Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trvalo to dlouho, ale na Averyho se přesto konečně usmálo štěstí. Po nucené přestávce, kdy se staral o svou přítelkyni Kristu a o syna Jordana, se konečně mohl vrátit do světa závodního plavání a začíná opět vyhrávat. Univerzitní skauti se o něho perou, všichni mu předpovídají velkou kariéru. Po malé oslavě s přáteli Cashmerem a Drem se však věci začínají měnit. Jsou zatčeni policií a omylem odesláni do vězení, kde vládnou gangy, korupce, násilí a právo silnějšího. Jedná se o nejtěžší zkoušku v jejich životě, ve které rozhodně není vítězství dáno dopředu. Přežít za zdmi této káznice je téměř nemožné (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Ničím nezajímavé. Až ostudně zahozená šance natočit kvalitní vězeňskou podívanou, která by pomalu zasloužila samostatné soudní přelíčení se všemi tvůrci. Herecké výkony všech jsou naprosto zoufalé a není zde jediná postava, které by šlo věřit cokoliv. To samé střih a dialogy, které dostaly nakládačku od samotných daberů, jejichž přičiněním jde o uši-trhající kýčovité výlevy!! 20% za nápad s úvodním citátem Ralpha Ellisona a už nikdy více! ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Výborná tématika k natáčení - věznice a i když je spousta filmů, tak tento patří mezi moje oblíbené. Nesmíme zapomenout i na výborný film Vykoupení z věznice Shawshank. Původně jsem chtěl tomuto filmu dát pět hvězdiček, ale tvrzení že "jsem nevinný" a pak napsání dopisu (od jiného vězně), kde se přiznává ke své vině (a trestu za něj) těsně před smrtí je vážně absurtní a proto jen čtyři ****. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Velmi intenzivní drama, které je na hony vzdálené dramatům, které pobyt za mřížemi idealizují. Film nemá daleko k syrovosti a tvůrcům je jedno jak jejich hrdinové odsouzení za své hloupé chyby do tvrdého lapáku zaplatí, ale hlavně že zaplatí. Znásilnění, ponižování a tvrdé zacházení je tady na denním pořádku a přežijí opravdu jen ti nejotrlejší. Je to film, který se nechlubí žádnými cenami akademie ani z komerčního hlediska nestrhal žádné rekordy v návštěvnosti, ale pro mě je to jeden z nejlepších filmů z prostředí kriminálu. Vězení totiž tady ukazuje jako vězení a ne jako zařízení plné kamarádů a chápavých bachařů. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Solidní vězeňské (černošské) drama. Jako většina filmů tohoto žánru se ani tento nevyhnul mnoha klišé (neprávem odsouzený, gangy, nováčci...). Přednost tedy rozhodně nehledejte ve scénáři, ale spíš ve slušném tempu a jednotlivých scénách. Když přijde na řadu akce, stojí to za to. 6/10 ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Som veľkým fanúšikom "väzenských" filmov a je ich toľko skvelých, že tento musím zaradiť medzi tie slabšie. Síce sa mu bez prikrášľovania darí ukázať drsný život za mrežami, ale zlyháva v druhej hladine príbehu, týkajúcej sa priateľky hlavného hrdinu, ktorá sa snaží dokázať jeho nevinu. A záver je až príliš gýčový. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Vězeňské scény byly natočeny v tehdy zavřené Státní věznici v Novém Mexiku jižně od centra Santa Fe. (Homerking)

Reklama

Reklama