Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Percy Jackson, Annabeth, Luke, Grove a Thalia jsou pronásledování kyklopy a běží lesem do tábora polokrevných, aby si zachránili život. Thalia se rozhodne s netvory bojovat, aby svým přátelům umožnila útěk. Bohužel je v souboji zabita. Její otec, bůh Zeus, ale najde způsob, jak by mohla žít dál. způsob, jak by mohli žít všichni polobozi. Dá jim dar, který zajistí, že nikdo z nich už nezemře. Promění Thalii v borovici, která zajistí neviditelnou ochrannou bariéru kolem tábora. Po nějaké době se do tábora dostane i kyklop Tyson, který je nevlastním bratrem Percyho, mají společného otce Poseidona. Percy ani jeho přátelé nejsou z Tysonovy přítomnosti zrovna nadšení. Když však kolchidský býk prorazí ochrannou bariéru a ohrozí všechny v táboře, Tyson se zachová velmi statečně. Zjistí se, že někdo otrávil strom, a tím pustil býka do tábora. Byl to Luke Castellan, syn boha Herma. Má vztek na celý svět a chce tábor vyhladit... Percy se od delfské věštkyně dozví o příběhu z minulosti. Tři synové zlého Krona otce zabili a jeho ostatky svrhli do hlubin Tartaru. Ale Kronovi je souzeno, aby povstal a pomstil se Olympu i celému světu. Dále hovoří o proroctví, ve kterém má polobožský potomek jednoho z nich Krona přemoci, nebo také přinést zkázu, a to za pomoci zlatého rouna. Toto proroctví se jistě týká Percyho... Zlaté rouno je v Moři nestvůr, kterému lidé říkají Bermudský trojúhelník. Annabeth zjistí, že zlaté rouno by mohlo zachránit i strom, a tím znovu obnovit ochrannou bariéru kolem tábora. Nebyl to však Percy, kdo byl vybrán, aby se vydal hledat zlaté rouno, nýbrž jeho věčná rivalka Clarissa. Percy, Annabeth a Grover se rozhodnou také opustit tábor a vydat se hledat zlaté rouno na vlastní pěst a k jejich nelibosti se k nim přidá i Tyson. Navíc se dozvědí, že Luke už je také na cestě do Moře nestvůr. Našel ostatky Krona a chce ho s pomocí zlatého rouna zase oživit. To se nesmí stát, protože Kronos by zničil celý svět... (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (416)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

O trochu méně blbé, než první díl. Pořád ale dostatečně blbé na to, aby to bylo na hraně s fantasy sračkomety dneška. Nechápu, kde tvůrci pořád berou to sebevědomí na to, aby točili pokračování a topili v tom prachy. Přijde mi, že tyhle fantasy příběhy pro mladý, pakliže nejsou drsný jako třeba Hunger Games, nemají šanci. Stanovit nějaký fantasy svět tak, aby nevyzněl blbě, je totiž docela dost umění. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Moje TISÏCOVKA v hodnocení je bohužel Percy Jackson. Chjoo. Pecka. Ještě větší sračka, než jednička, akorát mám pocit, že tak nějak vyprchala ta svěžest. A hlavně vyprchal Sean Bean (byl tam vůbec???) a Kevin McKidd a úplně nejhůř to odsral Pierce Brosnan, jehož postava nevyprchala, jen herec se změnil. Tak nějak jsem naivně doufal, že to bude mít stejný sračkoidní grády jako Lightning Thief, ale se zmizelým osazenstvem jako by zmizela i zábavná sračkoidnost. Jo, zkouknul jsem Moře nestvůr na jeden zátah, aniž by mě to nějak bolelo, ale tady opravdu nehrozí, že budu mít doma blu-ray s tímhle filmem, takže chudák Lightning Thief zůstane na poličce asi sám. Může za to Chris Columbus, že jeho "jednička" byla pro mě zábavnější? Nebo opravdu to osazenstvo? Nebo je ve filmu ještě kousek něčeho jinýho, co Sea of Monsters postrádá? Takovej ten pověstnej kousek duše? Nevím. Sea of Monsters je nakonec přeci jen solidní rutina, dobře otrikovaná a !!! ozvučená !!!, ale nejsem si jistej, jestli ty tři hvězdičky dávám zaslouženě. [zhlédnuto někdy 17.9. v ústeckým CinemaCity], komentář napsán s hodně velkou sekyrou nad předprodukčním kusem DVD, nad jehož obalem jako bych se vrátil do osmdesátejch let. To opravdu nemohli přijít s lepším?? P.S. P.S. Nathan Fillion si to neskutečně dává! Škoda, že dostal odhadem půl minuty. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek, který v názvu slibuje celé moře nestvůr, ale nakonec vám jich dá jenom pár, protože víc ani není třeba. Bude to stačit. Divák bude mít pocit, že dostává naprosto skvělou podívanou, i když je to jen splácání několik bájí dohromady, a to v celek, který je skutečně hrozný mišmaš. Snaha o hlášky je hezká, jen jich je celkem málo. Mládeži by se tohle mohlo líbit, prznění bájí jim asi tolik vadit nebude. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

