Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Torrance Shipmanová je v posledním ročníku střední školy. Její přítel Aaron odešel na vysokou školu, a tak se může více věnovat škole. Torrance je také v týmu roztleskávaček školního fotbalového družstva Býků, které není moc úspěšné, zato roztleskávačky několikrát po sobě vyhrály národní titul. V týmu nejsou jen dívky, ale také chlapci a jejich výkonnost je opravdu dobrá. Když se volí nová kapitánka týmu, stará a odcházející kapitánka Zrzka doporučí, aby novou kapitánkou byla právě Torrance. Při prvním tréninku se však zraní jedna členka sestavy, a tak musí družstvo doplnit v konkurzu. Do školy nastoupili noví žáci – pohledný Cliff a jeho sestra Missy. Torrance se Cliffovi líbí a není divu, že se oba brzy spřátelí. Missy se dostaví na konkurz, ale je členkami poroty neustále zesměšňována, avšak Torrance se líbí a i když zprvu odmítne svou účast v týmu, Torrance jí přemluví a přijme. Když Missy vidí poprvé soutěžní sestavu roztleskávaček, okamžitě pozná, že je sestava oprásknutá – ukradená. Sdělí to i Torrance a vezme jí na trénink skupiny Compton Clovers. Tam Torrance vidí, že měla pravdu Missy. Zjistí, že Zrzka sem chodila nahrávat cvičení na video a pak sestavu prezentovala jako svojí. Kapitánka Clovers napadne Missy a Torrance, že zase přišly krást, ale není to pravda, což dívky Isis nedokáží vysvětlit. Torrance o všem informuje tým, ale ten nechce měnit již nacvičenou sestavu. Torrance ví, že musí nacvičit jinou sestavu a v zoufalství volá Aarona, aby jí poradil. Ten jí doporučí choreografa Sparkyho, který přichází snad s novou výtěznou sestavou... (TV Nova)

(více)

Recenze (87)

misstake odpad!

všechny recenze uživatele

Nevidím jediný důvod, proč by měl člověk shlédnout tento film (pokud není teenager a nechodí na střední školu v USA). Neuvěřitelně nudná, nezábavná podívaná, kdy je člověk nucen skledovat, jak nějaké střelené borky trénují nějaké nenormální sestavy. Ani chvíli to není vtipné, jenom minimálně romantické. Na druhou stranu je tam Kirsten Dunst, ta je dobrá, dokonce to i přesvědčivě zahrála, takže jí tu blbost její postavy 100 % uvěříte. Ale abych dal víc než odpad, na to bych se musel trochu míň nudit. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Ono to asi i bylo "myšleno upřímně". Tedy něco v tom smyslu, že za nablýskanou slupkou těchto roztleskávaček a jejich úsměvem může vězet i trocha čehosi hlubšího. Samozřejmě, takhle vysoké ambice musí být ukrutně zaobaleny ve vtipném a herecky přijatelném obalu, a tahle snaha narazila na pořádně nabroušenou kosu. Kirsten Dunst že je herečka? Tady určitě nikoliv! ()

Reklama

Mazlik4 

všechny recenze uživatele

Pokut jste roztleskávačka (či snad dokonce roztleskávač) musíte se u filmu zatraceně dobře pobavit. V opačném případě radím - berte ho s velkým nadhledem. Já jsem shodou okolností měl možnost do tohoto sportu nakouknout - potvzuji, že film skutečně (velice) reálně zachycuje nejen atmosféru tréningů, či závodů. Ale i mentalitu a chování holek. ()

Klay 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu s jakym despektem jsem k tomuhle dilku pristupoval musim uznat ze jsem se ani chvilku nenudil. A to je u takove limonady urcene spis pro ctrnactilete holky nezvratny dukaz ze ten film nejake kvality ma. Znovu uz to videt nemusim, ale zazivaci potize jsem pri sledovani take nemel, tak proc ne? Lepsi tohle nez teenagerovske komedie kde se zvraci, prdi a ejakuluje a rika se tomu humor. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vřele doporučuji pro pochopení faktu, že cheerleading je dřina a sport jako každý jiný. Ale nedoporučuji jako film, protože ten je stejně naivní jako jsou herecké výkony přehnané. Být Bravo, Girls! (název vůbec není v našich zeměpisných šířkách kalkul, to ani náhodou:P) bernou mincí coby sonda do života těch holčin a fešáků co zpříjemňují mnohdy tragické dění na hrací ploše, mysleli byste si, že život všech těch na věci zúčastněných je jedno velké teatrální gesto (viz scénka "tak vylez z toho auta a rozbiju ti držku" - fuj, husí kůže, takhle nepřehrával snad ani Jeremy Irons v Dungeons And Dragons), a i když ji nemám právě rád, na rovinu říkám, že KD je mnohem lepší herečka než tady předvádí. Fakt, že fyzicky nedosahuje "kvalit" kapitánky roztleskávaček, tady není na škodu, spíš podporuje to co se Bravo, Girls! snaží ukázat, a sice to, že ne všechny roztleskávačky jsou duté jak štoudev a tahají se s členy fotbalového mužstva své školy. Nevertheless obvyklý styl teenage filmíků (kočky, fešáci, oblíbenost a vysoká noha) zůstává a nezvracím na něj další hanopis jen proto, že o tom tenhle film není. Celkově to ujde, pobavíte se, budete ušetřeni pseudovtipných vulgarismů a nechuťáren jaké byste čekali, když vám někdo řekne, že jde o komedii o roztleskávačkách, a to se cení. Takže výsledné hodnocení - příjemných 60%. PS: Ne že by to byly nějaké super punkové vzory, ale neznat CLASH??? To je snad možný jen v popíkoidní americe. PUNX NOT DEAD, a ještě že tak, lidičky tancujte pogo!!:P Já to musel napsat, páč jinak vás v tomhle filmu nic nepřekvapí:) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Role Torrance byla Kirsten Dunst blízká. I ona byla na střední škole roztleskávačkou. (zajda404)

Související novinky

Nová komedie pro Jennifer

Nová komedie pro Jennifer

21.03.2005

Jennifer Aniston si zahraje vedle Vince Vaughna v THE BREAK UP pro Universal Pictures. Mezi tímto rozhodnutím se ukázalo, že režie se chopí Peyton Reed, který už má zkušenosti s režií oblíbeného… (více)

Reklama

Reklama