Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Percy Jackson, Annabeth, Luke, Grove a Thalia jsou pronásledování kyklopy a běží lesem do tábora polokrevných, aby si zachránili život. Thalia se rozhodne s netvory bojovat, aby svým přátelům umožnila útěk. Bohužel je v souboji zabita. Její otec, bůh Zeus, ale najde způsob, jak by mohla žít dál. způsob, jak by mohli žít všichni polobozi. Dá jim dar, který zajistí, že nikdo z nich už nezemře. Promění Thalii v borovici, která zajistí neviditelnou ochrannou bariéru kolem tábora. Po nějaké době se do tábora dostane i kyklop Tyson, který je nevlastním bratrem Percyho, mají společného otce Poseidona. Percy ani jeho přátelé nejsou z Tysonovy přítomnosti zrovna nadšení. Když však kolchidský býk prorazí ochrannou bariéru a ohrozí všechny v táboře, Tyson se zachová velmi statečně. Zjistí se, že někdo otrávil strom, a tím pustil býka do tábora. Byl to Luke Castellan, syn boha Herma. Má vztek na celý svět a chce tábor vyhladit... Percy se od delfské věštkyně dozví o příběhu z minulosti. Tři synové zlého Krona otce zabili a jeho ostatky svrhli do hlubin Tartaru. Ale Kronovi je souzeno, aby povstal a pomstil se Olympu i celému světu. Dále hovoří o proroctví, ve kterém má polobožský potomek jednoho z nich Krona přemoci, nebo také přinést zkázu, a to za pomoci zlatého rouna. Toto proroctví se jistě týká Percyho... Zlaté rouno je v Moři nestvůr, kterému lidé říkají Bermudský trojúhelník. Annabeth zjistí, že zlaté rouno by mohlo zachránit i strom, a tím znovu obnovit ochrannou bariéru kolem tábora. Nebyl to však Percy, kdo byl vybrán, aby se vydal hledat zlaté rouno, nýbrž jeho věčná rivalka Clarissa. Percy, Annabeth a Grover se rozhodnou také opustit tábor a vydat se hledat zlaté rouno na vlastní pěst a k jejich nelibosti se k nim přidá i Tyson. Navíc se dozvědí, že Luke už je také na cestě do Moře nestvůr. Našel ostatky Krona a chce ho s pomocí zlatého rouna zase oživit. To se nesmí stát, protože Kronos by zničil celý svět... (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (416)

honajz 

všechny recenze uživatele

Mám rád, když filmy pro teenagery mají alespoň trochu inteligentní scénář a nedělají ze mě jakožto diváka pitomce. Tady jsou jasně rozdané karty, nesklouzává to do kýče, dodržuje pravidla žánru, dobře se na to dívá, je to chvílemi dokonce zábavné, a od dobrodružné podívané nečekám Kierkegaarda. Příběh odsýpá, triky jsou na úrovni, quest tak trochu na úrovni původního Souboje titánů, tedy přiměřený, snad jen ta zmrtvýchvstání a větší nevyužití zombie z občanské války mě štvalo. Na rozdíl od jiných stupidních teenagerských sérií včetně restartovaného Star Treku, si tohle na nic nehraje, nesklouzává to do patetičnosti, motivace jsou uvěřitelné, konání postav taky včetně jejich neúspěchů i úspěchů. Ani jedno není buď zveličováno, aby divák musel ronit slzy, nebo heroizováno, aby si divák řekl, jaký je hrdina chlapák. Právě ta střídmost z toho dělá lepší film, než jsou veškeré jiné podobné. A samozřejmě mne potěšil Fillion, tentokrát ne jako Castle. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalá oddechárna pro celou rodinu..ano fakt se na to může koukat táta, máma, děti a i pes a všichni budou spokojení. Herci jsou stejně jako v jedničce v pohodě a je vidět, že je ten film baví. Hustej maník byl ten táborovej kápo co každému mrvil jméno :) nestvůr je dost takže vizuálně si můžete chrochtat a příběh je fajn. Nečekejte žádnou logickou bombu ale tu v takovémto druhu filmů fakt nepotřebuju. Já se chtěl odreagovat a pobavit a to film naprosto splnil a těch 100 minut uteklo jako voda. Jinak tři čarodky v taxíku to byla tak šílená jízda že to trumflo i bláznivej autobus v Potterovi :) ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Po nadupané jedničce, která mě osobně hodně bavila, ačkoli jsem vždycky měla všecky ty titány a Bohouše těžce u zadnice, přichází hůře obsazená i zrežírovaná, doslova tuctová, dvojka, v níž se na přehršel akce a tupé dialogy sazí víc než na zábavu. Z tohohle Percyho žádný Titán mezi dobrodružnými filmy pro dnešní omladinu nevzkvete, ale zůstane z něj tentýž outsider, jakým byl na začátku filmu. A tak stejně jako třem čarodějnicím, stačí i divákovi pouze jedno oko, aniž by se bál, že mu něco podstatného uteče. 3D: ** které se tu předvedlo, do světa taky velkou díru neudělá, až na pár zbrklých efektů slabota jako samotný film. 40% ()

