Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podle předem stanoveného programu začala v polovině července 1969 pětatřicátá americká měsíční mise. V pořadí pátý pilotovaný let kosmické lodi Apollo s posádkou Neil A. Armstrong, Michael Collins a Edwin "Buz" Aldrin završil mnohaleté úsilí o dobytí Měsíce.

Dramatická rekonstrukce sleduje jeden z největších počinů lidstva dvacátého století, který vyvrcholil 21. 7. 1969 vystoupením prvního člověka na odvěkého souputníka Země. Film zachycuje pohled nejen na náročnou přípravu letu kosmonautů, ale i do jejich soukromého zázemí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Televizní snímek o prvním letu člověka na Měsíc není nijak zvlášť výjimečný, snad jen zaujme to, jak spolu kosmonauti ještě během příprav soupeřili o to, kdo bude tím prvním z nich na měsíční půdě. Výsledek souboje už ale dnes zná snad každý. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

S osvěžujícími procházkami po měsíci nemám nijak zvlášť velké zkušenosti, ale pokud souboj o vytvoření první stopy obuvi v měsíčním prachu skutečně doprovázel takový chaos, tak je s podivem, že se astronautům podařilo uplatnit zpáteční jízdenku na Zem. Pokud tedy tehdy ten „malý krok pro člověka, ale velký skok pro lidstvo" vůbec někdo učinil. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Po prvním vidění jsem byl příšerně zklamaný a režiséra Barbu posílal do horoucích pekel bez zpátečního lístku..., ale až na druhý pokus člověka trkne, že ten film vlastně není zas takový propadák. Problém je, že má zoufalé plytký děj. Nastínění studené války, první jiskra, která zažehla snahu dostat se tam (myslím tím let Gagarina do vesmíru), Chruščov - Kennedy... prostě, kde nic tu nic. Místo toho se dostává vydatného prostoru uvědomělím otcům a jejich radám či vzájemnému soupeření mezi kosmonauty. Což o to, je to zajímavé, ale dějiny to netvořilo a proto je odfláklý příběh na škodu. Poslední minuty jsou trochu statické, nicméně až v nich je vidět, jak je člověk silný. To se zalíbí, i tak Vám však radím, pokud Vás tato látka zajímá, sáhněte po nějakém dokumentu, po obsahové stránce bude jistě lepší a ani s napínavostí si s tímhle pokusem příliš nezadá. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Laciný televizní snímek, který v zásadě není tak špatný, ale ve všech směrech nedotažený. Zásadní vadou je podle mě nedotažená psychologie postav a některé dost laciné studiové triky. Chtělo to investovat víc peněz a mnohem víc si s tím prohrát. Apollo 13 je ukázkovým příkladem. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jak jsem se obával - je to takové hodně rutinní, televizní, bez nějakých větších emocí a dramatických momentů, se šablonovitými hrdinskými postavami... No prostě taková lehce zapomenutelná záležitost na jedno zhlédnutí, která sice dokáže působit příjemně, sem tam něčím trochu zaujme, ani moc nenudí, ale celkový dojem zanechá dost průměrný. A víc už se k tomu asi ani napsat nedá. Lepší 2* ()

Elwin1 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála věcí, která mě na tomhle filmu upoutala, byla minirole Jakea Lloyda, později mladý Anakin Skywalker. Perfektně nastartovaná kariéra nemusí vždycky znamenat světlou budoucnost. Pro mě škoda, Jake mi je hrozně sympatický. ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Chvílemi působí opravdu jako seriózní dokument, chvílemi jako listování v rodinných albech kosmonautů (rozumující dětičky, plačící ženušky). Film rozhodně nezahltí fakty. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Vcelku kvalitně natočený polodokument , který zobrazuji detaily tohoto letu a jeho posádky v pozadí a z jiného úhlu!!! ()

Kriklan49 

všechny recenze uživatele

Je to přesně to, co by člověk očekával od televizního snímku. Ale informativní hodnota pro laika je dobrá, zábavnost také. Veliká ostuda je, že se materiálu nechytila větší produkce. Chápu, Apollo 13 se psalo samo a nechcete přeci průměrného diváka zahltit informacemi. Kdyby ale nebyli scénáristé líní, mohli jsme se dočkat kvalitního snímku o dosti napínavém závodu o dobytí měsíce - highlights misí Gemini, tragédie Apolla 1, uspěchané bláznivé ruské plány a projekt nosiče N-1 etc.. ()

Reklama

Reklama