Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ashley (Jodi Lyn O'Keefe) je školní kočka po které touží všichni kluci včetně Ryana (Shane West). Ryan má kamarádku Maggie (Marla Sokoloff), se kterou vyrůstal a dokonale se znají. O Maggie projevuje zájem playboy Chris (James Franco), ta však o podobných frajerech nechce ani slyšet. Chris však chce dosáhnout svého. Protože Ashley je jeho sestřenice, tak nabídne Ryanovi, že mu k ní dopomůže pokud on mu trošku zvedne mínění o něm u Maggie. Začne série našeptávání milostných slov a společné výlety. Navíc se začne blížit maturitní ples. Těsně před ním však Ryanovi dojde povrchnost jeho, Chrisova i Ashleyina chování. Rozhodne se Maggie "zachránit", ať to stojí, co to stojí... (Isherwood)

(více)

Recenze (51)

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Ach ano, znáte to. Vy milujete tuhle, ten tamtu, ta zase toho a nakonec zůstanete sami doma s novým číslem Hustleru, kapkou lubrikačního gelu a pekelně rychlou pravačkou. Ale ve filmech je to jinak, tam ten největší ťulpas zbouchne školní sexbombu a ty dva, kteří se opravdu milují, jenomže si to nikdy nepřiznali a neřekli, ti nakonec skončí šťastně spolu. A my si říkáme, že nás něco takového také potká. Proto na ty filmy přece koukáme nebo ne? Tentokrát je to alespoň dobře zahrané, což dělá z Whatever It Takes žánrový nadprůměr. Nicméně se nejedná o nic převratné. Život je holt o něčem jiném. ()

rubii 

všechny recenze uživatele

Žádný boom to doopravdy není, ale není to nijak obzvláště perverzní ulítlé a nechutné jako ostatní filmy. Mimochodem už pár scén jsem viděl z maturitních plesů středních škol v americe a mám pocit že všechny dopadnou stejně na . . . a zápletka mám pocit že jednou někdo napsal scénář na začátku 90. let a dal si na to patent a teď si pěkně žije z toho že každý další režisér kopíruje jeho script ()

Reklama

charles3 

všechny recenze uživatele

Mám rád takovéto teenagerovské komedie, natočené podle mustru Báječná chvíle (zřejmě první film tohoto typu, uvedený i v českých kinech - psal se rok 1990) a které v době mého vlastního dospívání v našich kinech zatraceně chyběly. Tato má dvě výhody: jednak paradoxně "stáří", kdy podobný námět ještě nebyl tak "provařený" jako dnes i neamerickými produkcemi (srv. např. další dostupné komedie z Netflixu jako Ach, Ramono, Kdo je tady hodný kluk? nebo svým způsobem i Láska natvrdo). A druhak Jamese Franca, tehdy ještě neznámého a teprve začínajícího (rok před svým TV Jamesem Deanem a dva roky před prvním Spider-Manem). Navíc natočeno (podle copyrightu v titulcích) ve stejném roce jako první American Pie, ovšem bez erotických scén a téměř i bez fekálního humoru. Sympaticky pojatí jsou i hlavní hrdina a jeho sousedka, na rozdíl od postupně až nepochopitelně zkarikované školní krasavice Ashley. U mě 71 %, tudíž zaokrouhluji nahoru, a vidět tento film už v době svého vzniku (o letech své puberty ani nemluvě), dám možná i plný počet. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Dá se to shlédnout jednou, pokud potřebujete pořádně vypnout mozek. Mohl by být námětem přirovnán k Cyranovi, ale jedná se o hodně slabý odvar. Trochu zábavného prvku představují ulítlí kamarádi Ryana. Na druhou stranu se tu nesetkáte se záchodovým humorem, který se často vyskytuje v podobných snímcích. ()

El Loco 

všechny recenze uživatele

Teenagerská komédia, ktorá nepriniesla absolútne nič nové. Je to béčkové a lacné. Všetko bolo úplne priehľadné a odpozerané z iných podobných filmov. Aj keď treba uznať originálnosť v tom, že zvláštnejší hudobný nástroj na vyjadrenie lásky ako je heligónka, som teda ešte vo filme nevidel. Týmto sa dopredu ospravedlňujem všetkým heligónkarom, ktorých som urazil. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v kalifornském městě Santa Clarita. (Terva)
  • Film je založen na divadelní hře "Cyrano de Bergerac" Edmonda Rostanda z roku 1897. (Terva)

Reklama

Reklama