První Percy Jackson byla taková odlehčující americká rodinná fantasy ptákovina, která se mi líbila a působila na mě zcela průměrným dojmem. Bohužel nemohu to stejné říci o druhém pokračování, protože mi přišlo až příliš komerčně pojaté a zaměřené na spoustu psedovtipných scén a momentů, které mě nepobavily tak, jak asi původně tvůrci chtěli. Ostatně i to překopávání řeckých mýtů, kterého se zde dotkla celá řada uživatelů, mě ve výsledku také celkem vadilo. Zkrátka snímek, který pobaví nejvíce asi mladší publikum a nenáročné fanoušky fantasy. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalá oddechárna pro celou rodinu..ano fakt se na to může koukat táta, máma, děti a i pes a všichni budou spokojení. Herci jsou stejně jako v jedničce v pohodě a je vidět, že je ten film baví. Hustej maník byl ten táborovej kápo co každému mrvil jméno :) nestvůr je dost takže vizuálně si můžete chrochtat a příběh je fajn. Nečekejte žádnou logickou bombu ale tu v takovémto druhu filmů fakt nepotřebuju. Já se chtěl odreagovat a pobavit a to film naprosto splnil a těch 100 minut uteklo jako voda. Jinak tři čarodky v taxíku to byla tak šílená jízda že to trumflo i bláznivej autobus v Potterovi :) ()

Galerie (109)

Zajímavosti (16)

  • Než se Logan Lerman ujal role, Percyho Jacksona předtím neznal. S knižní sérií ho seznámili až jeho mladší bratranci. (Zdroj: Abicko.cz) (Dracconnis)
  • Když Hermés (Nathan Fillion) dává Annabeth (Alexandra Daddario) termosku s větry čtyř světových stran, říká, že se jedná o sběratelský kousek ze seriálu Herkules (od r. 1995). Hermés tvrdí, že se jedná o nejlepší seriál všech dob, který ovšem zrušili. To odkazuje na seriál Firefly (od r. 2002), kde Fillion ztvárnil jednu z hlavních rolí. (koviak)

Související novinky

Percy Jackson míří na Disney+

Percy Jackson míří na Disney+

16.05.2020

Knižní fantasy sága Percy Jackson se dočká nové adaptace na streamovací službě Disney+. Zprávu potvrdil autor předlohy Rick Riordan. Příběh vypráví mix řecké mytologie, historie a kouzel, v jehož… (více)

A kdy vlastně uvidíme...

A kdy vlastně uvidíme...

04.06.2012

...pokračování X-Men, Spielbergovu novou scifárnu nebo druhého Thora? Hollywoodská studia čachrují s daty premiér a obsazují volné termíny pro předpokládané hity. Tak především: příští rok Amerika… (více)

Reklama

Reklama