Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dívčí škola slečny Goddardové, rok 1963. Zde se odehrává příběh skupiny mladých žen, které se potýkají s každodenními problémy s dospíváním. Když se jejich škola dostane do finančních problémů, je sloučení s čistě chlapeckým zařízením na spadnutí. Děvčata z tohoto řešení nejsou nadšená a rozhodnou se ke vzpouře. Vytvoří tajné společenství a se vší energií brání výhradně dívčí charakter své školy. Uspějí tyto nezávislé dámy? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Chcete-li se podívat jak vypadala Kirsten Dunst, Rechael Leigh Cook, Gaby Hoffmann ve svých teenegerovských letech, mrkněte na tenhle snímek. Nečekejte nic světoborného, ale v pár pasážích filmu se snad i někteří z vás zasmějí. Já se taky párkrát zasmál. Jelikož jsem neměl přehnaná očekávání a musel jsem trochu vyselektovat neustálé rušení reklamou na Hallmarku (jejíž častost mě nemile překvapila), dávám 3*. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zhruba první polovinu filmu jsem si myslela, že už mě ničím více nezaujme, a že se mu nepodaří vyklouznout z průměru. Jenže pak se na scéně objevili chlapci od Sv. Ambrože, a do konce Stávky bylo o nášupovou zábavu vystaráno. Spousta úsměvných momentů, které vyvrcholí plesem. Celý děj se nese v bezstarostné, uvolněné a mladistvé atmosféře. Svérázné studentky v podání mladičké a roztomilé Kirsten Dunst, Monica Keena či Rachael Leigh Cook, byly okouzlující a přirozené. Pro snímek byly hlavními třpytivými klenoty a dodaly mu tu správnou dívčí rozjívenost. ()

Vicco 

všechny recenze uživatele

Milé, vtipné, chvílemi dojemné, po celou dobu zábavné. K tomu všemu sympatické herecké obsazení a skvělý dobový soundtrack. Tomuto filmu lze opravdu máloco vytknout, snad jedině závěrečná stávka mohla být delší (nikoliv nutně stopáží) a trochu méně naivní, stejně jako reakce na ni. Ale celkově tyhle vzpoury proti vrchnosti já mám rád, a této vzpouře jsem fandil obzvlášť rád. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu je možné Stávku vnímat jako prostřední část neoficiální trilogie o jednotlivých dekádách dospívání v USA, které tak trefně zosobnila Kirsten Dunst. V tomto filmu se ocitáme na počátku 60. let, v Úsměvu Mony Lisy jsme se vrátili do 50. a Čmuchalky obratem pokračovaly v 70. let. Kirsten byla vždycky u toho. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se od 24. června do 19. srpna 1997 v kanadském provincii Ontario, konkrétně ve městech Toronto a Whitby. (BMW12)

Reklama

Reklama