Reklama

Reklama

Šaty za půl milionu

(TV film)
  • Velká Británie The Secret Life of Haute Couture
Velká Británie, 2007, 58 min (Alternativní 45 min)

Obsahy(1)

Nejen pánové mají své tajné kluby. Jeden z vůbec nejtajnějších a nejtajemnějších dámských klubů na světě se týká módy. Existuje jen pár desítek těch nejbohatších dam, které mají ve svém šatníku zvlášť povedené kousky proslulých návrhářů. Zatímco někdo sbírá obrazy, tyto dámy sbírají šaty. Za halenku neváhají utratit deset tisíc dolarů, za sukni či šaty daleko více. to víte, ruční práce... Ač se podobná záliba může leckomu zdát bizarní a sobecká, budiž ke cti dam řečeno, že čestná místa na přehlídkách (v první řadě, rozumí se) a respekt ostatních vzbudí nová členka pouze dostatečnou výší daru na dobročinné účely. A protože se jedná většinou o Američanky, Francouzky či Britky, asi příliš nehrozí, že by dar sirotkům některá z nich zpronevěřila... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Tento dokument budem hodnotiť čiste subjektívne. Ako sa hovorí od srdca. Proste Punk! Je mi jedno, či je to dobre natočené. Nezaujíma ma v tomto prípade ani prístup autorov z BBC, ktorí to vyprodukovali. Pretože téma, ktorou sa tento snímok zaoberá je mi tak bytostne protivná a cudzia, že ma to doslova a do písmena rozčuľuje. Je mi z toho na zvracanie. Najradšej by som ich tam všetkých zmlátil do bezvedomia. Primitívne snobské svine. Svet sa zmieta vo finančnej kríze, v Afrike kapú deti od hladu, ale to je týmto starým, prašivým, silikónovým sukám jedno. Hlavne, že majú svoje "Šaty za pol milióna" od nejakého teplého módneho návrhára. Pokladajú sa za noblesné dámy, ale nie sú nič iné ako nechutný ľudský odpad! ()

DaliGala 

všechny recenze uživatele

Dokument z něhož se něco dozvíte, zároveň se u něj skvěle pobavíte a pokocháte. Chápu, že někomu připadá dokument o módě již automaticky povrchní. Můžete se na něj ale dívat s nadhledem, trošku si z šíleného světa módy utahovat, tak jak činí místy i samotná autorka snímku. Já osobně se musím přiznat, že jsem možná častěji záviděla, než si utahovala. A v závěru, když si autorka může sama obléci jeden z modelů haute couture, jsem měla husí kůži. A hlavně mně někdo konečně vysvětlil, co se děje s těmi bláznivými nenositelnými modely, které se na přehlídkách objevují! ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se zase jednou na cizí účet sqele... 8-o . . . Jojo, takhle holt pracuje BBC... :-] . . . A chudák Karl, ta komická kreatura s vizáží nemocné vyzábliny prej musel shodit 38 kilo, aby vyhovoval "klubovým pravidlům o tlouštících". Tož Karle, nevím co máš mezi nohama, ale když ti to stojí (?) za to... ;o))) . . . Každopádo zážitek byl i vidět všechnu tu načančanou "hótkútýr" pósérskou vylízanost a uvědomit si přitom mimo jiné třeba i vysokou hru nízké úrovně našich tušašských celebřitních šmudel, pyšnících se falešnými kabelkami LV a parazitujících na veřejných zdrojích, aby nechcíply hlady... Ano, je třeba vnímat ty kontexty... %-[ . . . Pět hvězd tedy spíše s poťouchlostí a jígizlivostí i za ten tajný plán kouzla nechtěného - a ani se nedivím, že od šašskotelevizáckých blbek ten film pro uvedení na čétéčku dostal oslí název... Sranda. - - - P.S. Ale pozor, proti "modes robes" jako svébytné formě umění žádnej dyšputát(!) - to zas aby nebyla mejlka. Jen se opravdu směju některým těm zdegenerovaným >průvodním jevům< ... Nakonec, krásně o tom vypráví mistr Altman ve svém kongeniálním filmu "Pret-A-Porter" http://www.csfd.cz/film/130-pret-a-porter/ , kde mistrně vylíčil lesk a bídu celé té >vysoké módy< . Doporučuju jako doplňující cvičení k žánru... ;o) - - - - - (Poprvé viděno 15.5.2011 na >klubovým prostoru< , hodnocení 6., vysmátý kókótýrmentář zde jako druhý - 15.5.2011) ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

BBC mne opět přesvědčilo o své dokumentaristické dokonalosti. Jsem milovníkem a uctívačem umění módy. Myslím, že tento dokument by měla shlédnout každá žena a každý muž. Ti, kteří módu milují jej ocení jako vše, co o módě pojednává. Ti, kteří nedovedou pochopit lásku k módě jí po tomto dokumentu pochopí. Vždyť i sama reportérka, která se mi zdála ze začátku nepříliš zaujatá nakonec podlehla. ()

MaMitti 

všechny recenze uživatele

Svatá prostoto!! Dorota Máchalová by mrkala a určitě by byla na váze v pekle hravě převážena tíhou šatů a šperků kterékoliv jedné z dam tohoto dokumentu... I já mrkala, do téhle chvíle jsem si myslela, že princezny s touhou po nákladných šatech a zlatu, špercích, briliantech jsou už jen v pohádkách, ne, ony pořád žijí a jsou hrdé na to, no ...na co ony to jsou vlastně hrdé? Ty bláho, můžete mi věřit nebo ne, ale já jsem měla celý ten dokument před očima (vnitřníma) Matku Terezu a její jednoduchý bílý hábit s modrým lemováním ... Možná bych byla ochotná chápat (tuto) modu jako umění, ale rozhodně ne jako životní styl, kterým se nás pár "vyvolených" snažilo přesvědčit o své "jedinečnosti". Moderátorka mi připadala jako by ten dokument točila zejména kvůli tomu, že si třeba bude moci něco z těch skvostů vyzkoušet, no budiž, podařilo se jí to :-). Nevím, jak to mám hodnotit, takže hodnotím obsah a ten teda ... dejme tomu jedna hvězdička, neříkám, že se mi tam pár šatů nelíbilo, asi tak jedny :-)), takže jedna hvězdička :-). ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama