Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Percy Jackson, Annabeth, Luke, Grove a Thalia jsou pronásledování kyklopy a běží lesem do tábora polokrevných, aby si zachránili život. Thalia se rozhodne s netvory bojovat, aby svým přátelům umožnila útěk. Bohužel je v souboji zabita. Její otec, bůh Zeus, ale najde způsob, jak by mohla žít dál. způsob, jak by mohli žít všichni polobozi. Dá jim dar, který zajistí, že nikdo z nich už nezemře. Promění Thalii v borovici, která zajistí neviditelnou ochrannou bariéru kolem tábora. Po nějaké době se do tábora dostane i kyklop Tyson, který je nevlastním bratrem Percyho, mají společného otce Poseidona. Percy ani jeho přátelé nejsou z Tysonovy přítomnosti zrovna nadšení. Když však kolchidský býk prorazí ochrannou bariéru a ohrozí všechny v táboře, Tyson se zachová velmi statečně. Zjistí se, že někdo otrávil strom, a tím pustil býka do tábora. Byl to Luke Castellan, syn boha Herma. Má vztek na celý svět a chce tábor vyhladit... Percy se od delfské věštkyně dozví o příběhu z minulosti. Tři synové zlého Krona otce zabili a jeho ostatky svrhli do hlubin Tartaru. Ale Kronovi je souzeno, aby povstal a pomstil se Olympu i celému světu. Dále hovoří o proroctví, ve kterém má polobožský potomek jednoho z nich Krona přemoci, nebo také přinést zkázu, a to za pomoci zlatého rouna. Toto proroctví se jistě týká Percyho... Zlaté rouno je v Moři nestvůr, kterému lidé říkají Bermudský trojúhelník. Annabeth zjistí, že zlaté rouno by mohlo zachránit i strom, a tím znovu obnovit ochrannou bariéru kolem tábora. Nebyl to však Percy, kdo byl vybrán, aby se vydal hledat zlaté rouno, nýbrž jeho věčná rivalka Clarissa. Percy, Annabeth a Grover se rozhodnou také opustit tábor a vydat se hledat zlaté rouno na vlastní pěst a k jejich nelibosti se k nim přidá i Tyson. Navíc se dozvědí, že Luke už je také na cestě do Moře nestvůr. Našel ostatky Krona a chce ho s pomocí zlatého rouna zase oživit. To se nesmí stát, protože Kronos by zničil celý svět... (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (416)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keďže sme sa v predchádzajúcej časti zbavili relatívne nudného predstavovania postáv, môžme si tentokrát užívať iba to dobrodružstvo. Užívať je však takisto relatívny pojem. Je ho tam spústa, dej sa valí z jednej lokácie do druhej, zobrazuje jednu akciu za druhou, ale švih a spád to postráda podobne veľkolepo. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

První Percy Jackson byla taková odlehčující americká rodinná fantasy ptákovina, která se mi líbila a působila na mě zcela průměrným dojmem. Bohužel nemohu to stejné říci o druhém pokračování, protože mi přišlo až příliš komerčně pojaté a zaměřené na spoustu psedovtipných scén a momentů, které mě nepobavily tak, jak asi původně tvůrci chtěli. Ostatně i to překopávání řeckých mýtů, kterého se zde dotkla celá řada uživatelů, mě ve výsledku také celkem vadilo. Zkrátka snímek, který pobaví nejvíce asi mladší publikum a nenáročné fanoušky fantasy. ()

Reklama

Astaroth12 odpad!

všechny recenze uživatele

To bol debil,čo napísal tuto knihu a ešte vatší bol ten čo to režíroval.Chvála bohu tuto knihu nemám doma,ale keby som ju mal tak by som si hned išiel kúpiť skartovačku,a už aj viem na čom by som ju vyskúšal.Takto DOJ....Ť Grécku mytologiu,tak to je už sila.V.Zamarovsky sa obracia v hrobe,keď náhodou videl tento film,tak by niekoho určite nakopal do riti.Veľmi zle okopírovaný Harry Potter,príbeh žiadny,triky ma tiež vobec nebavili aj ten Kronos bol úbohí.Strašne silový humor,a tomu jedno(dvoj okému)kyklopovi by som vrazil,vidličku do oka strašne mi bol nesympatický.A už viem prečo v tomto dieli niesu žiadne herecké hviezdy,v takejto k.....e hrať nebudú,majú recht.P.S.Pre mňa najzbytočnejší film za posledné roky. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pro CGIfily dobrý, pro milovníky béčkový akce ještě lepší, a pro děcka prvního stupně základní školy úplný terno. Žádná pecka to sice zas není, ale na jedno víkendový unavený odpoledne u televize to je jako dělaný. P.S. Ta jízda na mořským koníkovi byla faaakt divná, aneb Daddario do hamburgeru mezi dvěma teenagerema, to chceš vidět. To tvůrcům fakt nedošlo, jak debilně to celý vypadá, když čekovali testovací projekce? Shit. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k rozpočtu nadprůměrně otrikovaná a především velice zábavná blbina pro teenagery 15-, která se překvapivě soustředí na postavy a ve chvílích akce dovede uspokojit víc, než kupříkladu Wolverine. Jen kdyby Cinemart zase nevsadil na dabing, z něhož si sice lze původní anglické hlášky a nadhled vydestilovat, ale který přesto bolí hlavně v momentech, kdy vládne filmu takový Fillion a snaha o heroický patos. Filmu, který nechá puberťáky na kameru chlastat a v první scéně zabije dítě ale míň než tři dát odmítám, i kdyby byl sebehloupější. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (16)

  • Mezi filmem a knihou je několik rozdílů. Kniha například začíná Percyho (Logan Lerman) snem o tom, že je Grover (Brandon T. Jackson) v nebezpečí, ne příběhem Thalie (Paloma Kwiatkowski) o její smrti. Ve filmu je dále vynechána např. vybíjená s kanibaly  ze začátku knihy. Ve filmu se soutěžilo ve šplhu na věž, zatímco v knize se konaly vozatajské závody. Vynechanou postavou ve filmu je Tantalos, který měl nahradit Cheirona, který byl vypovězen do vyhnanství. V knize se oproti filmu Percy s Tysonem (Douglas Smith) potká ve škole, kam Percy chodil. Clarisse (Leven Rambin) v knize plula na lodi konfederace, ne na moderním bitevníku, jak je vidět ve filmu. Lukova (Jake Abel) loď Andromeda byla v knize výletní lodí, ne jachtou jako ve filmu a v knižní předloze se Luke nepokusil Kronose oživit. (Dracconnis)
  • Nakrúcanie prebiehalo vo Vancouveri a New Orleans. (ludovit14)

Související novinky

Percy Jackson míří na Disney+

Percy Jackson míří na Disney+

16.05.2020

Knižní fantasy sága Percy Jackson se dočká nové adaptace na streamovací službě Disney+. Zprávu potvrdil autor předlohy Rick Riordan. Příběh vypráví mix řecké mytologie, historie a kouzel, v jehož… (více)

A kdy vlastně uvidíme...

A kdy vlastně uvidíme...

04.06.2012

...pokračování X-Men, Spielbergovu novou scifárnu nebo druhého Thora? Hollywoodská studia čachrují s daty premiér a obsazují volné termíny pro předpokládané hity. Tak především: příští rok Amerika… (více)

Reklama

Reklama