Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trvalo to dlouho, ale na Averyho se přesto konečně usmálo štěstí. Po nucené přestávce, kdy se staral o svou přítelkyni Kristu a o syna Jordana, se konečně mohl vrátit do světa závodního plavání a začíná opět vyhrávat. Univerzitní skauti se o něho perou, všichni mu předpovídají velkou kariéru. Po malé oslavě s přáteli Cashmerem a Drem se však věci začínají měnit. Jsou zatčeni policií a omylem odesláni do vězení, kde vládnou gangy, korupce, násilí a právo silnějšího. Jedná se o nejtěžší zkoušku v jejich životě, ve které rozhodně není vítězství dáno dopředu. Přežít za zdmi této káznice je téměř nemožné (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Zajímavej a nedoceněnej film z prostředí věznice. Sice filmů s podobnym námětem už se natočily mraky, takže nic převratnýho se nedá čekat, ale pro mě je to lepší, než třeba tak strašně oslavovaná a do nebes vynášená Zelená míle. K většímu úspěchu snad schází akorát kvalitnější herecký obsazení. Tim nechci říct, že by herci ve filmu hráli nějak špatně, ale lidi se spíš asi budou koukat na film, kde hraje hlavní roli Tom Hanks. Abych pravdu řek, tak já podle jmen ty herce vůbec neznám a kdybych se jednoho dne nějak extrémně nenudil, tak by mě ani nenapadlo se na to dívat. Celkově bych to označil jako přijemný překvapení. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Velmi intenzivní drama, které je na hony vzdálené dramatům, které pobyt za mřížemi idealizují. Film nemá daleko k syrovosti a tvůrcům je jedno jak jejich hrdinové odsouzení za své hloupé chyby do tvrdého lapáku zaplatí, ale hlavně že zaplatí. Znásilnění, ponižování a tvrdé zacházení je tady na denním pořádku a přežijí opravdu jen ti nejotrlejší. Je to film, který se nechlubí žádnými cenami akademie ani z komerčního hlediska nestrhal žádné rekordy v návštěvnosti, ale pro mě je to jeden z nejlepších filmů z prostředí kriminálu. Vězení totiž tady ukazuje jako vězení a ne jako zařízení plné kamarádů a chápavých bachařů. ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Ničím nezajímavé. Až ostudně zahozená šance natočit kvalitní vězeňskou podívanou, která by pomalu zasloužila samostatné soudní přelíčení se všemi tvůrci. Herecké výkony všech jsou naprosto zoufalé a není zde jediná postava, které by šlo věřit cokoliv. To samé střih a dialogy, které dostaly nakládačku od samotných daberů, jejichž přičiněním jde o uši-trhající kýčovité výlevy!! 20% za nápad s úvodním citátem Ralpha Ellisona a už nikdy více! ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Výborná tématika k natáčení - věznice a i když je spousta filmů, tak tento patří mezi moje oblíbené. Nesmíme zapomenout i na výborný film Vykoupení z věznice Shawshank. Původně jsem chtěl tomuto filmu dát pět hvězdiček, ale tvrzení že "jsem nevinný" a pak napsání dopisu (od jiného vězně), kde se přiznává ke své vině (a trestu za něj) těsně před smrtí je vážně absurtní a proto jen čtyři ****. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tolik slibný, byť neobjevný, námět o nespravedlivém odsouzení bohužel pohřbívá už od začátku plochá práce s charaktery (za celý film se ani jeden nikam nerozvine) a postupně se dále zakopává nepochopitelně strohým a nezajímavým popisem života ve vězení. S drogami se zde kšeftuje se stejným klidem jako by šlo o oplatky v kantýně a nevraživost mezi znesvářenými skupinami se omezí na pár šťouchanců jak ze školní chodby. A to naivní rozřešení samotného zločinu, na které si ani celý soudní tribunál nevystačil je jak z ucajdané telenovely. Ne snad, že bych hrdinům tu svobodu nepřál, ale celou dobu mi byli jaksi putna. „Bratři“ si natočili film o sobě, pro sebe. Ať se na něj taky dívají… sami, spolu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Vězeňské scény byly natočeny v tehdy zavřené Státní věznici v Novém Mexiku jižně od centra Santa Fe. (Homerking)

Reklama

Reklama