Reklama

Reklama

Šimpanzi

Trailer 1

Studio Disneynature, které stálo u vzniku dokumentárních filmů Země, Oceány nebo Africké kočky, přináší nový film nazvaný Šimpanzi, úžasný příběh o vítězství jednotlivce a pevných rodinných vazbách. Vydejte se do srdce afrického deštného pralesa a poznáte Oskara, roztomilé šimpanzí mládě, které si umí užívat života. Svět pro Oskara a jeho kamarády představuje jedno velké hřiště, jež klidně mohou za chvilku obrátit vzhůru nohama. Jsou plní zvědavosti, touhy po objevování a radosti a s oblibou se opičí po ostatních, zároveň ale patří mezi nejzajímavější osobnosti zvířecího světa. Díky vysoké kvalitě obrazu budete mít příležitost zblízka sledovat Oskara i jeho příbuzné, jak se pohybují ve svém původním prostředí pralesa. Před vámi se odehraje inspirující dobrodružství plné odvahy a přirozeného kouzla. Příběh šimpanze Oskara si vás zkrátka získá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

Radko 

všechny recenze uživatele

Príbeh ako vystrihnutý z príručky ako robiť žižané ťuťuťu dojímavé príbehy o opičkách z pralesa zaujme zopár edukatívnymi momentami zo života milých šimpanzov. V skutočnosti ide o tvory dosť sebecké (neváhajú ignorovať opustené mláďa vlastnej grupy po smrti matky) a krvilačne medzi sebou bojujúce o teritóriá šťavnatých bobúľ a výživných orechov. Neraz pri týchto súbojoch dochádza k usmrteniu člena konkurenčnej skupiny. Vedeli ste tiež, že šimpanzy sú aj selektívni mäsožravci? Nejedia hocijaké zviera - krvavú pochúťku im dodáva mäsko ulovených dlhochvostých opíc iného druhu. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Krásny, emotívny dokument o spoločenstve šimpanzov v srdci džungle a malom Oscarovi, ktorý sa musí vysporiadať so smrťou matky a zaradiť sa do normálneho života, čo však nie je také jednoduché, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Odporúčam všetkými piatimi. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Tušil som že to bude nature-pecka(mená zo zákulisia hovoria sami za seba:)), tak išiel rovno do 1080p verzie. Bez zaváhania fullka, nazdar! ()

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Pekný dokument o šimpanzej skupinke, ktorá žije niekde v srdci džungle v Afrike. Príbeh sa točí okolo malého Oskara a jeho každodenných radostiach a starostiach, ktoré prežíva so svojou šimpanzou rodinou. Zábery na šimpanzov často striedajú krásne zrýchlené zábery pomalého života v džungli, ktoré sú skutočne úžasné. Dokument je však iba "obyčajným" príbehom šimpanzej rodinky, bez akýchkoľvek faktov o šimpanzoch, čo mi trochu chýbalo. Keďže je to dokument, tak som čakal, že sa o nich niečo zaujímavé aj dozviem. Napríklad dokument The Meerkats, mi prišiel v tomto smere viac vyrovnanejší a pútavejší. Napriek tomu to bol zaujímavý pohľad do života šimpanzov. ()

cindy 

všechny recenze uživatele

Tento dokument byl zajímavý tím, že se dvě tlupy šimpanzů, dělí o území, na kterém mají potravu.Mezi nimi vznikají rvačky o jídlo na cizím území, při jedné z nich zemře jedna samice, která má mládě.Mládě se snaží vetřít k jiným samicím, ale žádná ho nechce, nakonec se ho ujme samec, který mu předává svoje zkušenosti. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

