Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Těšíte se po přečtení titulu na shledání s Robinem Williamsem a Billym Crystalem v nablblém remaku francouzské komedie Otec a otec (1983)? V tom případě nečtěte dál a běžte do kina! Všechny ostatní uklidníme, že naše dolování žumpy světové kinematografie ještě zdaleka nedosáhlo na dno, abychom se museli uchylovat k méně výhřevným náhražkám. Za názvem Den otců se schovává zřejmě nejšťavnatější snímek tohoto roku; příznačně distribuovaný firmou Troma Entertainment, z jejíž stáje vyběhly takové humorné deformity jako Toxický mstitel (1984) či Terror Firmer (1999). Čestné otcovství připadá kanadskému tvůrčímu spolku Astron-6, který tvoří pětice filmových fandů i profesionálů se zálibou v pokleslých filmech, campu a popové estetice osmdesátých let. Podobně jako nostalgická brakovka Somrák s brokárnou (2011) i tato líbezná óda na mechanické splatter efekty vznikla na motivy traileru na tehdy ještě neexistující film. Mezi oběma tituly bychom našli ještě řadu dalších podobností, ale pro pravověrné otrlce bude nejzásadnější informací, že vedle Dne otců vypadá comeback Rutgera Hauera jako mainstreamový čajíček. Ze začátku se vše tváří jako další záměrně nadsazený retro-grindhouse, kde hodně cáká krev, ženy jsou zásadně nahoře bez a vzduchem létají secesně formulované hlášky, vnitřnosti a kulky (ve všech významech). Ale pak se rozjede divoká horská dráha, kde padají veškerá myslitelná tabu, nevkus se snoubí s burleskou a prolamují se klišé žánrových snímků i normy tradiční kinematografie. Příběh o nelítostném mstiteli, jenž za pomoci kněze, traumatizovaného mladíka a striptérky s motorovou pilou vyráží zlikvidovat krátkozrakého kanibala, který znásilňuje a vraždí otce, se rozbíhá do absurdních směrů, takže obsáhne i animované sekvence či výpravy do Nebe a Pekla. (Festival otrlého diváka)

(více)

Recenze (52)