mcb odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že může vzniknout něco dementnějšího než Souboj Titánů. Druhý Percy Jackson ale dokazuje, že řeckou mytologii lze znásilnit ještě brutálnějším způsobem - zatímco Columbusova jednička byla přiznaným guilty pleasure, Moře nestvůr je příšerným televizním "blockbusterem" s naprosto katastrofální úrovní všeho. Velmi odpudivý a pro cílového dětského diváka taky neuvěřitelně škodlivý film, kterých se (naštěstí) rodí málo. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak, protože Moře nestvůr je nudný film, kde je divákovi absolutně jedno, co se bude s kým dít a co bude vůbec následovat dál. Mytologie tu nefunguje, kdyby se nemluvilo o nějakých bozích, ani bych nevěděl, že tu mají být. Všechno je navíc tak strašně sterilní, až je to směšné. Postavy, které se milují, si to kvůli korektnosti nemůžou říci, natož se políbit. Herci jsou všichni nevýrazní, zaměnitelní a v podstatě nezajímaví. Stanley Tucci tu je bohužel jen chvilku, takže toho moc nezachrání. Freudenthalova režie toho zas moc nemůže dělat, i když se sympaticky snaží o sem tam zajímavý kamerový úhel nebo alespoň jakž takž zvládnutou akci. Jinak tu ale není vůbec nic - monstra vypadají dost digitálně a vlastně všechno působí dojmem lepší televizní záležitosti, která by se vyjímala o víkendu dopoledne na komerčních programech. Bavit se o 3D nemá smysl, protože to tu prakticky není a navíc je samozřejmě zkonvertované, takže některé scény opravdu dobře nevypadají. Celkem zbytečná záležitost, na které toho není moc k chválení. 30% ()

Galerie (109)

Zajímavosti (16)

  • Předlohou filmu je druhá kniha ze série o Percy Jacksonovy amerického autora Ricka Riordana, která u nás v roce 2010 vyšla pod názvem „Percy Jackson: Moře nestvůr“. (dandislav1991)

Související novinky

Percy Jackson míří na Disney+

Percy Jackson míří na Disney+

16.05.2020

Knižní fantasy sága Percy Jackson se dočká nové adaptace na streamovací službě Disney+. Zprávu potvrdil autor předlohy Rick Riordan. Příběh vypráví mix řecké mytologie, historie a kouzel, v jehož… (více)

A kdy vlastně uvidíme...

A kdy vlastně uvidíme...

04.06.2012

...pokračování X-Men, Spielbergovu novou scifárnu nebo druhého Thora? Hollywoodská studia čachrují s daty premiér a obsazují volné termíny pro předpokládané hity. Tak především: příští rok Amerika… (více)

Reklama

Reklama