Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Percy Jackson, Annabeth, Luke, Grove a Thalia jsou pronásledování kyklopy a běží lesem do tábora polokrevných, aby si zachránili život. Thalia se rozhodne s netvory bojovat, aby svým přátelům umožnila útěk. Bohužel je v souboji zabita. Její otec, bůh Zeus, ale najde způsob, jak by mohla žít dál. způsob, jak by mohli žít všichni polobozi. Dá jim dar, který zajistí, že nikdo z nich už nezemře. Promění Thalii v borovici, která zajistí neviditelnou ochrannou bariéru kolem tábora. Po nějaké době se do tábora dostane i kyklop Tyson, který je nevlastním bratrem Percyho, mají společného otce Poseidona. Percy ani jeho přátelé nejsou z Tysonovy přítomnosti zrovna nadšení. Když však kolchidský býk prorazí ochrannou bariéru a ohrozí všechny v táboře, Tyson se zachová velmi statečně. Zjistí se, že někdo otrávil strom, a tím pustil býka do tábora. Byl to Luke Castellan, syn boha Herma. Má vztek na celý svět a chce tábor vyhladit... Percy se od delfské věštkyně dozví o příběhu z minulosti. Tři synové zlého Krona otce zabili a jeho ostatky svrhli do hlubin Tartaru. Ale Kronovi je souzeno, aby povstal a pomstil se Olympu i celému světu. Dále hovoří o proroctví, ve kterém má polobožský potomek jednoho z nich Krona přemoci, nebo také přinést zkázu, a to za pomoci zlatého rouna. Toto proroctví se jistě týká Percyho... Zlaté rouno je v Moři nestvůr, kterému lidé říkají Bermudský trojúhelník. Annabeth zjistí, že zlaté rouno by mohlo zachránit i strom, a tím znovu obnovit ochrannou bariéru kolem tábora. Nebyl to však Percy, kdo byl vybrán, aby se vydal hledat zlaté rouno, nýbrž jeho věčná rivalka Clarissa. Percy, Annabeth a Grover se rozhodnou také opustit tábor a vydat se hledat zlaté rouno na vlastní pěst a k jejich nelibosti se k nim přidá i Tyson. Navíc se dozvědí, že Luke už je také na cestě do Moře nestvůr. Našel ostatky Krona a chce ho s pomocí zlatého rouna zase oživit. To se nesmí stát, protože Kronos by zničil celý svět... (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (416)