verbal 

všechny recenze uživatele

Nekorunovaná královna žumpoidní filmařiny otevřela svou hnijící náruč a citlivému divákovi úplně stačí, jen tak se prostě přivinout k té hromadě vyhřezlých, krvavých střev a tělních tekutin a nechat se láskyplně kolébat na vlnách sofistikované perverze a prvotřídních úchyláren. Dokonale vybroušený diamant zaschlého hnisu, hoven, žluči a krve z natržených rekt, který prostě musí každému něžnému, empatickému, romantickému a převzdělanému metrosexuálovi rozbušit srdíčko a přinutit jej plakat nadšením. A navíc, neopětkujte to, když v tom hrajete vraha! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pro me očistec, ale fanoušci Tromy by asi měli být spokojení, ačkoli je Father's Day oproti starším tromáckým kouskům (které jsem viděl) podstatně méně fekální a vulgárně komediální. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nie je tu veľmi čo komentovať, pretože stačí si pozrieť trailer a všetko je jasné. Proste typická Troma, plná krvi, úchylností a ďalších zverstiev, pre fanúšikov týchto filmov povinnosť. Je to vtipné, je to morbídne. Ja som sa bavil od začiatku do konca, a to ani nie som na takéto filmy nejako extra zameraný. Spolu s Night of the Chicken Dead - THE BEST! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nic Moc.. Nic Moc.. Celou dobu film doprovází Zajímavá Hudba.. Film má Old Schoolovéj Look.. Film nemá ani Hlavu ani patu.. Působí silně Amatérsky! Ale to Goore! To se jim celkem Povedlo! ŠPína, Hnus, Buzeranti, Ocas všude Kolem! Táta byl Správnej Uchyl! Připomínal mi herce z Mum and Dad! Opravdu Ujetost, Šílenost Největšího Kalibru! Ačkoli jsem se při filmu Nudil, hlavně když jsem si myslel, že už je Konec a ono do konce zbývalo ještě 20 Minut! Konec se rozdělil na Peklo a Nebe.. kde v Nebi Vládl Dědek v Kvádru(údajně Bůh) v Pekle vládl Ohyzdný 3metrový dvoutunový Mutant! Místy se mi dělalo vážně špatně.. Řezání, Píchání injekcí do Žaludu.. Blé! ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Všem, kteří se podivují nad tím, že "Den otců" je takový nějaký jiný než, co mají tradičně spojeného s Tromou, lze jednoduše odpovědět, že to plyne z prostého faktu, že to není film od Tromy. Jistě, je tam Kaufman, na začátku je tromácký štempl a z jednoho záběru lze vyrozumět, že dějištěm je Tromákov, jenže kreativní míza tentokrát vyvěrá z útrob tvůrčího spolku Astron-6. Troma pouze iniciovala vznik filmu na základě fiktivního traileru (geneze projektu je totožná jako u "Machete" či "Somráka s brokárnou") a pak výsledek produkovala. Ačkoli pětice kanadských nadšenců skrývající se za skupinovým titulem svou estetikou v mnohém Tromu připomíná, zásadnější je právě to, v čem se liší. Zatímco tromácké tituly se vyznačují drzou přímočarostí, v případě Astron-6 je základem pastiše svobodomyslnost, potažmo nesvázanost tradičními normami vyprávění a logikou. Postavy se tak můžou chovat jako snůška filmových klišé, ale současně žánrové normy podvracet svou absurditou. To samé platí i o vyprávění, které začíná jako (rape-and-)revenge movie, ale neustálými odbočkami skončí až v pekle a nebi. Právě nadhled, hravost a adorační zalíbení v 80's stylu (od módy po narativní vzorce) odlišují tvorbu Astron-6 od řady dalších nadšenců, kteří točí své filmečky s hrstkou gore a filmových klišé. Nelze než nadšeně vyhlížet další celovečerní projekt skupiny. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na TROMU je to takový nezvyklý ... Vlastně řekl bych paradoxně až moc profesionálně udělaný. Skvělej vizual, grindovej look, špičkový gore, ale taky mraky nezáživných keců, hlavně totálně zbytečně přemrštěná stopáž, málo vtipů, kterým bych se zasmál (mazec je tedy závěr - peklo vs nebe a KDO je vlastně Bůh a Ďábel!!!). Některý záběry jsou fakt hustý a jako by vypadly z nějakých serioznějších, hodně drsných flicků... Samozřejmě spousta krve, rozmašírovanejch těl, hlav, kozyčky, nahý holky atd. ... Jenže prostě při té dlouhé stopáži to zaniká a dostavuje se nuda, což je u Tromáckýho kousku hodně nezvyklý ... Ale jako fajn kousek, to určitě ... