných soutěží, čím blíže ke konci, tím se ztrácí "tempo", tak tady jsem se neskutečně těšila na každý a každý díl, ten zpěv byl prostě fantastickej! S X Factorem na FOXu si budou dělat pěknou konkurenci :). ()

Loooki 

všechny recenze uživatele

Na The Voice je najlepšia porota, na ktorej sa niekedy bavím viacej ako na samotných súťažiacich.Hodnotené po II.sérii. ()

bagetka007 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem takovýchto soutěží mám již dost (přestože The Voice je tou nejlepší pěveckou), pokaždé se vždy dívám jen na "blind auditions". V USA teď zrovna finišuje druhá sezóna, v UK a Austrálii před pár týdny začala sezóna 1. ()

anaon 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší formát pěvecké soutěže, který jsem zatím viděla. Nejzajímavější byly první díly s "blind auditions", za velké plus považuji, že soutěžící byli už předvybraní a skoro ve všech případech šlo o zajímavé lidi, kteří zpívat opravdu uměli. Takže žádná otravná a trapná looserovská vystoupení. Soutěžící vypadávají až drasticky rychle, takže svého oblíbence si moc neužijete, na druhou stranu to má zase spád. Pochválit musím i za výběr písní, které se občas objeví i ve velmi netradičním a zajímavém pojetí. Výborně vybraní jsou i porotci, ale trochu překvapivě se mi jako nejslabší článek zdá Christina Aguilera. Zato Blake mi přijde do soutěže zainteresován nejvíc, ani bych do něj neřekla, že to bude tak prožívat :) Už se těším na další řadu. ()

Carthorias 

všechny recenze uživatele

Svéží hudební reality show, podobná superstar a přece tak odlišná. Největším tahákem je obsazení všech čtyř koučů, kteří, narozdíl od X factoru nebo idolu, jsou aktuálně velkými hvězdami showbusinessu (V době soutěže měli všichni čtyři nahrávku v top 20 americké hitparády) a neustálé hašteření mezi nimi tvoří základ té show. Struktura show je taky dokonalá, od blind auditions (ten hlavní gimmick s otáčením křesel), přes battle rounds (asi vůbec nejlepší část soutěže, kdy proti sobě zpívají 2 soutěžící v boxerském ringu) až po finálních pár kol, kde už je formát podobný superstar. Třetím bodem dokazujícím nadřazenost nad superstar je fakt, že se v soutěži bez výjimky nevyskytne špatný zpěvák, tím pádem se eliminují trapáci prvních kol talentových soutěží a stopáž není naplněná podobnými individui jako tahle aberace: http://www.youtube.com/watch?v=oOzinUQvjCU Nicméně velmi se bojím české adaptace, vzhledem k tomu, že výběr poroty dostal na starosti nejspíš nějaký pomatenec. ()

Thery 

všechny recenze uživatele

Pěveckých soutěží je ažaž. Bohužel ne všechny jsou kvalitní (většina z nich je dokonce nekoukatelná). The Voice je vyjímkou. Hlavní myšlenka - aby si porotci nemohli vybírat podle vzhledu - je velmi dobrá. To samo o sobě na dobrou reality show nestačí a tak jsou tu 4 porotci (kteří nemohli být vybráni lépe - asi první show v hledání talentů, kde mi ani jeden nevadí), kteří narozdíl od Idolů, X Faktorů a Talentů mají za úkol soutěžící podpořit a poradit jim a ne je jen kritizovat. Další věc, která je na US verzi Voice velmi dobrá je, že to, že má nějaký soutěžící opravdu dobrý hlas ještě neznamená, že se otočí všichni porotci (narozdíl od české vezre, kde stačil průměrný zpěvák) - každý si totiž sestavuje tým podle jeho vlastních představ a to neznamená jen dobrý hlas. Třešničkou na dortu jsou chvíle, kdy mají o nějakého soutěžícího porotci opravdu velký zájem a soutěží o něj slovními přestřelkami (které ale nejsou navzájem urážlivé). Sečteno podtrženo, The Voice si zaslouží, aby jste mu dali alespoň šanci a myslím že dokáže velmi dobře překvapit. ()

lmc 

všechny recenze uživatele

Skvělá pěvecká show, která konečně přidává další rozměr a perspektivu především castingu. Porotci soutěže jsou Adam Levine, Cee Lo Green, Blake Shelton a Christina Aquilera. Začal jsem psát popis castingu, ale nevím jak to přehledně popsat - musí se to vidět:) řekněme, že porotci si volí soutěžící do svých týmu, ale jen podle zpěvu (jsou k soutěžícím otočeni zády). Pokud chce soutěžícího více porotců, zpěvák si vybere koho chce za mentora v průběhu soutěže. Pokud si soutěžícího nikdo nezvolí, vypadává. Každopádně pokud rozumíte angličitině, doporučuji shlédnout - rozhodně casting je dosti průlomový a začíval jsem neskutečné dojetí při stisknutí tlačítka u porotců - posuďte sami, The Voice od NBC. ()

Reklama

Reklama