75% ... Bez toho otravného naratívu by to bolo lepšie. Ale zábery nádherné, príroda úchvatná. Pri pohľade na takýto dokument si nedokážem predstaviť ako možno veriť teórii, že nás ľudí stvoril nejaký pán boh. Sorry, ale nie! ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Jak tohle natočili??? Herci předvádějí úchvatné výkony, také kostyméři se předvedli, exteriéry dechberoucí, interiéry se ehm... nekonají. Jako bonus se divák dozví něco bulvárních informací ze života šimpanzů (úplně jsem sdílel jejich nechuť sedět v dešti na větvi). Ale pořád mi hlava nebere, jak mohli vědět, že když tam rozmístí ty kamery, že se tam něco semele... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Viac ako dokumentárny film je to skôr príbeh, kde šimpanzi nie sú kreslení, ale skutoční herci. Kritériá akčnej drámy s komediálnymi prvkami to možno dokonale nesplní, ale približuje sa. Je to kríženec žánrov a tak nie je nabitý faktami, kto sleduje klasické dokumenty o prírode, tak sa možno nič nové nedozvie. O to viac je to určené deťom, ktoré by si to dokázali vychutnať s plnohodnotným slovenským alebo českým dabingom, titulky pre ne nebudú to pravé. Aj podľa záverečných záberov klobúk dole pred filmovým štábom a ich nasadením. ()

skinnee 

všechny recenze uživatele

Viacej smerované pre malého diváka ale aj tak som si to užil. 5* aj kvôli záberom počas záverečných tituliek - dokumentárna filmárčina asi vôbec nie je dobre platená zábava. ()

Eki 

všechny recenze uživatele

Dokument o našich předcích, který je cílený primárně na malé děti. Takže pokud někdo čeká, že se dozví nějaké zajímavé informace o životě šimpanzů, tak je na omylu. Filmem provází infantilní komentář Tima Allena, ze kterého mi bylo občas stydno. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný příběh se spoustou krásných záběrů a slow-motion studií přírodních úkazů, Disney se ale zaměřil na mladého diváka, což je sice pochopitelné, ale mě to ne úplně vyhovovalo. ()

3mates33 

všechny recenze uživatele

Príjemná sonda do života šimpanzov, veľa chytrého, čím by ste sa mohli machrovať, sa nedozviete. Dokument poteší, aj keď my príde idealizovaný a miestami umelý. ()

Matthew013 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je to špatný dabing, nebo je to skutečně takhle v originále, ale výběr slov popisující chování šimpanzů v tomto dokumentu je dost zavádějící. Tak například: "nemovitost" - místo kde bydlí šimpanzi¨, "stopnout maminku" - mládě nase na zádech nese jeho maminka, "Fredy vede dopravu za snídaní ", "Restaurace není na stejném místě", "Dokonce není ani v jejich čtvrti". Tak to vypadá, že autoři těchto metafor mají méně inteligence než daní šimpanzi. Popisovat takhle dementně to, že šimpanzi hledají jídlo pokaždé na jiném místě v dokumentu, který se snaží vypadat vědecky, dost zpochybňuje jeho kvalitu. JE VTIPNÉ (možná i tragické), jak vnímají LIDÉ PŘÍRODNÍ SVĚT V DOBĚ POZDNÍHO KAPITALISMU. Proberte se ŠIMPANZI NEMAJÍ ŽÁDNÉ NEMOVITOSTI, ČTVRTĚ, dokonce ANI VOLNÝ TRH. :D O čem to vypovídá? A jakým dokumentům se dá na 100% věřit? ()

Sennhie 

všechny recenze uživatele

Šimpanzi prostě a jednoduše nejsou, alespoň v mých očích, tak zajímavý jako velké kočkovité šelmy. Celý příběh není ani dramatický, ani emočně vypjatý a ani oku lahodící, a tak si tvůrci vypomáhají pohledy na krajinu, které zaplňují snad jednu třetinu snímku, dále hudbou, která jen ruší a vůbec se nehodí. Tentokrát Disney Nature mě neoslnil a Šimpanzi zaostávají velkým krokem za Africkými kočkami. Tvůrci se snažili, ale bouchání klackem o zem se rovná velké nudě. ()

Reklama

Reklama