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Od poslednej z mnoha vrážd tradujúcich sa v "Deň Otcov", ktoré spáchal šialený vrah Kryštof Mrťák, ubehlo takmer 30 rokov. Keď sa opätovne objaví totožne zmrzačené telo jednej z hláv rodín, miestny farár O'Flynn nadobúda presvedčenie, že je zapotreby privolať pomoc zo samotného pekla, pánovho služobníka na diabolskú prácu, Ahaba. Jeho neľahkú úlohu mu však komplikuje ochrana mladšej sestry, ktorá je striptérkou v neďalekej diere pre stroskotancov. Podarí sa mu napriek komplikáciám splniť svoju úlohu? Až na gore, ktoré je občasne zasadené do pár úchylných pasáží, ide tento amatérsky nezmysel úplne mimo mňa. Nebavilo, nebaví a ani baviť nebude, lebo predsa len, LEN zobrazenie násilia ešte nezaručuje úspech - 50%. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Nudné, klišoidní romantické drama bez špetky invence. Vše již bylo viděno dříve, pustit se do experimentů neměli tvůrci odvahu. Zápletka je postavena na klasické kostře hollywoodských filmů masové spotřeby, jakých oko divákovo spatřilo již tuny. A nebo si dělám prdel..... Bude to znít odvážně, ale ku přidělění vyššího počtu pěticípích mi chyběla větší porce ujetosti. Humor se tam semo tamo proplíží, úchylné by to vcelku i bylo, ovšem mezi mé kultovní píčárny se tento biják bohužel asi nezařadí. Ale Ahab, ohozený do kurvího oblečku, s pudrem a růží nanesenými na plnovous a s nalepeným papírovým okem přes černou pásku potěšil jako již dlouho nic. Z čehož můžete odvodit, jak veselý a spokojený život žiji. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tromu mám rád, ale tohle bylo divný. Jako seriózní film se to brát nedá a na Tromu mi to přišlo, že se Father's Day drží hodně při zemi. Film má zbytečně přepálenou stopáž a ještě k tomu mi to nepřišlo ani extra vtipný. Líbil se mi Old School(ovej) look a i gore se místy celkem povedlo. Ale jako celek mě to neoslovilo. Většinu stopáže jsem spíš trpěl než bych se bavil. ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Jedinečný film, kterému nelze nic vytknout a proto musím dát plný počet. Srdce každého pravého filmového fanouška zaplesá radostí hned v úvodních minutách filmu. Ve snímku můžeme najít téměř cokoli, přesahuje do několika žánrů a vymyká se běžným lidským hodnotám. Objevuje se zde příběh pomsty, lásky, víry a mnoho dalšího. Den otců se klade za úkol zaujmout i náročnějšího diváka, když nám citlivě předkládá rodinné a morální hodnoty a učí nás být lepším člověkem. Proto Den otců doporučuji hlavně rodinám s dětmi a projekci v širším rodinném kruhu. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná píčovina. Tento film je urážkou a hanbou žánru troma. Je plný naprosto zbytečných keců a nechutnosti téměř nedostanou prostor. A nezachrání to ani fakt, že Mrdák vypadá stejně jako verbal. Ovšem s tím rozdílem, že mrdák byl ortodoxní buzerant a verbal je údajně moc nemusí. Já se tedy musel stopáží převážně pronudit, což se mi u tohoto žánru stalo úplně poprvé. Přišlo mi to spíše jako pokus o parodii na tromu. Troma je ovšem sám o sobě žánr neparodovatelný. Tolik jsem od filmu očekával. Nepopsatelné zklamání. Z trucu dávám odpad! ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Amy Groening byla v tomto filmu naprosto k sežrání!! Jinak co se týče filmu, nehorázná nechuťárna, že i já jsem zavíral oči u některých scénách, a to už je co říct, když vydržím hodně, ale tohle je vážně opravdu trochu přes čáru. Příběh kravina, nudné dialogy, ale některé scény opravdu rozesmáli za tu jednu hvězdu a tu druhou za Amy. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle druh humoru mě minul velkým obloukem. Už dlouho jsem po skončení filmu neměl tak intenzivní pocit naprosto promrhaného času. Během filmu jsem začínal mít paranoidní strach, že jsem se dostal do nějaké příšerné časové smyčky a že to snad nikdy neskončí. Asi jedna z nejdelších půldruhých hodin v mém životě. Syrově amatérské (a totálně neumětelské) filmy, které spolu s pár kamarády točí jeden můj kolega v práci, jsou proti téhle užvaněné koncentrované NUDĚ vrcholně zábavné a záživné. Jedna hvězda za pár vtipných gore efektů a za ca tři čtyři uchechtnutí u některých scének. A teď s velkým zadostiučiněním pryč s tím navěky do koše. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kryštof Mrdák žere, píchá, vraždí, ale jen do doby, než jeho stopu vyčenihá jen o něco menší magor Ahab v závěsu s knězem a pouliční buznou. Krví a sračkama postříkanej hnus, patřící na špičku světový kinematografie. Ještě o stupínek lepší, než Hobo. 2011 je výbornej ročník. 100% ()

ConanVJ odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě fakt ničím nenadchnul a musím říct, že to byla pro mě sračka. Koukám na všechno možný, ale tohle fakt ne. Za mě čistej ODPAD :) ()

Reklama

Reklama