CBD 

všechny recenze uživatele

Percy Jackson: Moře nestvůr je solidní dětskou fantasy, která je zvládnutá jak po režijní, herecké či trikové stránce. Pokud chcete hledat problém, hledejte ve scénáři, který je právě díky ohledům na cílovou skupinu místy hodně zkratkovitý, nebo naopak doslovný. Celkově sice nejde o nadprůměrný film, který by měl šanci zabavit jak děti i dospělé, ale ti dospělí u jeho sledování nebudou trpět tolik, jak mohli původně předpokládat. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Po nadupané jedničce, která mě osobně hodně bavila, ačkoli jsem vždycky měla všecky ty titány a Bohouše těžce u zadnice, přichází hůře obsazená i zrežírovaná, doslova tuctová, dvojka, v níž se na přehršel akce a tupé dialogy sazí víc než na zábavu. Z tohohle Percyho žádný Titán mezi dobrodružnými filmy pro dnešní omladinu nevzkvete, ale zůstane z něj tentýž outsider, jakým byl na začátku filmu. A tak stejně jako třem čarodějnicím, stačí i divákovi pouze jedno oko, aniž by se bál, že mu něco podstatného uteče. 3D: ** které se tu předvedlo, do světa taky velkou díru neudělá, až na pár zbrklých efektů slabota jako samotný film. 40% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Druhý Percy nezklamal. opět jde o zábavnou jízdu, která se mi trefila do infantilní nálady. Už jsem se smířil s tím, že do své dcery Petišku asi nenacpu. Nebo alespoň ne takovým způsobem, jakým bych chtěl. A tak když se nejdřív koukne na Percyho a nasaje pár poznatků z antické mytologie, třeba se pak bude ke klasickým legendám stavět jinak. A když ne, tak je to pořád lepší, než kdyby koukala na Pottera, Tvajlajt nebo Narnii...............no i když na to vlastně čumí taky. 65% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k rozpočtu nadprůměrně otrikovaná a především velice zábavná blbina pro teenagery 15-, která se překvapivě soustředí na postavy a ve chvílích akce dovede uspokojit víc, než kupříkladu Wolverine. Jen kdyby Cinemart zase nevsadil na dabing, z něhož si sice lze původní anglické hlášky a nadhled vydestilovat, ale který přesto bolí hlavně v momentech, kdy vládne filmu takový Fillion a snaha o heroický patos. Filmu, který nechá puberťáky na kameru chlastat a v první scéně zabije dítě ale míň než tři dát odmítám, i kdyby byl sebehloupější. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Prvého Percyho som nevidel, ale zaujímavo nastrihané ukážky ma presvedčili o tom dať „Moři nestvůr“ šancu. Popravde, do prvého filmu sa po tejto skúsenosti už rozhodne nepustím. Na Percy Jacksonovi je totiž možné nájsť pozitíva len veľmi ťažko. (pod)Priemerný režisér Thor Freudenthal natočil jednu infantilnú, nesúrodú vykrádačku Harry Pottera, ktorej by svedčal akurát doobedňajší vysielací čas počas pracovného týždňa na nejakej druhoradej televíznej stanici, a nie veľké plátno. Celá mytológia, ktorú sa film snaží vytvoriť je úplne chabá a nepodstatná. O samotných bohoch sa tu síce hovorí v každej druhej vete, ale nie sú nijako znázornení, čiže by sa nič nestalo, ak sa v scenári vôbec nevyskytovali, a tým pádom pre príbeh pôsobia úplne nepodstatne. Navyše samotné ľudské postavy sú nezaujímavé, dohromady tárajú o ničom, chovajú sa detinsky a vo výsledku Vám bude od prvej sekundy ukradnuté, čo sa s nimi stane a kam dej smeruje. Celé to je navyše až príliš okatá vykrádačka Potteroviek, resp. snaha zviesť sa na ich úspechu – pri scéne s taxíkom to priam až bije do očí! (a to vôbec nie som fanúšikom Pottera, takže udelené hodnotenie nie je výsledkom pocitu krivdy). Namiesto toho sa film sústredí na predvedenie čo najväčšieho množstva chabej akcie, ktorá má základ v hromade digitálnych efektov. To by možno nebolo na škodu, ak by film dokázal ponúknuť pútavý vysokorozpočtový vizuál. S 90 miliónmi amerických doláčov však dnes už blockbuster nenatočíš a druhý Percy Jackson aj tak vyzerá. Triky sú na úrovni ledva konca deväťdesiatich rokov, bájne stvorenia do obrazu vôbec nesedia, nepôsobia ani jedným pixelom prirodzene a navyše sa s takouto mizériou pokúšajú každú chvíľu o 3D efekt hádzaním predmetov priamo do plátna, čo len podčiarkuje hlúposť celého filmu. Tým pádom trpí aj spád filmu, pretože napriek tomu, že film servíruje akčnejšie scény každú chvíľu, tak budete si priať, aby čím skôr skončili. Aby som len nekritizoval, tak akcia, aj napriek tomu, že je úplne zúfala, sterilná, rutinná a miestami až trápna, je natočená aspoň maximálne prehľadne. Mladiství herci nie sú úplne na zahodenie a občas budia aj sympatie, len hrajú absolútne nezaujímavé postavy. Vydaril sa asi aj tak jeden vtip – o zrušenom seriály. Stále to je však zúfalo málo, na viac ako tú jednu hviezdu to rozhodne nebude. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (16)

  • Nakrúcanie prebiehalo vo Vancouveri a New Orleans. (ludovit14)
  • Palica s dvoma hadmi, ktorú drží Hermes (Nathan Fillion), sa podľa gréckej mytológie nazýva caduceus. Vznikla z lieskovej palice, ktorú mu na znak uzmierenia venoval Apolón. Mala zázračnú schopnosť uzmierovať a utišovať škriepky. Keď ju raz Hermes hodil medzi dva zápasiace hady, hneď sa prestali hrýzť a ovinuli sa okolo nej. (Greenpeacak)

Související novinky

Percy Jackson míří na Disney+

Percy Jackson míří na Disney+

16.05.2020

Knižní fantasy sága Percy Jackson se dočká nové adaptace na streamovací službě Disney+. Zprávu potvrdil autor předlohy Rick Riordan. Příběh vypráví mix řecké mytologie, historie a kouzel, v jehož… (více)

A kdy vlastně uvidíme...

A kdy vlastně uvidíme...

04.06.2012

...pokračování X-Men, Spielbergovu novou scifárnu nebo druhého Thora? Hollywoodská studia čachrují s daty premiér a obsazují volné termíny pro předpokládané hity. Tak především: příští rok Amerika… (více)

Reklama

Reklama