Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Percy Jackson, Annabeth, Luke, Grove a Thalia jsou pronásledování kyklopy a běží lesem do tábora polokrevných, aby si zachránili život. Thalia se rozhodne s netvory bojovat, aby svým přátelům umožnila útěk. Bohužel je v souboji zabita. Její otec, bůh Zeus, ale najde způsob, jak by mohla žít dál. způsob, jak by mohli žít všichni polobozi. Dá jim dar, který zajistí, že nikdo z nich už nezemře. Promění Thalii v borovici, která zajistí neviditelnou ochrannou bariéru kolem tábora. Po nějaké době se do tábora dostane i kyklop Tyson, který je nevlastním bratrem Percyho, mají společného otce Poseidona. Percy ani jeho přátelé nejsou z Tysonovy přítomnosti zrovna nadšení. Když však kolchidský býk prorazí ochrannou bariéru a ohrozí všechny v táboře, Tyson se zachová velmi statečně. Zjistí se, že někdo otrávil strom, a tím pustil býka do tábora. Byl to Luke Castellan, syn boha Herma. Má vztek na celý svět a chce tábor vyhladit... Percy se od delfské věštkyně dozví o příběhu z minulosti. Tři synové zlého Krona otce zabili a jeho ostatky svrhli do hlubin Tartaru. Ale Kronovi je souzeno, aby povstal a pomstil se Olympu i celému světu. Dále hovoří o proroctví, ve kterém má polobožský potomek jednoho z nich Krona přemoci, nebo také přinést zkázu, a to za pomoci zlatého rouna. Toto proroctví se jistě týká Percyho... Zlaté rouno je v Moři nestvůr, kterému lidé říkají Bermudský trojúhelník. Annabeth zjistí, že zlaté rouno by mohlo zachránit i strom, a tím znovu obnovit ochrannou bariéru kolem tábora. Nebyl to však Percy, kdo byl vybrán, aby se vydal hledat zlaté rouno, nýbrž jeho věčná rivalka Clarissa. Percy, Annabeth a Grover se rozhodnou také opustit tábor a vydat se hledat zlaté rouno na vlastní pěst a k jejich nelibosti se k nim přidá i Tyson. Navíc se dozvědí, že Luke už je také na cestě do Moře nestvůr. Našel ostatky Krona a chce ho s pomocí zlatého rouna zase oživit. To se nesmí stát, protože Kronos by zničil celý svět... (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (416)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

"Zloděje blesků" jsem neviděl a možná mi díky tomu utekla celá řada souvislostí a vůbec celkové fungování vesmíru Percyho Jacksona, to ale není jediný důvod proč je film v mých očích, tak neskutečně mizerný, hloupý a nudný zároveň. Pokud očekáváte nenáročnou, napínavou a zábavnou fantasy, najdete asi tak 100 daleko lepších kusů než je tahle debilita, která snad nemůže být zábavná ani pro diváky předškolního věku. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Lerman je pořád fajn a úvod s hláškujícím Tuccim docela šlape, ale jinak je to málem podprůměrná bída s občas zbytečně dětinským humorem (hadi), která se dopustila hlavně dvou zásadních chyb - nepochopitelně udělala z Alexandry Daddario blondýnu a z Leven Rambin brunetu! Chtěl jsem jít na tři, ale už za půl dne to vybledlo natolik, že mi v hlavě zbyla jen geniální pětiminutovka s Fillionem. Proč sakra nemohl jít s nima?!? :) (5/10) ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

První Percy Jackson byla taková odlehčující americká rodinná fantasy ptákovina, která se mi líbila a působila na mě zcela průměrným dojmem. Bohužel nemohu to stejné říci o druhém pokračování, protože mi přišlo až příliš komerčně pojaté a zaměřené na spoustu psedovtipných scén a momentů, které mě nepobavily tak, jak asi původně tvůrci chtěli. Ostatně i to překopávání řeckých mýtů, kterého se zde dotkla celá řada uživatelů, mě ve výsledku také celkem vadilo. Zkrátka snímek, který pobaví nejvíce asi mladší publikum a nenáročné fanoušky fantasy. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tak tohle pro mě bylo velké zklamání. V prvním díle se mi líbila originalita tématu i samotný příběh. Je pravda, že od dvojky už jsem trochu čekala podobnou atmosféru a možná zase nějaký ten útržek mytologie (Kterého se mi ale dostalo, tak v podobě dvou minut). Příběh je placatý a jednoduchý, má spustu logických do očí bijících zádrhelů, podivných pasáží bez souvislostí a celkově jsem si čas od času ťukala na čelo (když to vyjádřím zjemněně). Knižní předlohu jsem nečetla, takže podle toho nemůžu posuzovat, ale tenhle snímek se moc nepovedl a dokonce odešli i něktřeří dobří herci, co se objevili v prvním dílu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro děti je slepencem rozličných akcí využívajících řecké mytologie podle svého tak, jak to jen Američané umí. Jelikož jsem, stejně jako od prvního dílu, očekával jen barvotiskovou naivní zábavu, zas tak moc jsem zklamán nebyl. Triková stránka je velmi kolísavá. Slušivá Charybda (zatraceně, proč neukázali dračí Skyllu?!), byť podle mytologie se v jejích útrobách voda vaří..., průměrný mořský koník a hodně nepovedené digitální vlny (živly jdou prý v PC nejhůře). Nevím, zda neznalí odhalí stařeny Graye či se zorientují v otázce titáni (Cronos - zde zavřený nepochopitelně v arše úmluvy) vs. bozi...., což nakonec není úplně důležité. Více mi vadilo, že jsem měl celou dobu pocit, jako bych sledoval další díl Harryho Pottera....a pak ženské představitelky - neuvěřitelně protivné čúzy vzhledem i chováním. Sympatickou ženu zde prostě nenajdete.... Když nebude odpoledne nic jiného v bedně a za okny se budou čerti ženit, tak na jedno podívání klidně. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (16)

  • Palica s dvoma hadmi, ktorú drží Hermes (Nathan Fillion), sa podľa gréckej mytológie nazýva caduceus. Vznikla z lieskovej palice, ktorú mu na znak uzmierenia venoval Apolón. Mala zázračnú schopnosť uzmierovať a utišovať škriepky. Keď ju raz Hermes hodil medzi dva zápasiace hady, hneď sa prestali hrýzť a ovinuli sa okolo nej. (Greenpeacak)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporila viac ako 15 000 pracovných miest. (Laslo)

Související novinky

Percy Jackson míří na Disney+

Percy Jackson míří na Disney+

16.05.2020

Knižní fantasy sága Percy Jackson se dočká nové adaptace na streamovací službě Disney+. Zprávu potvrdil autor předlohy Rick Riordan. Příběh vypráví mix řecké mytologie, historie a kouzel, v jehož… (více)

A kdy vlastně uvidíme...

A kdy vlastně uvidíme...

04.06.2012

...pokračování X-Men, Spielbergovu novou scifárnu nebo druhého Thora? Hollywoodská studia čachrují s daty premiér a obsazují volné termíny pro předpokládané hity. Tak především: příští rok Amerika… (více)

Reklama

Reklama